Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Gdje nabaviti materijal?

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Trgovine, on-line shopovi
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
mojnenatonbe

Član od: 20 Pro 2020
PorukaUpisano: Pon Pro 21, 2020 10:00 pm    Naslov poruke: Gdje nabaviti materijal? Citiraj ovaj komentar

Lijep pozdrav svima.
Unaprijed se ispričavam što ovako upadam na forum i otvaram novu temu ali sam najveća nubara što se tiče maketarstva i pola ovih pojmova u naslovima tema mi nisu jasni a i nemam pojma šta upisati u tražilicu.. Naime zanima me di nabaviti drvene ploče debljine 1, 2 mm. Postoje li ikakve online trgovine u Hrvatskoj ili obične trgovine na području Rijeke di se mogu nabaviti materijali za maketarstvo? Hvala 🙂
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Slider

Član od: 09 Velj 2012
PorukaUpisano: Pon Pro 21, 2020 10:06 pm    Naslov poruke: Re: Gdje nabaviti materijal? Citiraj ovaj komentar

mojnenatonbe Napisao/la:
Lijep pozdrav svima.
Unaprijed se ispričavam što ovako upadam na forum i otvaram novu temu ali sam najveća nubara što se tiče maketarstva i pola ovih pojmova u naslovima tema mi nisu jasni a i nemam pojma šta upisati u tražilicu.. Naime zanima me di nabaviti drvene ploče debljine 1, 2 mm. Postoje li ikakve online trgovine u Hrvatskoj ili obične trgovine na području Rijeke di se mogu nabaviti materijali za maketarstvo? Hvala 🙂

maketarstvo cega? drvenih brodova?
do 1mm drvo se zove furnir, a dalje su sper ploce
2mm i 3mm avio sper ( super lagan imas kod Lea - www.leo-modeli.hr ( mislim, proguglaj za tocnu adresu), nesto materijala i pribora imas u Maristeli split ( ne znam napamet adresu)...a sper ploce pd 3mm na dalje imas kod stolara ili mozda i u bauhausu i tducanima tog tipa- pevec i to... u pevecu imas i ploce balze ako hoces radit letece modele...dakle, preciziraj malo, kaj hoces radit?
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
mojnenatonbe

PorukaUpisano: Pon Pro 21, 2020 10:19 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala ti na odgovorima, ovi pojmovi će mi pomoći u daljnoj potrazi.
Počeo sam eksperimentirati sa nekim kućicama. Treba mi tanko drvo, najtanje na sta sam naletio je lesonit, ali on je predebel a i sav se nekako raspada ko karton je, zato mi treba bas drvo. Nije li šper ploča slična lesonitu?
Natrag na vrh
Slider

Član od: 09 Velj 2012
PorukaUpisano: Pon Pro 21, 2020 10:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

mojnenatonbe Napisao/la:
Hvala ti na odgovorima, ovi pojmovi će mi pomoći u daljnoj potrazi.
Počeo sam eksperimentirati sa nekim kućicama. Treba mi tanko drvo, najtanje na sta sam naletio je lesonit, ali on je predebel a i sav se nekako raspada ko karton je, zato mi treba bas drvo. Nije li šper ploča slična lesonitu?

sper ploca je puno cvrsca i sastoji se od slojeva furnira ljepljenih i presanih s kontra okrenutim godovima
lesonit je otpadna prasina ljepljenja i presana

probaj otic u pevec i kupi balzu - to je mekano drvo, dimenzije su ti metar x 10 cm raznih debljina, super lagano, moze se rezati i tapet<rskim nozem sa lomljivim sjecivima ( barem ovi tanji, do 5 mm
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
mojnenatonbe

PorukaUpisano: Pon Pro 21, 2020 11:14 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hvala ti na odgovorima, evo upravo radim narudjbu preko maristele, nadam se da se ne čeka dugo.
Natrag na vrh
Leo - zd

Član od: 16 Pro 2008
Mjesto: Zadar
PorukaUpisano: Pon Pro 21, 2020 11:37 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Svakako šperploče, drvo će ti stvarati probleme.
Ako baš želiš drvo pogledaj balsu, svojedobno je Pevec imao asortiman letvica, profila i tankih ploča

Tanke, najranije šperploče debljine 0,4 - 0,6 - 0,8 mm (da milimetara) proizvodi talijanska Amati a distribuira Maristela iz Splita.
Odlične su, troslojne, vrlo čvrste a mogu se rezati škarama.
Jedina mana ... cijena
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
mojnenatonbe

PorukaUpisano: Uto Pro 22, 2020 10:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

dobro hvala na savjetu, koristit ću šperploču. Kakve probleme bi drvo stvaralo?
Natrag na vrh
Leo - zd

Član od: 16 Pro 2008
Mjesto: Zadar
PorukaUpisano: Uto Pro 22, 2020 10:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Drvo od 1,2 mm je jedino furnir .
Nema čvrstoće poprečno na smjer vlakana, i vrlo podložan krivljenja i vitoperenju
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Trgovine, on-line shopovi Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma