Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| mojnenatonbe
| | Član od: 20 Pro 2020 | | Poruke: 4 | |
|
Upisano: Pon Pro 21, 2020 10:00 pm Naslov poruke: Gdje nabaviti materijal? |
|
|
Lijep pozdrav svima.
Unaprijed se ispričavam što ovako upadam na forum i otvaram novu temu ali sam najveća nubara što se tiče maketarstva i pola ovih pojmova u naslovima tema mi nisu jasni a i nemam pojma šta upisati u tražilicu.. Naime zanima me di nabaviti drvene ploče debljine 1, 2 mm. Postoje li ikakve online trgovine u Hrvatskoj ili obične trgovine na području Rijeke di se mogu nabaviti materijali za maketarstvo? Hvala 🙂 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Pon Pro 21, 2020 10:06 pm Naslov poruke: Re: Gdje nabaviti materijal? |
|
|
| mojnenatonbe Napisao/la: | Lijep pozdrav svima.
Unaprijed se ispričavam što ovako upadam na forum i otvaram novu temu ali sam najveća nubara što se tiče maketarstva i pola ovih pojmova u naslovima tema mi nisu jasni a i nemam pojma šta upisati u tražilicu.. Naime zanima me di nabaviti drvene ploče debljine 1, 2 mm. Postoje li ikakve online trgovine u Hrvatskoj ili obične trgovine na području Rijeke di se mogu nabaviti materijali za maketarstvo? Hvala 🙂 |
maketarstvo cega? drvenih brodova?
do 1mm drvo se zove furnir, a dalje su sper ploce
2mm i 3mm avio sper ( super lagan imas kod Lea - www.leo-modeli.hr ( mislim, proguglaj za tocnu adresu), nesto materijala i pribora imas u Maristeli split ( ne znam napamet adresu)...a sper ploce pd 3mm na dalje imas kod stolara ili mozda i u bauhausu i tducanima tog tipa- pevec i to... u pevecu imas i ploce balze ako hoces radit letece modele...dakle, preciziraj malo, kaj hoces radit? _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mojnenatonbe
|
Upisano: Pon Pro 21, 2020 10:19 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala ti na odgovorima, ovi pojmovi će mi pomoći u daljnoj potrazi.
Počeo sam eksperimentirati sa nekim kućicama. Treba mi tanko drvo, najtanje na sta sam naletio je lesonit, ali on je predebel a i sav se nekako raspada ko karton je, zato mi treba bas drvo. Nije li šper ploča slična lesonitu? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Pon Pro 21, 2020 10:53 pm Naslov poruke: |
|
|
| mojnenatonbe Napisao/la: | Hvala ti na odgovorima, ovi pojmovi će mi pomoći u daljnoj potrazi.
Počeo sam eksperimentirati sa nekim kućicama. Treba mi tanko drvo, najtanje na sta sam naletio je lesonit, ali on je predebel a i sav se nekako raspada ko karton je, zato mi treba bas drvo. Nije li šper ploča slična lesonitu? |
sper ploca je puno cvrsca i sastoji se od slojeva furnira ljepljenih i presanih s kontra okrenutim godovima
lesonit je otpadna prasina ljepljenja i presana
probaj otic u pevec i kupi balzu - to je mekano drvo, dimenzije su ti metar x 10 cm raznih debljina, super lagano, moze se rezati i tapet<rskim nozem sa lomljivim sjecivima ( barem ovi tanji, do 5 mm _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mojnenatonbe
|
Upisano: Pon Pro 21, 2020 11:14 pm Naslov poruke: |
|
|
| hvala ti na odgovorima, evo upravo radim narudjbu preko maristele, nadam se da se ne čeka dugo. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
 | | Član od: 16 Pro 2008 | | Poruke: 2530 | | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Pon Pro 21, 2020 11:37 pm Naslov poruke: |
|
|
Svakako šperploče, drvo će ti stvarati probleme.
Ako baš želiš drvo pogledaj balsu, svojedobno je Pevec imao asortiman letvica, profila i tankih ploča
Tanke, najranije šperploče debljine 0,4 - 0,6 - 0,8 mm (da milimetara) proizvodi talijanska Amati a distribuira Maristela iz Splita.
Odlične su, troslojne, vrlo čvrste a mogu se rezati škarama.
Jedina mana ... cijena |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mojnenatonbe
|
Upisano: Uto Pro 22, 2020 10:31 pm Naslov poruke: |
|
|
| dobro hvala na savjetu, koristit ću šperploču. Kakve probleme bi drvo stvaralo? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
 | | Član od: 16 Pro 2008 | | Poruke: 2530 | | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Uto Pro 22, 2020 10:54 pm Naslov poruke: |
|
|
Drvo od 1,2 mm je jedino furnir .
Nema čvrstoće poprečno na smjer vlakana, i vrlo podložan krivljenja i vitoperenju |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|