Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Low Gazda
 | | Član od: 16 Ožu 2006 | | Poruke: 5157 | |
|
Upisano: Ned Stu 22, 2020 11:05 pm Naslov poruke: BMW Isetta, 1/24, Gunze |
|
|
evo da konačno stavim svoj proljetni koronaški projekt
maketa je odavno i završena, ali kako nemam vremena kvalitetno ju poslikati, to ćete još malo pročekati
zato ću za sad staviti slike od onih 2 mjeseca koja su trebala da se ovu 10 cm dugu maketu dovede u pristojno stanje
maketa dolazi u kombinaciji za meseršmitom KR200 kojeg nisam slagao nego ga prosljedio dalje, zanimala me samo isetta
maketa je, blago rečeno, rudementarna
svega 30ak dijelova (možda sam i previše reko), bez motora, bez unutrašnjosti (izuzev klupe), bez otvaranja vrata... to sam sve doradio tako da ju s ponosom mogu gledati na polici, kad vec nije iz kuće izašla na nijedno natjecanje
za ove dorade sam se vrlo brzo odlučio jer bi ju inače riješio u 10 dana, a volim sa svakom novom maketom probati nešto novo. lani u muzeju u Baselu sam detaljno proučio jednu izloženu tako da referenci nije nedostajalo.
ovim putem bih se još jednom htio zahvaliti klupskim kolegama na doniranju nekih dijelova da se isetta može prikazati u najboljem svjetlu. dijelovi su btw, sa nekih 1/48 aviona (ne pitajte me kojih)
kuriozitet ove makete je da je body (i još dosta dijelova) proziran. to jos nigdje nisam vidio. i to donosi posebnu problematiku oko farbanja makete, osobito ako ju želite u dvije boje kao ja. body je zato prvo trebalo ispolirat da se očiste prozori od ogrebotina. maskiranje prozora sa obje strane jer njih nipošto ne želite pofarbat. onda micromesh krpice da se ta plastika malo zagrubi prije nanošenja primera. a dodatni problem je što je i tekstura i krhkost također karakteristična za clear plastiku tako da je iznimno strpljenje bilo potrebno da se nešto ne otkrhne ili napukne
u unutrašnjosti su još dodane razne polugice, sklop povlačenja volana jer na maketi ga nije bilo jer su vrata trebala biti zatvorena, razne žice i kabeli. šiber sam napravio u otvorenom položaju, dodao vodilice. malo BMF-a, ventili na felge i to je to
pa da ne duljim više, evo slike
motor sam radio od nekih viškova što sam imao doma i još nekih krucijalnih sitnica koje su donirali kolege, radi čega je ova maketa i čekala toliko dugo na red
trebalo je napraviti i firewall jer maketa nije predviđena za motor. auspuh, nosač amortizera, amortizer, prijenos...
pošto sam odlučio otvoriti vrata javili su se problemi sa blatobranima koje je trebalo nadoštukati. također unutrašnjost na bokovima uopće nije postojala pa ju je trebalo izmislit jer rupe od 1 cm su ipak malo previše vidljive
i vrata koja sam napravio otvorena trebaju imat stijenku (unutrašnji panel). to sam napravio tako da sam savinuo stiren i na njega poljepio male komade koje sam ošmirglao da zadrže savinutost kad ga zaljepim na konkavnu površinu vrata
bočni prozori su maskirani tamiya trakom, prednji i zadnji su bmf folijom. nikako drugacije se nije dalo jer sam to morao obrezivati nakon sto sam zaljepio na body radi oblosti same makete
|
 |
| Bruce
 | | Član od: 08 Ruj 2009 | | Poruke: 1641 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Stu 22, 2020 11:17 pm Naslov poruke: |
|
|
U kutiji prvobitno bila stealth mode Isetta
Super izgleda sada, sviđa mi se kako si odradio motorčić. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| bugy1
 | | Član od: 23 Pro 2006 | | Poruke: 853 | | Mjesto: Ljubljana-Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
 | | Član od: 02 Svi 2007 | | Poruke: 3206 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Stu 27, 2020 1:52 pm Naslov poruke: |
|
|
A mišek mali ... K'o bombončić izgleda
Ono kad na maketu sam dodaš više dijelova nego je originalno bilo u kutiji  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|