Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| mariok
 | | Član od: 17 Lis 2007 | | Poruke: 3259 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Sub Ožu 07, 2020 6:05 pm Naslov poruke: 1/72 Eduard MiG-21MF Broj 784 DDR NVA |
|
|
Lijep pozdrav svima!
Počeo sam ovu lijepu profipack Eduardovu maketu. Lijepi detalji, lijepi paneli, a profipack izdanje diže detalje sa pe dijelovima, maskama za prozirne dijelove i cartografovim dekalima.
Najveća je nedoumica bila koje su prave boje ovoga aviona, jer definitivno da je Eduard pogriješio kada je pravio profile... slika ovoa aviona ima jako malo... našao sam jednu sa desne strane, i shema je bila smeđe - zelena gore, dok je Eduard stavio dvije zelene gore... stoga pazite!! No po meni nije greška, jer postoji šansa da je bio takve sheme nekada u životnome vijeku..
Sastavlja se lijepo. Napravila se rupa od cca 0,5 mm sa donje strane gdje se donji dio trupa i krila spaja sa gornjim dijelom trupa koji je iz dvije okomite polovice ( na slijedećem MF pakiranju je bolji taj spoj!
Treba dobro paziti da se grba sa repom gurn u stražnji položaj koliko je to moguće, jer ako je gurnete prema napriejd, postoji šansa da neće moći stati poklopac kabine... oni koji rade otvoren poklopac neće iamti problema...
Primer je Mr Hobby Mahagonij 1000
Odozdo svijetlo plava Mr. Paint Flanker boja misli MRP-196
Boje korištene: smeđa Mr Hobby akrilne mješavina 60:40 u korist smeđe odprilike; i zelena Revell SM 361... pokazala se iznenađujuće dobro!
Bojano freehand... zadovoljan sam
I koja slika po danjem svjetlu
Hvala na gledanju!
PS: ako netko ima slika ovoga 784 neka podijeli ovdje, ili kakvu dobru grupu o bivšim NVA MiGovima 21
mariok: poruka promijenjena dana: Sub Ožu 07, 2020 6:12 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| MAK2020
 | | Član od: 25 Velj 2020 | | Poruke: 735 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Ožu 07, 2020 6:07 pm Naslov poruke: |
|
|
,,
MAK2020: poruka promijenjena dana: Sub Velj 10, 2024 2:11 am; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Peetteer33
 | | Član od: 09 Lis 2015 | | Poruke: 136 | | Mjesto: Radovljica, Slovenija |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5773 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
|
Upisano: Pon Ožu 09, 2020 12:08 pm Naslov poruke: |
|
|
[quote="Peetteer33"]https://www.luftfahrtmuseum-rothenburg.de/F_MiG21_MF.html
Hvala na pomoći, te slike imam, trebala bi mi neka iz uporabe, znači do 90tih gdje su još boje okej...na ovima su boje totalno izbljedile, a i ne znam da li je prebojavano ikako. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
|
Upisano: Uto Tra 28, 2020 3:10 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo još malo napretka...
Donja strana još malo posvijetljena sa MRP-197...
Zaljepljeni osnovni dekali.. odlični ALI ih treba min 3x natopiti sfterom... da li itko zna neki drugu tekućinu koja brže djeluje? Cartographovi su dekali!
Pozz! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dalibor
| | Član od: 22 Stu 2010 | | Poruke: 648 | |
|
Upisano: Uto Tra 28, 2020 3:35 pm Naslov poruke: |
|
|
| so far so good! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Tra 30, 2020 1:43 pm Naslov poruke: |
|
|
| super izgleda |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Airbus89
 | | Član od: 02 Velj 2011 | | Poruke: 294 | | Mjesto: Dubrovnik/Bec |
|
Upisano: Pet Svi 01, 2020 10:57 am Naslov poruke: |
|
|
| lijepo izgleda, mali off topic , uvijek sam mislio da onaj panel elipsastog oblika na krilu postoji do MF inacice a Bis vise to nije imao, Eduard ima MF kao Interceptor bez tog panela a bomber,-fighter ima taj panel - pitanje za poznavaoce, vidim tvoja maketa je bez tog panela |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
|
Upisano: Pet Svi 01, 2020 11:40 am Naslov poruke: |
|
|
E da, u pravu si... ja ne znam jel ga ovaj trebao imati... ali shema je iz kutije, pa vjerujem da nije... nagađam da je to razlika jel se tvorsnica selila na drugo mjesto i prelazila raditi bis modele... netko tko zna neka objasni.. ako još itko čita  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| potez XXV
 | | Član od: 03 Svi 2006 | | Poruke: 854 | |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
|
Upisano: Pet Svi 01, 2020 7:18 pm Naslov poruke: |
|
|
| Potez.... ja sam se krivo izrazio.... selila se proizvodnja verzije a ne da se fizicki jedna tvornica zatvorila pa preselila na drugo mjesto.... sovvjeti su uvijek imali sve duplo.... manje više.... jer ta u Moskvi je preuzela raditi MiG-23.... čitao jesam sve ali sam zaboravio 😄😄😄 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
|
Upisano: Sri Svi 06, 2020 11:42 am Naslov poruke: |
|
|
Odrađen wash i jedno 50 posto stencila... stencili su jako jako sitni, no izgledaju jako lijepo...
Lijep pozdrav!! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|