Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Zračni kist - svinuti vrh igle

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Dida

Član od: 05 Velj 2007
Mjesto: Sisak
PorukaUpisano: Ned Tra 26, 2020 9:16 pm    Naslov poruke: Zračni kist - svinuti vrh igle Citiraj ovaj komentar

Naravno da sam uprskao stvar dok sam čistio zračni kist. Malo, ali dovoljno, sam savinuo vrh igle. Nisam ni opazio kada sam to napravio. Dade li se to izravnati ili će puknuti ako pokušam? Što kažu forumski znalci?
Da se upucam odmah ili malo kasnije?
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
zilkan

Član od: 26 Stu 2007
Mjesto: oko Bjelovara
PorukaUpisano: Ned Tra 26, 2020 10:43 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pokušaj poravnati vrh koliko ide, ako pukne, pukne.. Brusnim papirom se može obrusiti i popraviti puno toga na vrhu. Dobro je isto tako ispolirati ga na kraju finijim gradacijama vodobrusnog papira. Znao sam papir zalijepiti na neku dasčicu kako bih mogao brusiti pod kutem. Na kraju prekontrolirati po mogućnosti pod povećalom kako stvari stoje Smile
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Gak

Član od: 30 Svi 2011
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Ned Tra 26, 2020 11:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

To je se meni dogodilo s nekim kineskim, koji kasnije nije bio za nista, ali je Luftwaffe mottling sheme radio prefektno! Very Happy

Kad je skroz riknuo, narucio sam drugi i odmah mu svinuo iglu dok je stigao i koristim samo za to.... Wink

Inace nije problem naruciti samo iglu ako je neki bolji proizvodjac...
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Dida

Član od: 05 Velj 2007
Mjesto: Sisak
PorukaUpisano: Pon Tra 27, 2020 10:27 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Gak i Zilkane, hvala vam na savjetima!
Kakve su to "mottling" sheme?
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
Gak

Član od: 30 Svi 2011
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Pon Tra 27, 2020 11:54 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dida Napisao/la:
Gak i Zilkane, hvala vam na savjetima!
Kakve su to "mottling" sheme?

One nepravilne fleke tipične za njemačke WW2 avione , bez oštrih rubova.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma