Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
Autor |
Poruka |
| kru65mi
 | Član od: 28 Lis 2007 | Poruke: 667 | |
|
Upisano: Pet Sij 17, 2020 12:14 am Naslov poruke: |
|
|
Ovdje nema washa i detalji nisu urezivani ( ovo mi je promaklo ).
Skala je ista 1/35. Ako zelis poslusaj savjete, ja nerado bacam vrijeme ... |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| SturmmannDado
 | Član od: 12 Svi 2012 | Poruke: 252 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Sij 17, 2020 6:06 am Naslov poruke: |
|
|
Znam za taj stil o kojem pričaš, ako sam dobro shvatio.
U tom stilu ako je baza napr. zelena za sjenčanje se koristi tamno zelena, za osvjetljenje svjetlo zelena.
Jesi o tom pričao?
Kolko po tebi treba različitih boja za sjenčanje, a kolko za osvjetljenje?
Pretpostavljam minimalno 2 za sjenu, tamno zelena i još tamnije zelena za jače sjene, za osvjetljenje minimalno 1 svjetlo zelena, ili dvije još svjetlija zelena, ili možda više za oboje?
Mogu ti to napraviti, isprobavo sam nešto slično, eto ako očeš odgovori na pitanja i napravit ću ti tako i stavit na forum, jer i tako u jednom vremenu bi se posvetio i tom stilu... |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| SturmmannDado
|
Upisano: Pet Sij 17, 2020 6:32 am Naslov poruke: |
|
|
Evo našo sam svoj rad od prošle godine, na ovoj figuri sam prakso sitne detalje i isprobo sjenčanje sa tamno zelenom, otprilike jesi na ovako nešto mislio?
 |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| SturmmannDado
|
Upisano: Pet Sij 17, 2020 4:39 pm Naslov poruke: |
|
|
Update na temu:
Pin wash: je nanošenje washa samo tamo di treba, u utore, ne po cijeloj figuri.
Outline: je crtanje linija i detalja.
Probao sam pin wash, enaml boja + white spirit, previše se razljevalo, kad sam išao počistit višak proliveni, zbog sitnih detalja na 1/35 figuri neki utori manji su od milimetra, počistilo se i višak i detalj di bi trebao ostat, wash akrilikom je bio još gori, 1/35 figura jednostavno je premala za pin wash, klasičan wash po mom kriteriju daje loš cjelokupni rezultat na figuri.
Posvetit ću se outlineu, akrilna boja + usporivač sušenja gel ili tekući, budem vidio, imam oba, pa ću isprobavat.
Moj zaključak je da za mene washevi nedaju dobre rezultate, outline moram spraksat da linije budu tanje i ravnije, a sjenčanje pošto nisu sve sjene iste, negdje je tamnije, negdje svjetlije, treba više različitih nijansi boja, tako da jednolični wash nema smisla. |
|
Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|