Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| toni36
 | | Član od: 05 Lis 2007 | | Poruke: 301 | | Mjesto: Baška Voda |
|
Upisano: Pon Svi 04, 2009 12:41 am Naslov poruke: Literatura za BF-109 G2 Croatian aces WWII |
|
|
Pozdrav svima
Evo akon duuugog vremena bliži se odlazak kući sa broda, kao šta vidite dobili smo i internet na brodu pa vam mogu dosađivati i kada nisam kući...
Nabavljena je Hasegawina 1/48 maketa Bf-109 G4, dekali za II WW Croatian Airforce (Da me ne bi kaznili radi veličanja...) su nabavljeni,
od cijele lterature za sada imam samo Ospreyevu Croatian aces of WWII
a želio bi da ova maketa bude baš kako treba.
Ok trebaju mi reference za boje, Radim sa lifecolorom, al imam i mali miljun tablica,
knjige, web stranice, slike,slike,slike,
Vaša iskustva, savjeti, preporuke,
za sada toliko... _________________ We few, we happy few. We band of brothers.
toni36: poruka promijenjena dana: Uto Svi 05, 2009 7:32 am; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Svi 04, 2009 10:04 am Naslov poruke: Re: BF-109 G4 Croatian aces WWII |
|
|
| toni36 Napisao/la: | Nabavljena je Hasegawina 1/48 maketa Bf-109 G4, dekali za II WW Croatian Airforce (Da me ne bi kaznili radi veličanja...) su nabavljeni,
od cijele lterature za sada imam samo Ospreyevu Croatian aces of WWII
a želio bi da ova maketa bude baš kako treba.
Ok trebaju mi reference za boje, Radim sa lifecolorom, al imam i mali miljun tablica,
knjige, web stranice, slike,slike,slike,
Vaša iskustva, savjeti, preporuke,
za sada toliko... | Hasegawin Bf-109 G-4? Čuo sam samo za G-2? Čije si dekale nabavio? Od literature još imaš knjige od Frke/Novaka/Pogačića i od T.Liksa. Što se tiče preporuka, Za tu maketu imaš odličan kokpit od Airesa, a dobar je jeftiniji i Color Zoom set od Eduarda. Od Eduarda postoji i odličan set za unutrašnjost wheel bay-a. Nije loše i zamijeniti propeler ili bar krakove propelera koje imaš resinske od CMK. Obavezno uzmi i Quick Boost auspuhe. Za detaljnije reference se moraš odlučiti koji točno hoćeš raditi legionarski Messer, pa ti onda mogu reći nešto točnije. Inače, svi su ti Messeri bili u tipičnoj kamuflaži tog perioda RLM 74/75/76+mrlje RLM02 i taktičke oznake RLM04... _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| toni36
|
Upisano: Pon Svi 04, 2009 5:03 pm Naslov poruke: Re: BF-109 G4 Croatian aces WWII |
|
|
| Citat: | | Hasegawin Bf-109 G-4? Čuo sam samo za G-2? Čije si dekale nabavio? |
u pravu si G-2 krivo sam upisao
Dekale sam nabavio preko Mitje. _________________ We few, we happy few. We band of brothers. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Pon Svi 04, 2009 10:01 pm Naslov poruke: Re: BF-109 G4 Croatian aces WWII |
|
|
| toni36 Napisao/la: | | Citat: | | Hasegawin Bf-109 G-4? Čuo sam samo za G-2? Čije si dekale nabavio? |
u pravu si G-2 krivo sam upisao
Dekale sam nabavio preko Mitje. | Nisam mislio na dobavljača, nego na proizvođača...  _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| toni36
|
Upisano: Uto Svi 05, 2009 12:56 am Naslov poruke: |
|
|
| Citat: | | Nisam mislio na dobavljača, nego na proizvođača... |
proizvođača dekala?? ne znam,dobio sam ih dan dva prije odlaska na brod, kada sam već u strci i nervozi ali pogledati ću kda se vratim početkom lipnja.
Pokušao sam malo proguglati o onim autorima, za sada nemam sreće, firma
koja je izdala " Zrakoplovstvo NDH 1941-1945 " Frka ,Novak (PCgrafika) je propala,...pa ako znaš da je ntko prodaje, iznajmljuje... _________________ We few, we happy few. We band of brothers. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Uto Svi 05, 2009 9:20 am Naslov poruke: |
|
|
Osprey publikacija je suvremenija i točnija što se tiče Bf 109 iz HZL, pa kad budeš znao koji od aviona želiš raditi, onda ti mogu izvaditi sve o tome i iz drugih knjiga i biti precizan. U osnovi, kao što sam već i naveo, lovački dio HZL je bio dio JG 52 i njihovi se Bf 109G-2 nisu po kamuflaži razlikovali od ostalih aviona iz jedinice. U tom periodu je kamuflaža vrlo uobičajena i nema nekakvih upitnika. Pojedine značajne razlike su u boji spinnera, izgledu "krilate šahovnice", boji eskadrilskih brojeva ili u prebojavanjima na mjestima bivših brojeva ili oznaka, kao i individualnim oznakama-npr. pobjedama na kormilu pravca...Dakle, na tebi je da kažeš npr.-"ja bi napravio crni 3 od Galića" ili ja bi napravio "crni 11" od Ferenčine, pa ću ti dat sve potrebne reference..  _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| toni36
|
Upisano: Uto Svi 05, 2009 4:54 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala Grunfe
I sam imam dosta o Bf109 od Ospreya u PDF (Rapdshare) kao i Squdron signal ali svejedno sam htio pitati znalcee ako ima još koja...
O Konkretnom avionu ću odlučiti ali mislim za sada Bencetićev "Black 5" _________________ We few, we happy few. We band of brothers. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ozzie
 | | Član od: 19 Sij 2006 | | Poruke: 286 | | Mjesto: izvan RH |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5402 | | Mjesto: Zagreb |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ozzie
 | | Član od: 19 Sij 2006 | | Poruke: 286 | | Mjesto: izvan RH |
|
Upisano: Pon Jul 01, 2019 12:49 am Naslov poruke: |
|
|
Zahvaljujem!!!!
Kolegu Maria ću kontaktirati odmah. Nisam znao za tu knjigu |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|