Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| dado01
| | Član od: 05 Tra 2017 | | Poruke: 4 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Velj 08, 2019 3:11 pm Naslov poruke: Revell airbrush basic set |
|
|
Pozdrav,
Namjeravam kupiti Revell airbrush basic set 39199 i naručiti Sparmax Silver Bullet filter za zadržavanje vlage
s mikrokontrolnim ventilom. Nikada nisam radio sa airbrushom pa me interesira jel ta kombinacija u redu.
Hvala unaprijed na odgovorima i lijepi pozdrav |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shadowotaku
| | Član od: 13 Pro 2015 | | Poruke: 83 | |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mig-28
 | | Član od: 07 Sij 2018 | | Poruke: 67 | |
|
Upisano: Pet Velj 08, 2019 10:06 pm Naslov poruke: |
|
|
Ovaj komplet s 3 pistolja je definitivno bolji izbor od revella. Sam kompresor neces naci puno jeftinije od te cijene a ovdje dobijes jos 3 airbrusha (koji su inace oko 100-150kn po komadu na ebayu) i posudicu/stalak za airbrush.
Revellov kompresor je u usporedbi s ovime djecja igracka. Zbilja ce te sluziti godinama ako ga ne forsiras, tj. pazis da se ne pregrijava.
A ni airbrushevi nisu za baciti. Imam identican gravity feed airbrush kao u ovome kompletu i puno bolje linije se mogu s njime izvuci nego sa revellovim. Konkretno, evo jedna moja maketa farbana freehand iskljucivo tim airbrushem:
http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=33196
Sa malo iskustva i puno strpljenja se dosta dobri rezultati mogu dobiti s njime. Pogotovo je dobar izbor ako si pocetnik u farbanju airbrushom jer se ne moras bojati da ces saviti iglu ili ga nekako pokidati. Cak i ako ga pokidas narucis novi iz Kine za sitne novce.
Ukratko, zaboravi revell basic set osim ako volis bacati novce. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Texmex
 | | Član od: 29 Ožu 2017 | | Poruke: 424 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Uto Velj 12, 2019 11:11 am Naslov poruke: |
|
|
| Definitivno ne kupuj revellov set nego ovo što su ti kolege preporučile..Na netu u Poljskoj ili Češkoj tj.njihovim shopovima isto ima kvalitetnih i povoljnih cijena ali ovaj kompl.za 1080.kn je stvarno povoljan.Malo pogledaj youtube osnove,isčitaj tu neke teme i uz malo vježbe,pogrešaka i uspjeha polako ćeš ovladati tehnikom.Možda ti je 1080 kn puno ali to je investicija koja će ti trajati.Uzmi nek kvalitetnu masku i naočale zaštiti lice i pluća od isparavanja jer zna biti neugodno . |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dado01
| | Član od: 05 Tra 2017 | | Poruke: 4 | | Mjesto: Zagreb |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vojo
 | | Član od: 16 Kol 2006 | | Poruke: 1878 | | Mjesto: Krk |
|
Upisano: Pet Tra 01, 2022 12:47 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo da iskoristim ovaj topic pošto se radi o sličnom proizvodu ....
Nećakinja me pita za savjet da bi kupila svom malome (11 god.) nekakav osnovni kit sa kompresorom i zračnim kistom - nameračila se na (vjerojatno iz Müllera):
Revell Basic Set with Compressor, art 39195
Ja sam sa njime (nećakom) redio neke makete, malo ga i poučio radom sa (mojim) zračnim kistom, tako da nije baš nov u tome ali ....
Zanima me ima li itko iskustva sa tim setom, ali iskustva rada s djecom, ne sa nama 'profesionalcima' .... i bitno je da se može kupiti ovdje i relativno brzo .... (i relativno jeftino, naravno)
Vojo  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|