Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Lancia 037 Hasegawa 1/24 "Tour de Corse 1984"
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Automobili, motori, kamioni
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Vedran

Član od: 05 Jul 2010
Mjesto: Garica-Otok Krk
PorukaUpisano: Sri Pro 12, 2018 9:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Low Napisao/la:
šta stvarno toliko ima za kitat po bodyju? toliko je plastika propala za vrijeme susenja? svasta
mislio sam da toga na novijim maketama nema

Klasični sink markovi, dese se jer je predebela plastika na nekim mjestima. Sve se da rješiti, nije tako puno posla.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Vedran

PorukaUpisano: Pet Pro 21, 2018 8:21 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Od zadnjeg updatea sam se dosta približio završetku. Za početak na cijelu je maketu išao Tamiyin bijeli primer pa na njega 2K bijeli auto lak. Zatim su na red došli decali...nevjerojatna muka to fiksirati. Ne znam kako ali trebalo je koristiti Micro sol i fen na apsolutno svakom decalu jer se nisu htjeli zalijepiti...podloga je bila savršen gloss pa mi nije jasno kako i zašto. Kako je bilo sitnijih oštećenja po decalima, ili nisu pokrivali do samih rubova morao sam ih korigirati finim kistom i nijansama Martini boja. Kad sam bio zadovoljan sve sam prelakirao podebljim slojem Mobihelovog 2K laka.
Kako su decali bili debeli i vidjeli se kroz taj sloj sve sam pobrusio brusnim papirom od 2000 da izravnam, pa je uslijedio još jedan završni sloj 2K laka. Rothmans decali su homemade print i njih će se zbog debljine vidjeti i nakon 2 sloja laka i brušenja.

Nakon prvog sloja laka:

Lijevi dio haube na slici je tu već pobrušen:

Gotovi dijelovi:

Prednji dio auta je već pobrušen i ispoliran, tako da kreće sastavljanje i sitnija bojanja, npr. ventilacije:

Drugi dio auta još čeka finu obradu:

Na gume sam stavio Hasegawine transfere jer su puno brže i jednostavnije rješenje nego špricati kroz PE šablonu. Bijelu boju sam lagano prešpricao da smanjim kontrast.

Antena je 100% samogradnja, kvake su PE, kopče prednjeg i zadnjeg poklopca su iz kutije s produbljenim rupicama jer izgledaju točnije i sitnije od Hobby designovih jetkanih:

Tu je bilo posla da decal na mrežici izgleda na nešto:

Volio bih da su rupice na rešetki sitnije pa da natpis Pirelli izgleda bolje, ali šta je tu je:

Između dvije plastike je PE komad, kojeg je Hobby design namjenio da ide ispod crnog dijela, ali tu mora biti:

Unutrašnjost farova je kromirana:

Stražnji blatobrani, poluprozirna plastika u samogradnji. Inače bi trebali biti širi ali je Hasegawa to ovako napravila...
Natrag na vrh
bugy1

Član od: 23 Pro 2006
Mjesto: Ljubljana-Split
PorukaUpisano: Pet Pro 21, 2018 11:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Lipi i uredan rad. Poznata mi je prić sa dekalima i fenom.....
Low
Gazda
Član od: 16 Ožu 2006
PorukaUpisano: Sub Pro 22, 2018 7:27 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Decali su od starosti mozda vec izgubili ljepilo, mozda si zato imao probleme
Isto se meni dogodilo na coroli, pa sam nabavio tamiyin decal fix. To je ljepilo za decale koje naneses na plastiku prije decala, pa na to microset i fen. I funkcionira

Al sjeli su ti decali odlicno

PorukaUpisano: Čet Pro 27, 2018 4:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Slike gotove makete su ovdje:
http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=33277
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Automobili, motori, kamioni Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3
Stranica 3/3

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma