Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| killa
 | | Član od: 15 Ruj 2009 | | Poruke: 2325 | |
|
Upisano: Ned Pro 02, 2018 5:55 am Naslov poruke: Exito Decals - Gustavs Over the Balkans |
|
|
Danas sam eto slucajno naletio na ovaj set dekala. Sama kvaliteta seta mi se cini odlicna, no ne mogu naci dodatne detalje za jednu od ove tri opcije. Opis 2. opcije je Bf 109 G-6, ‘Black 5’, 2./JG 53, Borovo, Croatia, May 1944, ima li tko vise detalja o tom avionu i tko je letio na njemu? Pokusao sam pretraziti forum ali nisam uspio naci nikakve detalje preko trazilice.
Ovo je link za set - https://exito.site/en_GB/p/EXITO-DECALS-ED48001-148-Gustavs-Over-The-Balkans-Messerschmitt-Bf109G-6/46876
Hvala i poz |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| markojeras
| | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 914 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Pro 02, 2018 11:00 am Naslov poruke: |
|
|
Pogledaj u knjigu Bf 109 - Yugoslav story.
A malo veća fotka:
Fotografiju je snimio pilot Ismet Redžebašić za vrijeme službe u Borovu. _________________ Uviek napried! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ZlatkoB Administrator
 | | Član od: 29 Svi 2006 | | Poruke: 184 | | Mjesto: Zg |
|
Upisano: Ned Pro 02, 2018 11:20 am Naslov poruke: |
|
|
Kakve su šanse da vidimo ostale fotografije koje je snimio pilot Ismet Redžebašić za vrijeme službe u Borovu?
Dakako vjerujem da još njegovih fotografija mora biti negdje arhivirano. _________________ Pozdrav Zlatko |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| markojeras
|
Upisano: Ned Pro 02, 2018 12:50 pm Naslov poruke: |
|
|
Šanse su jako dobre, pripremam knjižicu o 1. pilotskoj školi BZ NDH.
Ne znam gdje su fotografije. Nakon presnimavanja na repro film formata 120, vraćene su Ismetu a nakon njegove smrti nisu zatečene u ostavštini. _________________ Uviek napried! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5420 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Pro 02, 2018 9:14 pm Naslov poruke: |
|
|
A može i koji info o Ismetu? Jel u Borovu bio na obuci ili dio JGr na Macchima ??? _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| markojeras
|
Upisano: Uto Pro 04, 2018 1:26 pm Naslov poruke: |
|
|
Koliko se sjećam, bio je na pilotskoj obuci. _________________ Uviek napried! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5420 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Pro 04, 2018 2:10 pm Naslov poruke: |
|
|
Fala ti Jeras ,jel završio ,odnosno jel letio dalje? _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| markojeras
|
Upisano: Uto Pro 04, 2018 9:14 pm Naslov poruke: |
|
|
Ne znam gdje mi je dokumentacija, nakon tri selidbe, ali sjećam se da je završio obuku i potom bio ili u Sarajevu ili u Banja Luci, odakle je otišao u partizane. Na kraju je u 113. LAP letio Jakove. _________________ Uviek napried! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragisa1956
 | | Član od: 01 Lis 2009 | | Poruke: 785 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Pro 11, 2018 7:43 pm Naslov poruke: Ipak se kreće! |
|
|
Poštovani.
Veseli me saznati da koautor Marko ponovno nešto istražuje a jednoga lijepoga dana bude to i napisao u čisto za knjigu. Veseli me svaki rad na povijesnim podacima o zrakoplovstvu. Samo naprijed Marko! O fotografijama vam je Marko rekao koliko je znao, baš kao i ja budući smo bili davno zajedno kod spomenutoga zrakoplovca. Dobro su odskenirane fotografije i već nekoliko puta objavljivane. Bilo bi divno da se Marko potrudi oko naše naučno definitivne knjige s temom "Hrvatskih lovaca na Istoku". To bude rad za vječnost na razini doktorata.
Lijep pozdrav Dragiša - Homo ludens. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ozzie
 | | Član od: 19 Sij 2006 | | Poruke: 286 | | Mjesto: izvan RH |
|
Upisano: Pet Sij 11, 2019 9:30 am Naslov poruke: |
|
|
| prava stvar! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|