Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5421 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Kol 07, 2018 4:04 pm Naslov poruke: B-24J Liberator, Academy, 1/72 |
|
|
Evo još jedan bombarder s naših prostora gotov!
Ovaj 44-41120 izrađen u San Diegu je zaglavio na Snježnici pored Dubrovnika 9.12.1944g. bio je član 825th BS, 484th BG poletio je na misiju iz Torrete tog jutra na bombardiranje Linza ,ali je misija otkazana zbog lošeg vremena ,svi zrakoplovi osim ovog su se vratili na aerodrom, a njegova sudbina je dugo bila misterija te se pretpostavljalo da je pao u more,međutim on se pod punim opterečenjem u oluji zaletio u Snježnicu!!! Zbog velikog nevremena nitko 3 dana nije shvačao šta se dogodilo ,a kad su mještani vidjeli ostatke nisu znali o ćemu se radi... Nakon 73g. nađena je narukvica s imenom člana posade te je misterij rasvjetljen! Svaka čast našim zrakoplovnim arheolozima i entuzijastima!
Maketa je Academijeva J verzija ,moj rad standardan, vi procijenite ostalo...
 _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| werewolf
 | | Član od: 21 Velj 2008 | | Poruke: 694 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Kol 07, 2018 4:20 pm Naslov poruke: |
|
|
Odličan rad! Koje boje su u korištene ? _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Uto Kol 07, 2018 7:56 pm Naslov poruke: |
|
|
Fala, boje, ako misliš na metalizere Alclad Duralumunium i Dark Aluminium ,nešto detalja s Aluminium i Exaust manfoil, crvena je Revellova  _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragan_mig31
 | | Član od: 16 Sij 2006 | | Poruke: 3566 | | Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dejan_206
 | | Član od: 23 Stu 2016 | | Poruke: 102 | |
|
Upisano: Uto Kol 07, 2018 8:54 pm Naslov poruke: |
|
|
Fenomenalan! Prava mrcina . Da pitam,da li si možda imao problema sa stavljanjem zadnje kupole na svoju poziciju? Negdje sam čitao da je kupola kao prevelika za umetnuti na njezin položaj,mada mi po slikama ne izgleda tako. Pitam jer bi uzeo Italeriev B-24 D,a on je pakiranje od academy/minicraft.Pa čisto da znam... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Uto Kol 07, 2018 10:53 pm Naslov poruke: |
|
|
Fala momci. Nije bilo nikakvih problema sa stražnjom kupolom, samo sam ju umetnuo na kraju sastavljanja, malo šmirglanja oko spojeve eventualno, više frke je bilo sa postavljanjem prednje kupole... _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| frka
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 1517 | |
|
Upisano: Sri Kol 08, 2018 8:00 am Naslov poruke: |
|
|
Lijepa i uredno sastavljena i pobojana maketa. Iako je konturno prilično u redu, Academyjev Liberator ima neke detalje loše riješene koji iritiraju. To su prednja i zadnja kupola koje su spojene iz dva okomita prozirna dijela, pa je spoj jako vidljiv a na pravoj kupoli ga nema.
Ja sam to riješio tako da sam gornji dio kupole izvukao od zagrijane prozirne folije. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| josipww2
 | | Član od: 04 Lis 2009 | | Poruke: 1356 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Sri Kol 08, 2018 2:04 pm Naslov poruke: |
|
|
Bravo poky, odlican rad, sviđa mi se kako si izvelo prebojavanje broja 61 na nosu i trupu  _________________ nisam zgodan,al sam nezgodan |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomo
 | | Član od: 06 Stu 2005 | | Poruke: 1725 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Čet Kol 09, 2018 9:18 am Naslov poruke: |
|
|
Meni se ovo jako sviđa. Pogotovo kako je ispao NMF.
Well done! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Čet Kol 09, 2018 11:13 pm Naslov poruke: |
|
|
| Citat: | Lijepa i uredno sastavljena i pobojana maketa. Iako je konturno prilično u redu, Academyjev Liberator ima neke detalje loše riješene koji iritiraju. To su prednja i zadnja kupola koje su spojene iz dva okomita prozirna dijela, pa je spoj jako vidljiv a na pravoj kupoli ga nema.
Ja sam to riješio tako da sam gornji dio kupole izvukao od zagrijane prozirne folije. |
Da u pravu ste iako prema onom starom Airfixu kaj sam slagao prije ovdje je barem pogođen tip i oblik kupole... Mene je na maketi zasmetala druga stvar: loše rješen problem prednje noge stajnog trapa koja je prekrhka i lijepi se na jako mali komad plastike tako da ako opterečujeme maketu sa utegom u nosu može doži do pucanja ili savijanja... _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|