Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| exlapis
| | Član od: 06 Kol 2018 | | Poruke: 6 | |
|
Upisano: Pon Kol 06, 2018 1:34 pm Naslov poruke: Daske |
|
|
| Zanima me izrada daščica za oplatu broda, odnosno je li moguce to napraviti sam ili samo kupnja? Malo sam listao forum ali nisam naletio na tu informaciju |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Groff
 | | Član od: 12 Lis 2010 | | Poruke: 549 | | Mjesto: Bakarac |
|
Upisano: Pon Kol 06, 2018 3:17 pm Naslov poruke: |
|
|
Moguće je napravit sam ako imaš odgovarajuću pilu. Kupit - teško nać trgovinu koja prodaje tako tanke i uske dašćice. Ja se snalazim tako da pitam u kafeterijama na aerodromima one tanke dašćice koje služe umjesto žličica. Prije san te stvari dobival od susjeda stolara😀 Pozdrav _________________ Ploviti je potrebno, živjeti nije ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| stari
| | Član od: 12 Lip 2012 | | Poruke: 304 | | Mjesto: Kastav |
|
Upisano: Pon Kol 06, 2018 6:17 pm Naslov poruke: |
|
|
| Postoje el. alati Proxxon namjenjen za maketare, jedino mu je cijena malo viša. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| exlapis
|
Upisano: Pon Kol 06, 2018 7:25 pm Naslov poruke: |
|
|
Ja sam razmisljao o onim špatulama za pregled grla, ali bojim se da su previse kratke  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| stari
|
Upisano: Pon Kol 06, 2018 7:58 pm Naslov poruke: |
|
|
| Štapići od sladoleda, špatule za grlo izrađeni su uglavnom od bukve, koja ima svojih dobrih i loših svojstava, a i što kažeš, prekratke su. Ako su ti Proxxon alati preskupi, morati ćeš za početak tražiti usluge stolara, ili nabavljati letvice i ostali materijal od "Leo modeli d.o.o." te "Marisstella" iz Splita. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| exlapis
|
Upisano: Pon Kol 06, 2018 8:52 pm Naslov poruke: |
|
|
Kako se zove taj alat za izradu dascica, mozda je smijesno pitanje ali stvarno sam totalni pocetnik, ali entuzijazma mi ne fali  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Minolovac 161
 | | Član od: 16 Stu 2009 | | Poruke: 1144 | | Mjesto: Bestovje /Sv, Nedelja/ |
|
Upisano: Pon Kol 06, 2018 9:19 pm Naslov poruke: |
|
|
Najbolje ti je za početak uzeti neki od gotovih kompleta/kitova. Ne prekomplicirano, izbor je velik. Imaš sav materijal i dijelove, upoznaješ se pomalo s potrebnim alatima i karakteristikama materijala. Kasnije kad uđeš u štos, možeš početi improviziratti i na kraju sam koristiti razne materijale i tehnike.
Pozz i puno uspjeha, Nemoj se obeshrabriti kad naiđeš na probleme. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| exlapis
|
Upisano: Pet Kol 10, 2018 6:45 am Naslov poruke: |
|
|
| Ekipa je li Proxxon Cirkular Modelarski KS 230 Stolni 85W alat potreban za izradu dascica? Isplati li se to kupiti |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| stari
|
Upisano: Ned Kol 12, 2018 5:18 pm Naslov poruke: |
|
|
| Malo je slab (85w), ali ne treba ga forsirati. Ipak ćeš morati kod nekog stolara naručiti dašćice različitih debljina i iz njih izrezivati letvice dimenzija koje tebi trebaju. Može se kupiti i furnir debljina 0,6 1,5 i 2,5 mm i iz njega izrezivati trakice širine koje tebi trebaju. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| exlapis
|
Upisano: Čet Kol 16, 2018 9:07 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala na odgovoru. Veliki pozdrav  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|