Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| dragisa1956
 | | Član od: 01 Lis 2009 | | Poruke: 785 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Lip 23, 2018 3:56 am Naslov poruke: Sterling Hayden iz OSSa je slao vojnu ponoć Titovoj vojsci. |
|
|
Poštovani.
Zanimljiv Amerikanac filmski glumac visok 196cm snažne tjelesne građe i pripadnik OSSa bio je veliki simpatizer komunista istinskih boraca protiv fađizma, On je bio taj dobročinitelj koji je sakupio sam veću pomoć od vojnih viškova Amerikanaca u Italiji za Titovu vojsku od sve pomoći koju je dotada uputila Velika Britanija! Britanski obavještajci su se bunili i prijavili to kao problem, Bio je za kaznu ukoren i premješten na drugo udaljeno ratište. Iskrcao se kod nas na otok Korčulu i učestvovao u okršaju u kojem je poginuo vozač JEEPa. Prije i nakon učešća u ratu glumio je za Paramount Pictures. Najpopznatija mu je uloga časnika zrakoplovstva USAF u filmu "Dr. Strenglove".Igrao je karakterne uloge. Jedno vrijeme je bio na crnoj listi u doba "Lova na vještice" i nije smio snimati filmove. Sjajan je lik za maketu.
http://www.historynet.com/troubled-waters.htm
Lijep pozdrav. Dragiša - Homo ludens. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Zoran Petek
| | Član od: 09 Sij 2016 | | Poruke: 315 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Lip 23, 2018 12:01 pm Naslov poruke: |
|
|
Pozdrav AirBrašnoviću.
Da, bio je faca, Možda najbolji kao detektiv u Džungli na asfaltu/Betonskoj džungli, najpoznatiji u Johnny Gitara, dobar u Kumu.
Glumio je i u filmu o nosačima aviona, Flat Top, nikad prikazanom kod nas, ali imate hrvatski prijevod (znam, jer sam ga osobno preveo), više na https://forum.titlovi.com/flat-top-1952_t52947.html. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|