Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Valter
| | Član od: 26 Pro 2015 | | Poruke: 47 | |
|
Upisano: Sri Lip 13, 2018 4:16 pm Naslov poruke: problemi s bojom i podaci o pantheru ausf d 521 |
|
|
Problemi s bojom. Jučer sam bojao m5a1 i bojao sam cjeli tenk s istom bojom ali kupola i jos neki djelovi sastrane su ispali sjajni, a trup je ispao kako treba (mat), rjec je o boji revell 66, a isto mi se znalo događat s bojom br 8.
Panther ausf.d 521 kursk. Planiram raditi ovaj tenk u bliskoj budučnosti i počeo sam prikupljati neke podatke o njemu ali nisam siguran o kamuflaži, dali je rječ o trobojnoj dunkelgelb + olive green + red-brown ili dunkelgelb + olive green. Našao sam zapis u knjizi Pantery i Tygrysy na Łuku Kurskim 1943 di piše da je ovaj tenk pogođen 3 puta, jednom na prednjoj ploči 76mm ap granatom i 2 puta u bok isto 76mm ap granatom no nemogu na slikama naći mjesto drugog pogotka na slikama https://imgur.com/a/CNEJa0H
Također sam našo i da su bili neki brojevi na trupu i nekom djelu mantleta Number in white painted lattering of offside front of hull 210055
The breach block examined had a stamping "1943" on left of breach block and "R.164". This was also stamped on top of band by the mantlet
linkovi za gore navedenu knjigu i kanadsku inspekciju vozila: https://www.scribd.com/document/163798383/Wydawnictwo-Militaria-No-205-Pantery-i-Tygrysy-na-%C5%81uku-Kurskim-1943#T6hRbfz
https://imgur.com/a/UXL7m#T6hRbfz |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Alkett
| | Član od: 19 Velj 2017 | | Poruke: 142 | | Mjesto: Crikvenica |
|
Upisano: Sub Lip 16, 2018 1:10 am Naslov poruke: |
|
|
Valtere,
Kamuflaža sigurno trobojna. Cca. 50 % zeleno, 25% žuto, 25% smeđecrveno, prema fotografijama koje sam pogledao. Imam tu knjižicu o Panterima i Tigrovima kod Kurska, koju spominješ i profili u njoj su loše crtani. Ja ih ne bi koristio kao referencu. Na fotkama se jasno vidi shema bojanja. Neka te ne zbune fotografije koje su napravljene u u Moskvi u parku Gorky kamo je 521 poslan za izložbu zarobljene njemačke tehnike nakon bitke kod Kurska, u zimi 1943/44 kada su kiša i snijeg isprali dobar dio boje.
Brojevi su serijski broj šasije tenka. Prema njemu je tenk proizveden u tvornici MAN početkom svibnja 1943.
Što se tiče 2 pogotka u bok... Možda je samo jedan koji je nekome izgledao kao dva. Piše u tablici da je pogodak bio pod kutem od 30°, dakle top je bio niže od pogotka.
Zrno je prvo pogodilo cjevasti spremnik za opremu za čišćenje topa, probilo ga, pa u bok odmah ispod gornje oklopne ploče i izašlo na drugu stranu kupole. Moguće je da je pogodak u spremnik i bok tenka brojano kao dva pogotka, jer nisu fizički spojeni iako su djelo iste granate.. Naime na fotografijama gdje nema spremnika vidi se samo jedna rupa na boku. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Valter
| | Član od: 26 Pro 2015 | | Poruke: 47 | |
|
Upisano: Sub Lip 16, 2018 6:58 am Naslov poruke: |
|
|
Proučio sam još jednom fotografije i tablicu. Izgleda ja sam ju ja krivo protumačio jer ako pogledamo tenk 434 ili 634 vidim da kad je tenk pogođen više puta u istu stranu kupole da piše 1,2,3 a ne 3 ( nadam se da razumješ što želim reći).
Također mi se čini da je vidljiva rupa (između brojeva 5 i 2) kroz koju je izašla granata koja je pogodila bok tenka |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|