Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| T34
 | | Član od: 20 Ruj 2010 | | Poruke: 275 | | Mjesto: Dalmacija |
|
Upisano: Ned Ožu 18, 2018 2:57 am Naslov poruke: Prvi tenk "Velikog Domovinskog rata"- opet! |
|
|
Odnosno"Zvezda" T-34/85 (stari "Italeri" ako mlađi ne znaju) u 1/35, dugooo ostala sa strane, pa eto da i taj "duh prošlosti" odložim na policu. Pošto su mi sve slike iz projekata u radu ostale na Photobucketu, stavit ću par prije boje...
U maketu je uloženo puno truda, mijenjano je mnogo toga, ima dijelova sa "Dragona" (far, sirena, alatna kutija, cijev), iz izvrsnih novih "Academy" Tetki uzeo sam bačve i nosače istih, "Tamiya" periskope vozača, cijev mitraljeza je kupovna, prozirno stakalce fara sam negdje iskopao...malo stirena, miliputa i žice s moje strane, što bi bilo uvreda pred ozbiljnijim maketarima nazvati samogradnjom ali eto, bilo je nužno i tih par sitnica... "Friul" gusjenice, "Eureka XXL" sajle, kupovna antena i par boltova i to je manje više to...
Od krupnijih nedostataka makete trebalo je poklopce osovina dovesti u red (stršali su van oboda kotača), ostalo manje više...maketa iz kutije ionako ne zadovoljava ikog iole ambicioznijeg...
Weathering minimalan, samo slikarska ulja, airbrush, kombinacija raznih washeva i filtera itd...meni se tako sviđa a uostalom moje makete idu u vitrinu, pa smatram trud oko toga dostatnim.
Boja je LC, kao i završni polumat lak.
Malo sam zahrđao - potkralo mi se zbog teksture na kupoli i malo silveringa na decalu broja, par spojeva nije ispalo najsretnije, ali na kraju se to jedva primjećuje.
Volim ove stare jednostavne makete, i imam ih još par u stashu...ostale desetine su sve fini modeli, uz obavezne workable gusjenice, cijevi i slične jednostavne ali funkcionalne dodatke...nikada nisam volio rad sa PE dijelovima, i mislim da mogu mirne duše reći kako je pred vama prosječan, u trenucima dobrog raspoloženja možda i dobar "kućni uradak", ali i ništa više od toga...kako izgledaju profi radovi, na forumu Bogu hvala ne nedostaje primjera...No u ovo doba basnoslovnih cijena možda će ova maketica - kod nas česta a košta kao kompleksnija metalna cijev u istom mjerilu, privući koje radoznalo oko...
Ps. slikano je mobitelom, prosječnim, još sam slike smanjio i optimizirao kao da smo u doba Carneta (navika) i toliko efekata se izgubilo...ili se ne vidi ili je izgubilo na atraktivnosti...
Ispričavam se na zastavi SSSR-a - ograđujem se od ikakvih ideoloških konotacija, mada srednji tenk T-34 za mene ima izuzetno značenje i predstavlja davni razlog što sam se uopće uhvatio maketarstva a uveo me evo već drugu godinu i u divan svijet ruskog jezika...Inače, natpis na kupoli "za mog oca" posvećujem svima Vama, lijepi pozz,
Andro. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
 | | Član od: 24 Ožu 2006 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Drniš/Šibenik |
|
Upisano: Ned Ožu 18, 2018 5:31 am Naslov poruke: |
|
|
krasna tetka druže A, nisam zna da će tako brzo finiji radovi ići. Ko prava. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Ožu 18, 2018 11:27 am Naslov poruke: |
|
|
"Tetka" sa dušom. Dobar si Andro , dobar. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vojo
 | | Član od: 16 Kol 2006 | | Poruke: 1878 | | Mjesto: Krk |
|
Upisano: Ned Ožu 18, 2018 12:03 pm Naslov poruke: |
|
|
Sve je OK, maketa super, stvarno je krasna, ali naslov je krivi!
Kakav veliki domovinski rat? Ako misliš na rat u Sovjetskom Savezu 1941. do 1945 onda je to Veliki Otadžbinski rat ....
Vojo  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| CCCP Administrator
 | | Član od: 14 Ožu 2009 | | Poruke: 785 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Ožu 18, 2018 1:42 pm Naslov poruke: |
|
|
Maketa je ispala super, samo jel' se to meni čini ili si zaboravio pokitat spoj stražnje oklopne ploče i tupa(kod blatobrana)? Vidim da imaš par milimetara crnog, šteta da tako ostane kad si uližio toliko truda. _________________ MK David Schwarz
ZMMS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Nick
 | | Član od: 26 Stu 2006 | | Poruke: 934 | | Mjesto: VŽ |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5802 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mpuky1
 | | Član od: 08 Velj 2012 | | Poruke: 1795 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Ožu 19, 2018 3:06 am Naslov poruke: |
|
|
Nice
Lijepo je da te je opet primilo maketarenje  _________________ WHO DARES WINS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Ožu 19, 2018 10:43 am Naslov poruke: |
|
|
| Odlićan |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| barakuda
 | | Član od: 22 Sij 2007 | | Poruke: 2557 | | Mjesto: ST |
|
Upisano: Pon Ožu 19, 2018 12:11 pm Naslov poruke: |
|
|
Odlična tetka druže!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5402 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Ožu 19, 2018 8:09 pm Naslov poruke: |
|
|
Dvije makete od Andre u ovoj godini na forumu!!!! Pa što će to reč!
Neka, neka, jako dobor! _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomo
 | | Član od: 06 Stu 2005 | | Poruke: 1722 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Uto Ožu 20, 2018 12:10 pm Naslov poruke: |
|
|
Maketa je lijepa. Vrlo atraktivna.
Ovaj natpis "Za mog oca" mi je baš fora.
Jedino mi je boja po slikama više JNA SMB, a ne ruska 4BO.
No najbolje su mi one prve fotke u "zlatnom" primjeru.
Kao osobni Gadafijev . |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|