Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| T34
 | | Član od: 20 Ruj 2010 | | Poruke: 275 | | Mjesto: Dalmacija |
|
Upisano: Čet Velj 15, 2018 7:24 pm Naslov poruke: AFV M3A3 "Stuart", 1. tenkovska brigada NOVJ. |
|
|
Radi se o rebuildu makete čiji je autor naš P-51, a predstavlja tenk slikan u Šibeniku 1944. godine, jedan od rijetkih (dva?) bez trobojnice na boku...
U originalu maketa je bila OOB, obojana u neku pješčanu boju, bez ikakvih naprednijih efekata, uz vinilne gusjenice te općenito pripada standardu rada na kojem smo svi manje više bili u vremenima prije interneta. Nažalost, original fotografije ostale su na ko zna kojem mobitelu...
Od početnog gušta i zanosa, maketa je postala psihičko opterećenje i kočila me u drugim stvarima, pa sam dvotjedno bolovanje odlučio posvetiti malom Stuartu!
Ukratko; maketa je naravno prebojana WEM-ovom British Olive Drab No.15, što bi trebala biti boja ovih vozila. Svi Browninzi zamijenjeni su Academy + metalnim cijevima, gusjenice (o njima malo više) su workable Bronco T-16 uzorka.
Gusjenice su mi odnijele bezbrojne sate i sate, što zbog činjenice da je svaki članak iz 4 dijela, što zbog načina slaganja (više o njima imate na PMMS-u) koji je kako god pristupili spor, nespretan i frustrirajući. Kako je u igru ulazila boja i razni washevi, gusjenice su postajale sve manje workable i često su se bočni klinovi i odlomljivali. Tome nije pomoglo ni što su originalni pogonski kotači bili preuski a njihovo odvajanje nemoguće, no srećom duple sam našao u svom AFV "M5A1", proširio ih stirenom za 1mm i time je moj najveći problem bio rješen!
Nakon špricanog gloss laka (Minesweeper mi dao neki da probam Pronto, vrlo sličan MM i LC akrilnim lakovima) te petokraka i serijskog broja (stencili, obzirom da radim samo Sovjete i Saveznike, zlatna investicija) već se naziralo na što će maketa izgledati.
Želim napomenuti da ja osobno sve više preferiram minimalni weathering, no ovde nisam mogao stati.
Weathering - donji dio trupa je pigmentiran lagano bojom zemlje, a svi ostali efekti na gusjenicama, podvozju i trupu vozila su isključivo rađeni airbrushem, uljanim bojama, raznim washevima, lanenim uljem i sl., sa minimalno chippinga ili ne daj Bože hrđe...Završni lak je polumat LifeColor.
Eto, nadam se da vam se sviđa, ako ništa drugo, od koga je i za koga je dobar je, znate kako kažu, ja sam osobno jako zadovoljan.
I još nešto; ne volim prljave, jednostavno bojane makete sa tonom prašine...ne volim tenkove koji izgledaju ko ciganske čerge ili pred rezalište...i zato nikom ne namećem više svoje ideje i (prosječne do solidne) radove, no zbog prijatelja koji je to želio objavljujem ovu maketicu. Nek svak radi kako želi, slobodno vrijeme i volja je najveći problem, a za sve ostalo tu je Mastercard
Slike su sa srednje žalosti mobitela, uz to smanjene i optimizirane, pa se nešto i zagubilo od efekata. Nadam se da vam se sviđa, lijepi pozz svima, skromno Vaši,
T34 & P51.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| barakuda
 | | Član od: 22 Sij 2007 | | Poruke: 2557 | | Mjesto: ST |
|
Upisano: Čet Velj 15, 2018 7:53 pm Naslov poruke: |
|
|
Druže... Odličan je! Gušt za gledat.
Maketa je ispala fenomenalno, napokon si je i završija (znamo koliko se dugo kiselila na polici), a i neka si se ti nama ponovno vratija u maketarske vode.
#samo jako! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
 | | Član od: 24 Ožu 2006 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Drniš/Šibenik |
|
Upisano: Čet Velj 15, 2018 7:53 pm Naslov poruke: |
|
|
| Dakle, lijepo je vidjeti starog meštra nazad na poslu. Ja sam bio više "stani pa gledaj" potpora, pogotovo nekakve nove tehnike; meni nove. Vozilo je iz šibenske partizanske radionice, ima fotka sa ovim brojem bez velike bočne zastave.. Maketa ide meni i to je najveće veselje, volim Stuarte. Sad mora i AEC. Rad extra, bolji nego na slikama. Bravo. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Nick
 | | Član od: 26 Stu 2006 | | Poruke: 934 | | Mjesto: VŽ |
|
Upisano: Čet Velj 15, 2018 8:33 pm Naslov poruke: |
|
|
Meni se sviđa, super je. _________________ www.HRCappuccino.org |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Miros
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 1045 | | Mjesto: Osijek/Tenja |
|
Upisano: Čet Velj 15, 2018 8:36 pm Naslov poruke: |
|
|
Jaako dobro  _________________ Miroslav |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5802 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5402 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Velj 15, 2018 8:48 pm Naslov poruke: |
|
|
Pa napokon si se vratio! Napokon da i ti staviš nešto zgotovljeno,šta se ustručavaš!?! Jako lijepo si ga napravio ,pogotovo mi se sviđa efekt curenja na ljevom boku. _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Minesweeper
 | | Član od: 21 Sij 2007 | | Poruke: 962 | |
|
Upisano: Čet Velj 15, 2018 9:19 pm Naslov poruke: |
|
|
Vrhunski odrađeno , znam koliko su te izmucile te vrazje gusjenice a ipak si ih uspio privesti kraju što dovoljno govori o strpljenju.
Sad hitno na neki drugi projekt  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Velj 15, 2018 9:41 pm Naslov poruke: |
|
|
Drago mi je da si se opet posvetio maketama.
Tenk ti je ispao super  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
 | | Član od: 16 Pro 2008 | | Poruke: 2530 | | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Čet Velj 15, 2018 11:07 pm Naslov poruke: |
|
|
Lijepoooo !!
Sviđa mi se a i inspiracija da dovršim još jednog u "pravom" mjerilu
Imam još jednog u 72ci taman za trilogiju Stuarta
Baš lijep rad |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Doodeck
| | Član od: 05 Pro 2009 | | Poruke: 711 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Velj 16, 2018 1:25 am Naslov poruke: |
|
|
| Fantastično!!! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Brommann
 | | Član od: 05 Velj 2006 | | Poruke: 1130 | | Mjesto: Bukovčak Hügel |
|
Upisano: Pet Velj 16, 2018 8:55 am Naslov poruke: |
|
|
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 101Airborne
 | | Član od: 18 Svi 2007 | | Poruke: 1430 | | Mjesto: ZAGREB |
|
Upisano: Pet Velj 16, 2018 9:08 am Naslov poruke: |
|
|
Bravo!  _________________
You have enemies? GOOD. That means you actually stood up for something in your life. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Velj 16, 2018 10:21 am Naslov poruke: |
|
|
Za nevjerovati. Nakon godina "šutnje" i kada čovjek sa žaljenjem pomisli da si napustio hobi vratiš se sa nečim ovako dobrim. Izvrstan mališan , bravo Andro i dobro došao natrag ! _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| josipww2
 | | Član od: 04 Lis 2009 | | Poruke: 1353 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Pet Velj 16, 2018 1:50 pm Naslov poruke: |
|
|
Odlično i jako realno. Sviđa mi se lagana zaprasenost i efekt curenja  _________________ nisam zgodan,al sam nezgodan |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|