Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| cicarista
| | Član od: 19 Ruj 2016 | | Poruke: 247 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Stu 14, 2017 3:23 pm Naslov poruke: Prerada Trumpeter 1/72 Su-30MKK u ruski Su-30SM ili Su-30M2? |
|
|
Ne kužim se baš u Flankere, a znam ima dosta verzija, ali i da tu ima dosta znalaca.
Napravio bih jednog jednosjeda (Hasegawinog Su-35) te dva dvosjeda. Su-34 (Trumpeter) i tandemski Su-30.
Ono što me zanima, da li se od Trumpeterovog Su-30MKK može "lako" napraviti ruski Su-30SM ili Su-30M2?
Prema ovoj shemi, ne
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5795 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| cicarista
|
Upisano: Sri Stu 15, 2017 11:25 am Naslov poruke: |
|
|
| su27rules Napisao/la: | | Može se izraditi i Su-30SM i Su-30M2,ovisi kojeg želiš izraditi, ali uz dosta prerada i dorada,rezanja i dodavanja. |
Hvala na odgovoru.
Pretpostavljao sam da je tako nešto pa mi nema druge nego čekati da ga netko (Trumpeter) izbaci. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
 | | Član od: 17 Lis 2007 | | Poruke: 3259 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Sri Stu 15, 2017 2:31 pm Naslov poruke: |
|
|
| Pa 30SM ne može, jer on je produkt druge tvornice, ima kanarde i drukčije vertikalce, ali u M2 može bez problema, tj ti ruski su isti kao i kineski, fizički, imaju iste vertikalce tankanje gorivom u zraku, i nemaju kanarde. Koliko znam trumpeter nema MKi u ponudi, iz kojeg bi se dalo napraviti 30SM. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| cicarista
|
Upisano: Sri Stu 15, 2017 3:01 pm Naslov poruke: |
|
|
Prema gornjoj shemi, 30SM se radi iz MKI, a za M2 mi baš i nije jasno od čega nastaje...
Koja bi onda bila razlika između M2 i MKK? Ako su vertikalci isti, a znam da oni znaju biti drugačiji, kanarda ni nema, ostaje kokpit? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
 | | Član od: 17 Lis 2007 | | Poruke: 3259 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Sri Stu 15, 2017 7:38 pm Naslov poruke: |
|
|
| cicarista Napisao/la: | Prema gornjoj shemi, 30SM se radi iz MKI, a za M2 mi baš i nije jasno od čega nastaje...
Koja bi onda bila razlika između M2 i MKK? Ako su vertikalci isti, a znam da oni znaju biti drugačiji, kanarda ni nema, ostaje kokpit? |
Mislim da je samo razlika u kokpitu, po rasporedu ekrana. Sve ostalo je isto. Njih oba imaju iste vertikalce i to je najbitnije. To ima u kutiji, samo treba nabaviti ruske dekale i to je to. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
|
Upisano: Čet Stu 16, 2017 12:46 pm Naslov poruke: |
|
|
Ma može i 30SM sa kanardima,ali uz dodatni resin set kojeg treba kupiti i ugraditi,a koji sadrži i TVC mlaznice. Sve ovisi o otme koliko volje i želje i love želiš utrošiti u maketu.
Su-30MKI je bila prva inačica Su-30 porodice sa kanardima i nju je prvu uvela u upotrebu Indija,zato i ova oznaka MKI,tako da je Su-30SM isto to samo oznaka za RuAF.
| cicarista Napisao/la: | Prema gornjoj shemi, 30SM se radi iz MKI, a za M2 mi baš i nije jasno od čega nastaje...
Su-30MKK/MK/MKV/M2 vanjskim izgledom i oblikom sve ti je to isto,ali mala razlika postoji uunutar kokpita i u oznakama i shemi bojanja,pa od 1:72 Trumpeter Su-30MKK makete možeš napraviti bilo kojeg od ove vrste,samo ovisi imaš li odgovarajuće dekale. _________________ Davor
MAK Reoplan - Split
You can never have enough Flankers!!
https://www.whatifmodellers.com/index.php?topic=47754.0
https://www.facebook.com/groups/397878543718795/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mpuky1
 | | Član od: 08 Velj 2012 | | Poruke: 1795 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Stu 16, 2017 1:01 pm Naslov poruke: |
|
|
| su27rules Napisao/la: | Ma može i 30SM sa kanardima,ali uz dodatni resin set kojeg treba kupiti i ugraditi,a koji sadrži i TVC mlaznice. Sve ovisi o otme koliko volje i želje i love želiš utrošiti u maketu.
Su-30MKI je bila prva inačica Su-30 porodice sa kanardima i nju je prvu uvela u upotrebu Indija,zato i ova oznaka MKI,tako da je Su-30SM isto to samo oznaka za RuAF.
Su-30MKK/MK/MKV/M2 vanjskim izgledom i oblikom sve ti je to isto,ali mala razlika postoji uunutar kokpita i u oznakama i shemi bojanja,pa od 1:72 Trumpeter Su-30MKK makete možeš napraviti bilo kojeg od ove vrste,samo ovisi imaš li odgovarajuće dekale. |
Koji bi to bio set sa TVC mlaznicama ? _________________ WHO DARES WINS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| cicarista
|
Upisano: Čet Stu 16, 2017 2:28 pm Naslov poruke: |
|
|
| su27rules Napisao/la: |
Su-30MKK/MK/MKV/M2 vanjskim izgledom i oblikom sve ti je to isto,ali mala razlika postoji uunutar kokpita i u oznakama i shemi bojanja,pa od 1:72 Trumpeter Su-30MKK makete možeš napraviti bilo kojeg od ove vrste,samo ovisi imaš li odgovarajuće dekale. |
Kokpit mi se čini poprilično sličan.
Su-30MKK (Trumpeter)
Su-30M2 kokpit
A mislim da ovakve dekale nije teško "nabaviti".
I da te još pitam, čini mi se da Su-33 ima malo "življe" boje.
Jel je to tako, ili je samo svježije farban?
Ja sam si nekako složio da Su-30M2 i Su-35S imaju iste boje, Su-27/33 nešto "plavije", a Su-34 nešto "zelenije".
Da li ima Su-30M2 u tamno sivoj/patliđan boji (kao Su-34 i Su-35)?
Tražio sam po netu, ali nisam našao... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mskukan
 | | Član od: 08 Svi 2007 | | Poruke: 1680 | |
|
Upisano: Čet Stu 16, 2017 5:22 pm Naslov poruke: |
|
|
svježije je farban, ali i drugim bojama jer je ovo nova shema na su-33, te se radi o bitno drugacijim bojama
stara shema je bila puno slicnija _________________ Skuki
Teška vremena prijatelju moj, đavo ih odnio |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mpuky1
 | | Član od: 08 Velj 2012 | | Poruke: 1795 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Stu 17, 2017 7:53 pm Naslov poruke: |
|
|
Gdje se to da piknuti i je li poštarina ubitačna ? _________________ WHO DARES WINS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|