Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Registracija DO17Z, N/Pmarkojeras
Idi na stranicu 1, 2, 3  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> - od 1941. do 1945.
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
coolrunnings_99

Član od: 17 Stu 2005
Mjesto: zagreb
PorukaUpisano: Pet Stu 18, 2005 12:01 pm    Naslov poruke: Registracija DO17Z, N/Pmarkojeras Citiraj ovaj komentar

Bok Marko,

Ako se sjecas razgovora o Muzic Zlatku i 5 bombaskoj skupini, tj 15/KG53
,a vezano uz 10.10.1943 odn.obaranje njihovog dorniera iznad jadrana, muci me jedna stvarcica.

Tada si naveo da je registracija aviona bila A1+Z1 ako se ne varam.

Da li se ne varam i koliko se moze tocnim uzet taj podatak tj.od kuda je ta rega stigla do nasih malih ekrana?

Mislim da sam prikupio sve osim tihomira, pa da pocnem sa rezuckanjem, jos sam u dilemi, ili radim A1+DZ sto bi trebao biti zlatkov "mount" iz Rusije, ali radje bi, puno radje aparat koji je srusen u dogadjaju 10/10/43

Hvala

pozdrav svima

ante
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
Hobby M
Gost
PorukaUpisano: Pet Stu 18, 2005 3:25 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

A zašto ne bi radio Do 17Z u punim ZNDH oznakama? Idea
Natrag na vrh
coolrunnings_99

PorukaUpisano: Pet Stu 18, 2005 3:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovo ljeto sam upoznao i proveo 5-6 dana druzeci se sa g.Muzic Zlatkom,
koji je letio u sastavu 15/KG53 u Rusiji(Pskov,Vjazma,Iljmensko jezero)
i oboren je 10.10.1943 iznad Jadrana u borbi sa nekoliko spitova RCAF/RAF-a.
G.Muzic je prijatelj(iz djetinjstva) pokojnog djeda i njegovog pokojnog bratica, i ljetuje kod starog godinama, a ja ga tek upoznah ovo ljeto.
Price i svjedocenja koja sam cuo su prekrasne, ima thread o tome na hr.maketarima da se ne ponavljam, ali ako koga zanima rado cu ih "odvrtit" ponovo.

Marko i ja smo se malo razisli u opisu dogadjanja 10/10/43 pa bi molio da mi dojavi jos stogod o reg.zrakoplova(izvor).

G.Muzic zivi u Kanadi i dolazi ako bu sve OK slijedece ljeto opet, a zelja mi je napraviti bas njegov aparat i naravno pokloniti mu ga.

Cijeli stan mi je krcat sa resinima, PE-om za Do17Z, cekam jos resin BMW radijalni motor(mislim za FW190) koji treba na oko prilagodit BRAMO Fafnir 323p-u jer maketa koju sam nabavio ne e-bay-u je monogram do17z iz 70tih, i osim sto joj fale neki dijelovi nije bas plug&play ako covijek oce da lici na nekaj.

pozdrav svima

ante
Natrag na vrh
Hobby M
Gost
PorukaUpisano: Pet Stu 18, 2005 4:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ako se radi o 1/72 onda za točni Do 17Z ti Monogram nije dovoljan, jer ima preveliko krilo (ne po rasponu, nego po dubini) i ima pogrešan izgled nosnog stakla. Za točni Z bi ga trebao križati s Frogovim Do 17Z koji je kasnije reediciran pod Revellovim znakom (iako je Revell 10 godina kasnije prepakiravao i Monogram), te pod Matchboxom. Ima tu puno kombiniranja, što bi trebalo uzeti od kojega, potom se preporučaju Falconove kabine, Eduardov PE set, True detailsovi kotači, a Bramo Fafnir motore proizvodi Engines and things. Izvrstan članak o izradi ovog Frankensteina je u SAMI-u objavio John McIllmurray, vlasnik AIMS-a.
Sretno!

Marko
Natrag na vrh
markojeras

Član od: 08 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Stu 18, 2005 10:18 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Podatak o registraciji zrakoplova potiče iz dnevnika letenja 5. zrakoplovne skupine, a siguran sam da se nalazi i u RLM popisu gubitaka Luftwaffe zrakoplova. Ne dvojim u točnost tog podatka.
coolrunnings_99

PorukaUpisano: Pon Stu 21, 2005 12:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Marko(Hobby M) googlao sam ali nisam nasao John M.clanak o Do 17Z, a mislim da bi svakako pomogao.
Ako imas kakav link, ili scan na mejl bio bih ti zahvalan.
Ne plairam vise kopat i trazit jer mi je budzet narastao do F22 u priorodnoj velicini, treba pocet nesto i radit Rolling Eyes

Hvala unaprijed,

Ante
Natrag na vrh
Hobby M
Gost
PorukaUpisano: Uto Stu 22, 2005 10:32 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovako majstore - predmetni članak, pod naslovom "The Leaves Green Dornier" je bio objavljen u Scale Aviation Modeller Internationalu (skraćeno SAMI) u svibnju 2003. Ja imam samo fotokopiju, a kako nemam scanner, mogu eventualno poslikati digitalcem. Fotokopija je crno-bijela i nije baš nešto, pa ne znam koliko će ti pomoći ako to stavim tu, obzirom na dimenzijska ograničenja, tj. da li ćeš išta vidjeti na slikama i u tekstu.
Inače je stranica izdavača www.sampublications.com , pa provjeri da li se od njih može naručiti taj broj. Mislim da imaju dosta starih brojeva. Mene je taj članak oduševio, ali ako odlučiš krenuti tim putem, čeka te krvav posao. Drži se!

Marko
Natrag na vrh
coolrunnings_99

PorukaUpisano: Sri Stu 23, 2005 5:43 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hvala marko

pogledacu po sajtu, ako nis ne najdem, onda cu te opet gnjavit da nekako dojdem do kopije clanka...mito i korupcija i sl

hvala jos jednaput

pozdrav svima

ante
Natrag na vrh
coolrunnings_99

PorukaUpisano: Sri Stu 23, 2005 8:18 pm    Naslov poruke: n/p marko(HobbyM) Citiraj ovaj komentar

ehem..bio na sajtu, imaju i moze se naruciti 05/2003 magazin ali primaju samo mastercard i visu (nemam)

lijepo bih te molio da se javis; ante@diners.hr

naime zagnjavio bih te da mi posaljes postom kopiju clanka ili dojdem po nju ako si iz ZG kad i gdje ti pase

hvala puno unaprijed i pozdrav svima

ante
Natrag na vrh
Mario Raguž

Član od: 09 Stu 2005
Mjesto: Dubrovnik
PorukaUpisano: Pet Stu 25, 2005 6:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Hobby M
Gost
PorukaUpisano: Pet Stu 25, 2005 11:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mario, nešto mi ne štima s ovim Diornierom s liste.
Naime, ako je bio Z verzija, onda bi mu registracija trebala počinjati s 04, kao klagenfurtskom Do 17Z (0402), a ako je s 03, onda je to E verzija.

Hobby M: poruka promijenjena dana: Pon Stu 28, 2005 1:07 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Mario Raguž

PorukaUpisano: Sub Stu 26, 2005 12:18 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ma stavio sam to eto, tako. Inace cijela knjiga je jako losa, tako je Galic poginuo od napada USAF Mustanga po rijecima autora!!!! To je samo jedan od bisera, koji mi je sad pao na pamet. Jedino sto mi je preostalo nakon svega, bilo je uputiti pismo g. Neulenu s ponudom za pomoc u pisanju mozebitnog drugog izdanja.
Natrag na vrh
hornet

Član od: 17 Lis 2005
PorukaUpisano: Sub Stu 26, 2005 2:09 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Može li malo prosvjetljenje glede smrti C. Galića?
Koliko sam pročitao poginuo je u jednom napadu na aerodrom prilikom pokušaja polijetanja ali se ne sječam ni di sam to pročitao ni jeli bilo spomena o RAFu, Usafu ili nekom trećem
Natrag na vrh
Mario Raguž

PorukaUpisano: Sub Stu 26, 2005 10:49 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Juznoafricki spitirei
Natrag na vrh
markojeras

Član od: 08 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sub Stu 26, 2005 10:59 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Gdje je nastala nedoumica? Na ovom popisu iz knjige niti nije zrakoplov koji tebe zanima.

Vidim ja da moramo krenuti iz početka. Wink

Da ne bude zabune, dotični zrakoplov je pripadao Luftwaffi a ne ZNDH. Oznaka je A1+AZ. Na trupu i krilima je Balkenkreuz i na repu Halkenkreuz. Jedina šahovnica je (najvjerojatnije) na nosu ispod kabine.

Mogu probati saznati o kojoj inačici Do 17 Z je riječ.

Lp!
Marko
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> - od 1941. do 1945. Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2, 3  Naprijed
Stranica 1/3

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma