Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| kiki
| | Član od: 25 Lip 2011 | | Poruke: 33 | |
|
Upisano: Pon Svi 01, 2017 9:49 pm Naslov poruke: Ručna brusilica - Lidl |
|
|
Da li je netko kupio ovu brusilicu iz Lidl-a? Da li se isplati kupiti ili se ipak dati nešto više novaca za Dremelovu ili Proxxonovu? Ima 160W i dolazi sa stalkom i elastičnim vratilom...
Pitam jer bi mi tako nešto trebalo i za maketarstvo, ali i za poslove s drvom, željezom i sitne popravke po kući. Sve za osobnu uporebu, ništa poslovno niti veliko.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Gak
 | | Član od: 30 Svi 2011 | | Poruke: 574 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Pon Svi 01, 2017 11:12 pm Naslov poruke: |
|
|
| Nisam kupio tu, ali sam uzeo kod njih rucnu busilicu/graver. Ocekivao sam uobicajeno kinesko smece, ali ono sto me iznenadilo za Parkside je, Made in Germany, 3 godine jamstvo. Imam je vec godinama. Ne znam da li se u medjuvremenu sto promijenilo glede kvalitete, nadam se da nije. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lisec
 | | Član od: 30 Lis 2008 | | Poruke: 1199 | | Mjesto: Zaprešić |
|
Upisano: Uto Svi 02, 2017 10:07 am Naslov poruke: |
|
|
Obicno je problem sa takvim busilicama je da se vrte prebrzo. Tu je proxon u velikoj prednosti _________________ Matija
http://mkgrunf.com/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| josipww2
 | | Član od: 04 Lis 2009 | | Poruke: 1356 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Uto Svi 02, 2017 10:57 am Naslov poruke: |
|
|
ja isto imam parkside busilicu,kupljenu prije nekoliko godina.drugacije izgleda od ove,vjerojatno je ista kao gakova .koristim je samo za makete i zadovoljan san .dobra je stvar sta se moze štelit brzina okretaja  _________________ nisam zgodan,al sam nezgodan |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| gemini
 | | Član od: 30 Stu 2010 | | Poruke: 601 | | Mjesto: Vrhnika-SLO |
|
Upisano: Uto Svi 02, 2017 11:14 am Naslov poruke: |
|
|
| Parkside me do sada nije razočarao. Nije baš obični kinez. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kiki
| | Član od: 25 Lip 2011 | | Poruke: 33 | |
|
Upisano: Uto Svi 02, 2017 9:24 pm Naslov poruke: |
|
|
Imam ja nekoliko komada Parksideovog alata i zadovoljan sam njima (posebice aku bušilicom). Jedino mi je ubodna pila bila preglomazna i nisam bio zadovoljan njom, pa sam ju vratio. Ali neki alat je dobar, a neki možda ne. Zato me zanimaju konkretna iskustva s tom ručnom brusilicom.
Vidim po specifikacijama da se brzina može podešavati (10000-40000 o/min), ali da li 10000 o/min previše? Da li se mogu koristiti nastavci od Dremela ili Proxxona? Da li je stezna glava kvalitetna ili malo pleše? Da li se stezna glava može čvrsto stisnuti ili zna nastavak proklizavati? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tole
 | | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1117 | |
|
Upisano: Pet Svi 05, 2017 1:13 pm Naslov poruke: |
|
|
Imam doma parkside, stariji model. Sve je ok, glava malo pleše, i to je vidljivo kod svrdala za bušenje, ostalo se ne skuži toliko. Nisam probao skuplje modele kao proxxon, pa ne znam jel i u tom slučaju glava malo pleše... _________________
Group build - metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lisec
 | | Član od: 30 Lis 2008 | | Poruke: 1199 | | Mjesto: Zaprešić |
|
Upisano: Pet Svi 05, 2017 3:27 pm Naslov poruke: |
|
|
Proxxon ide najnize do 6000okretaja(4000cak?) a sto manje to bolje za plastiku. Imam jednu takvu jeftiniju,ok je,ali se prebrzo vrti,topi plastiku
Vjerojatno je ok ta busilica,ali kad treba,proxxon ce uvijek biti bolji _________________ Matija
http://mkgrunf.com/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Herr Fix
 | | Član od: 24 Sij 2011 | | Poruke: 228 | |
|
Upisano: Sub Svi 06, 2017 9:14 am Naslov poruke: |
|
|
Ja sam nedavno uzeo ovo:
https://www.conrad.hr/Basetech-Mini-bu%B9ilica,-komplet-od-80-dijelova,-130-W-1-%2F-1.5-%2F-2-%2F-2.5-%2F-2-x-3-mm-814677.htm?websale8=conrad-hr&pi=814677
Samo jedan put radio zasad, otvorio cockpit na mig-3 od hobby boss, znači kombinacija bušenja, rezanja, brušenja pa mogu samo par dojmova prenijeti, možda će pomoći u odabiru:
Glava je dobro centrirana, ima dosta nastavaka i adaptera i tu nema nikakvih problema.
Brzina se može namještati, ne mogu naći brojčano podatak o min/max, ali na minimalnoj brzini kod rezanja i dalje topi plastiku.
Po meni problematično - brzina oscilira sama od sebe. Ne znam do čega je i hoće li imati učinak na dugotrajnost, ali ne ostavlja dobar dojam (ipak je riječ o jeftinom alatu) _________________ Stavija bi potpis, ali... kako ću kemijskom po monitoru??? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Hrvoje
 | | Član od: 16 Sij 2015 | | Poruke: 568 | | Mjesto: Zagreb |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ozrensmb
 | | Član od: 05 Sij 2017 | | Poruke: 41 | | Mjesto: Samobor |
|
Upisano: Uto Lis 31, 2017 1:24 pm Naslov poruke: |
|
|
Nisam bas siguran da ce te brusilice biti od neke velike koristi u maketarstvu.
Ja imam odlican Proxxon ,ali 5000 okretaja je najmanja vrijednost koju mozes odabrat i to topi plastiku kao od šale, bilo da bušiš rupe ili brusiš.
Još uvijek sam u potrazi za modelom koji bi imao oko 500 okretaja, pa ak netko ima info ... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|