Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| grgast
 | | Član od: 14 Tra 2017 | | Poruke: 90 | |
|
Upisano: Uto Tra 18, 2017 9:03 am Naslov poruke: 1/72 i 1/48 MiG-21bis i MiG-21UB |
|
|
Evo povratak hobiju sam otvorio s eskadrilom Migova u oznakama HRZ-a. 1/72 MiG-21bis je Zvezdin kit (u akrilnoj kutiji), napravljen za poklon bratu. Za sebe sam napravio "kockicu" 1/48 Trumpeter i jednosjeda 1/48 Eduard. U međuvremenu sam dobio narudžbu za izradu još jednog dvosjeda u standardnim bojama HRZ-a. S obzirom na relativno novu shemu bojanja nisam dodavao nikakav weathering na sive migove.
Iako me izrada četiri Miga za redom iscrpila, moram priznati da su svi kitovi (Zvezda, Trumpeter, Eduard) bili ugodni za sastavljanje. Za razliku od prijašnjih Italeri ili Revellovih kitova bilo je vrlo malo potrebe za kitovanjem ili brušenjem.

grgast: poruka promijenjena dana: Ned Kol 06, 2017 1:11 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5795 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Tra 18, 2017 12:51 pm Naslov poruke: |
|
|
| Lijepa kolekcija 🍻 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 1987 | |
|
Upisano: Uto Tra 18, 2017 2:53 pm Naslov poruke: |
|
|
Lijep povratak na scenu.
Iako tu ima štošta reci u vezi dekala (silvering) ja bih ti najprije skrenuo pozornost na obrnuto postavljene roundele na trupovima biseva.
Naime kockice trebaju biti okrenute kao na "kockici".
Ista stvar je i s krilima mada tu treba pogledati fotke konkretnih aviona jer su i na pravim pojedinim avionima napravili greške _________________ 10 dalmatinskih zapovjedi:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| grgast
 | | Član od: 14 Tra 2017 | | Poruke: 90 | |
|
Upisano: Uto Tra 18, 2017 9:07 pm Naslov poruke: |
|
|
| hornet Napisao/la: | Lijep povratak na scenu.
Iako tu ima štošta reci u vezi dekala (silvering) ja bih ti najprije skrenuo pozornost na obrnuto postavljene roundele na trupovima biseva.
Naime kockice trebaju biti okrenute kao na "kockici".
Ista stvar je i s krilima mada tu treba pogledati fotke konkretnih aviona jer su i na pravim pojedinim avionima napravili greške |
E ovo je oštro oko, nije mi na pamet pao ovaj detalj dok sam stavljao dekale. Što se tiče silveringa i mene je razočarao krajnji ishod. Koristio sam Vallejo decal fix prije adhezije ali silver efekt i dalje ostaje. Na kockici sam to uspio anulirati gloss lakom ali na sivima je završni mat lak i uočljiv je odsjaj dekala. Neki savjet za ubuduće? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5420 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Tra 18, 2017 9:28 pm Naslov poruke: |
|
|
Lijepa kolekcija i dobra produktivnost...
| Citat: | | Na kockici sam to uspio anulirati gloss lakom ali na sivima je završni mat lak i uočljiv je odsjaj dekala. Neki savjet za ubuduće? |
Uobičajni postupak ti je da prvo polakiraš maketu u gloss lak i na gloss lak ljepiš dekale ,nakon što se dekal zaljepi još jednom preko njega pređeš gloss lakom (možeš kistom samo preko dekala, ne trebaš cijelu maketu...), a nakon toga obavljaš eventualni wethering i za kraj, ako je takav model špricaš matt lak ... _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Gak
 | | Član od: 30 Svi 2011 | | Poruke: 574 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Uto Tra 18, 2017 10:18 pm Naslov poruke: |
|
|
Bravo! Ako ti ikad dosade u vitrini, znam ti jedno mjesto koje ce ih rado udomiti . Moram jednom postaviti i slike te kolekcije.
Inace sto se weatheringa tice, vjeruj mi na rijec mozes ih isprljat koliko ti je srcu milo, neces pretjerati! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Doodeck
| | Član od: 05 Pro 2009 | | Poruke: 711 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Tra 19, 2017 9:16 am Naslov poruke: |
|
|
| Ako koristiš Vallejo za dekale, nabavi si i Decal Medium. Njega trebaš koristiti prije stavljanja dekala na podlozi i još par puta natapkati dekal s njim (pusti da se osuši između nanošenja). Taj Medium služi za omekšavanje dekala. Nakon što sve sjedne kak treba i osuši se, tada premažeš s Decal Fixom i kad se i to osuši prijeđeš lakom. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tole
 | | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1117 | |
|
Upisano: Čet Tra 20, 2017 2:27 pm Naslov poruke: |
|
|
Uvijek je lijepo vidjeti hrvatske migove, Bravo! _________________
Group build - metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ivan033
 | | Član od: 29 Sij 2013 | | Poruke: 41 | |
|
Upisano: Čet Tra 20, 2017 2:45 pm Naslov poruke: |
|
|
Pohvala, lijepo ih je vidjeti bez obzira na sve  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|