Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Bf-109E-3VVKJ, Tamiya, 1/72
Idi na stranicu 1, 2, 3  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Poky

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Velj 03, 2017 2:23 pm    Naslov poruke: Bf-109E-3VVKJ, Tamiya, 1/72 Citiraj ovaj komentar

Evo jedan "weekend" projekt Smile ,dobro ne baš vikend više tjedan ,al brzinski u svakom slučaju...
Dakle odmor od raznih pregradnji, šmirglanja, upasivanja, zatega,skrečanja,short runova i rebuildova Very Happy
Na Tamiyinu plastiku mislim da ne treba trošiti previše priće, sve paše na mikron, slaganje je trajalo cca 2dana, ostalo je otpalo na farbanje i završno "šminkanje"
Na inspiraciju za ovu mašinu sam došao čitajući knjigu Messerschmitt Bf 109 Yugoslav story 1.dio i trebala bi predstavljati mašinu na kojoj je letio iz Mostara za vrijeme "Travanjskog rata" Zlatko Stipčić, a to je ujedno, navodno, zadnji operativni Emil VVKJ...
Kažem rađen je kao brzinska maketa za odmor pa pošto nisam imao dekale za dotični ima tu grešaka: većinu ovih natpisa na repu sam morao odraditi tankim kistom "na žgance" ,a i za položaj i veličini rundela na krilima nisam 100% ziher, jel sam imao sam fotke trupa (zato recimo nema tragova prebojavanja dvije rundele, jel sam se u zadnji tren odlućio da ipak idem na ovu verziju sa samo dvije, a ne četri rundele), prebojavanja trobojnice na repu se jedva vide...
Ukratko još jedan mališan za kolekciju Very Happy

Antun Janković

Član od: 04 Kol 2008
Mjesto: Swansea
PorukaUpisano: Pet Velj 03, 2017 4:51 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odličan je. Ovakvu šemu još nisam vidio. Samo jedna zamjerka. Panel linija od kabine do korjena vertikalca koja dijeli avion na lijevu i desnu stranu treba biti vidljiva. No i tako ju svi prešmirglaju.....
Timmy
Administrator
Član od: 16 Stu 2005
PorukaUpisano: Pet Velj 03, 2017 4:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Također ta linija treba biti i s donje strane.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
u-boat

Član od: 30 Jul 2010
Mjesto: Sarajevo
PorukaUpisano: Pet Velj 03, 2017 8:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Za liniju nemam pojma, ali znam da mi se rad sviđa Wink

凸(¬‿¬)凸
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Slider

Član od: 09 Velj 2012
PorukaUpisano: Pet Velj 03, 2017 8:12 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

je, ta linija postoji i gore i dole
ljepi je Smile
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
_Hobby M_

Član od: 01 Lip 2011
PorukaUpisano: Pet Velj 03, 2017 8:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Malo si pretjerao s weatheringom, u smislu izbljeđivanja boje i naglašavanja panela. Koliko pamtim, fotku kraljevskog Emila u takvom stanju nisam vidio.
Ako ti je pak umjetnički dojam bio bitniji, onda zanemari ovaj komentar Smile
Natrag na vrh
2851cz

Član od: 11 Lip 2012
Mjesto: Osijek
PorukaUpisano: Pet Velj 03, 2017 8:21 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dobar
Natrag na vrh
Kurfurst

Član od: 28 Pro 2014
Mjesto: Split-Kamen
PorukaUpisano: Pet Velj 03, 2017 10:50 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

baš super...

U maketarstvu nije bitno čime si to napravio nego kako to izgleda!
Natrag na vrh
anki

Član od: 08 Ožu 2009
Mjesto: Beograd
PorukaUpisano: Sub Velj 04, 2017 8:06 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Lep rad sa malo preteranim ostarivanjem. Bili su skroz novi. Kada je rat poceo ovaj aparat je imao jedva 17 meseci mirnodopske sluzbe. Kao sto si i sam primetio i rondela je prevelika. U svakom slucaju cestitam za uspeo rad.
Natrag na vrh
Gak

Član od: 30 Svi 2011
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Sub Velj 04, 2017 9:39 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlican rad! Bravo!

anki Napisao/la:
Lep rad sa malo preteranim ostarivanjem. Bili su skroz novi. Kada je rat poceo ovaj aparat je imao jedva 17 meseci mirnodopske sluzbe.

Sto ste tocno misli ovim reci? Ja ne vidim uopce tragove staranja, osim malo zguljene boje u korijenu krila... ?
Natrag na vrh
Poky

PorukaUpisano: Sub Velj 04, 2017 11:17 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala momci na komentarima Very Happy !
Ove crte neću komentirati, u pravu ste one postoje, ali to mi je smješno u jednu ruku....
A i ovo s wetheringom ,Gak je dobro primjetio jedino ćega ima od wetheringa je malo postshadinga po unutarnjim djelovima krila i to bi trebalo predstavljati prašinu i/ili izbljedejelost koja nastane od hodnje tjekom punjenja topova, održavanja, pregledavanja itd, mislim da će se svi složiti da su avioni bili dobro i redovito održavani ,osim toga 17 mj. na aerodromima je i više nego dosta da boja lagano apšisa...Vidim da je većini vas najviše u sječanju ostalo onih par fotki u boji s primopredaje gdje je boja zbilja caku-pakum, ali zaboravljate da su ti avioni imali ,da mirnodobsku ,ali aktivnu službu između ostalog prepunu udesa raznih pilota koji su prelazili na novi tip zrakoplova, lomljenje trapova ili sletanja na trbuh je bilo podosta (zato i ima više tragova wetheringa s donje strane nego gornje), nakon toga je dio aviona popravljan u Kr.Yu ,a dio se vraćao u tvornicu, tako da travanj 41, nisu baš dočekali cakum-pakum.
A što se tiće gareži od topova i motora ,tu sam pokušao biti blag ,ali na fotkama fotkanim s Makrom to sve izgleda malo izraženije L-2 je "ratovao" 8 dana koliko su ga nakon leta uspjeli ćistiti, ne znam, sumljam da baš previše... Nažalost fotke po kojima sam se vodio prikaziju samo okrštljeni trup ,bez krila, kotaća itd...
Ja imam svoj stil i filozofiju prilikom maketarenja, kao i svaki drugi maketar, ne volim "muzejski" ćiste avione, želim da imaju neku "dušu", drugi baš vole da im makete izgledaju kao da su fotkane ispred tvorničkog hangara i to je ok, svakom njegovo... Wink
Antun Janković

Član od: 04 Kol 2008
Mjesto: Swansea
PorukaUpisano: Sub Velj 04, 2017 12:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Živio orator!
Sneni

Član od: 05 Svi 2008
Mjesto: Banjaluka
PorukaUpisano: Sub Velj 04, 2017 8:52 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Super je, baš mi se sviđa
anki

Član od: 08 Ožu 2009
Mjesto: Beograd
PorukaUpisano: Ned Velj 05, 2017 10:48 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Poky Napisao/la:
.Vidim da je većini vas najviše u sječanju ostalo onih par fotki u boji s primopredaje gdje je boja zbilja caku-pakum, ali zaboravljate da su ti avioni imali ,da mirnodobsku ,ali aktivnu službu između ostalog prepunu udesa raznih pilota koji su prelazili na novi tip zrakoplova, lomljenje trapova ili sletanja na trbuh je bilo podosta (zato i ima više tragova wetheringa s donje strane nego gornje), nakon toga je dio aviona popravljan u Kr.Yu ,a dio se vraćao u tvornicu, tako da travanj 41, nisu baš dočekali cakum-pakum. Wink

Pa i nije bas tako. U knjizi koju pominjes ima puno fotografija iz marta i aprila 1941. sto celih sto slupanih aparata i svi su cakum-pakum kad je u pitanju farba. Pogotovo ti skrecem paznju na slike tvog L-2 na stranici 33. iz avgusta 1940. i str. 43. iz marta 1941. Na obe je boja sasvim dobra. U svakom slucaju prihvatam argument o sopstvenom stilu i za to kao i uvek cista desetka.
Natrag na vrh
Poky

PorukaUpisano: Ned Velj 05, 2017 2:47 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Citat:
Pa i nije bas tako. U knjizi koju pominjes ima puno fotografija iz marta i aprila 1941. sto celih sto slupanih aparata i svi su cakum-pakum kad je u pitanju farba. Pogotovo ti skrecem paznju na slike tvog L-2 na stranici 33. iz avgusta 1940. i str. 43. iz marta 1941. Na obe je boja sasvim dobra. U svakom slucaju prihvatam argument o sopstvenom stilu i za to kao i uvek cista desetka.

Ja zbilja ne razumijem u ćemu je problem sa farbom na trupu moje makete, pa i na maketi je farba čist dobra...

Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,... Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2, 3  Naprijed
Stranica 1/3

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma