Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

1/35 Takom T 55 AMV Sirija

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Bumble bee
Moderator
Član od: 23 Jul 2006
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Stu 07, 2016 10:00 pm    Naslov poruke: 1/35 Takom T 55 AMV Sirija Citiraj ovaj komentar

Eto, i to se našlo na stolu, u radu... Nadam se da će barem ona završiti u gotovim radovima Very Happy Unaprijed se ispričavam ako su slike lošije, drugi put ću biti pažljiviji...

O samom tenku mi se ne da pisati, Google je dobar izvor informacija ako vas zanima dotično vozilo...

Iako Takom daje puno kolor profila iz raznih zemalja, odlučio sam raditi 55-icu iz Sirije 2014...
Boja je zelena, sa našpricanom sand bojom i dosta žestokim guljenjem... No otom potom kad dođe na red farbanje...

Evo par referentnih slika za weathering

Što se makete tiče, oduševila me... Prekrasni detalji, čvrsta plastika, izvrstan odljev... Uglavnom spojio sam tijelo i dodao prednje pločice...

Pa onda fendersi i početak rada na njima

Sve se slaže odlično, jedino treba paziti na ove fotojetkane rešetke na zadnjem dijelu... Naime rešetke su tek malo šire od okvira, nema zuba na koji bi sjele pa treba malo 'pimplati', ali se da srediti...

Paralelno sa tijelom počeo sam raditi na kupoli... Sama kupola je maketa za sebe... Ima hrpa stvari koje idu gore pa treba polako i pažljivo pratiti sastavnicu...
Uglavnom, najpipkaviji dio je postavljanje nosača za ERA blokove...
I to je dosta pipkavo, ali kada ljepilo stegne vrlo su čvrsti...

Na slikama se vide rupe koje ostaju između kupole i nosača, ali ništa što malo Miliputa ili kita ne može riješiti... Inače ti nosači znaju biti u dosta razvaljenom stanju tako da simetrija nije poželjna, dapače Very Happy

Eto, za sada toliko, nadam se da nisam udavio... Komentari dobrodošli
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Doodeck

Član od: 05 Pro 2009
PorukaUpisano: Uto Stu 08, 2016 1:26 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pratit ću s guštom!
Natrag na vrh
barakuda

Član od: 22 Sij 2007
Mjesto: ST
PorukaUpisano: Uto Stu 08, 2016 11:01 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pratim napredak. Imam istog u stashu. Very Happy
Natrag na vrh
Vedran

Član od: 05 Jul 2010
Mjesto: Garica-Otok Krk
PorukaUpisano: Uto Stu 08, 2016 6:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odličan početak, zanimljivo izgleda
Natrag na vrh
von Stuck
Administrator
Član od: 08 Lis 2005
PorukaUpisano: Uto Stu 08, 2016 9:49 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

YEEEEAH ! Very Happy
Moderator
Član od: 23 Jul 2006
PorukaUpisano: Ned Stu 13, 2016 12:19 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala momci na komentarima...

Uglavnom radilo se dalje, uglavnom kupolu... Vinilni 'dust cover' je jednostavno prekrasan, lijepo legne i izgleda moćno... Pokitao sam rupe na era nosačima, dodao varove na dijelove kupole...
Počeo sam dodavati kukice po kupoli...
Ne izgleda puno, ali zapravo ima hrpa stvari... Definitivno najdetaljnija kupola koju sam do sada radio...
Evo i slika

Stips

Član od: 23 Ruj 2009
PorukaUpisano: Uto Stu 15, 2016 5:42 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Super odabir teme Very Happy
Do sada vrhunski odrađeno, detalji na tvom poznatom nivou, sve si mislim kopirati te i to pokušati odraditi u 72-ci, tako da pratim s guštom U zdravlje
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma