Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Primer

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
SturmmannDado

Član od: 12 Svi 2012
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sub Lis 22, 2016 7:00 pm    Naslov poruke: Primer Citiraj ovaj komentar

Imam problema s primerom od mig-a, kad farbam s njime bude prerijedak, a 1. puta je bio dobar, jel možda nisam bočicu dobro zatvorio pa je to razlog, inače jel ima tko neki dobar primer za preporučiti?
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
von Stuck
Administrator
Član od: 08 Lis 2005
PorukaUpisano: Sub Lis 22, 2016 9:03 pm    Naslov poruke: Re: Primer Citiraj ovaj komentar

SturmmannDado Napisao/la:
Imam problema s primerom od mig-a, kad farbam s njime bude prerijedak, a 1. puta je bio dobar, jel možda nisam bočicu dobro zatvorio pa je to razlog, inače jel ima tko neki dobar primer za preporučiti?

Primer je već dovoljno rijedak u samoj bočici. Eventualno ga treba još samo malo razrijediti , ali prvo probaj špricati bez toga.

Član od: 05 Pro 2009
PorukaUpisano: Sub Lis 22, 2016 9:21 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Prije upotrebe ga prvo valjaj između dlanova par minuta a onda ubij boga u njemu od mućkanja. Špricaj u tankim slojevima, čekaj desetak minuta između slojeva.
Odličan je Mr Hobby surfacer ali obavezno onaj 1200 ili 1500 da ti ne zaštopa airbrush. Ja ga razrjeđujem nitrom, s njim i čistim AB nakon uporabe.
Meni nije loš ni Vallejo primer, ali je praktički neupotrebljiv za šmirglanje osim ako ga ne nanosiš u vrlo tankim slojevima sa pun kua sušenja između njih i barem 3-4 dana sušenja na kraju. A ni to baš nije ziher.
Natrag na vrh
SturmmannDado

PorukaUpisano: Ned Lis 23, 2016 12:33 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ma nisam ga uopće razrijeđivao zato i pitam, bez razrjeđivanja je prerijedak, 1. put kad sam ga koristio bio je dobar kasnije svaki put prerijedak, a uvjek ga promućkam možda nisam boćicu dobro zatvorio pa je pokupio vlagu pa je sad vodenastiji, neznam.
Natrag na vrh
Lisec

Član od: 30 Lis 2008
Mjesto: Zaprešić
PorukaUpisano: Ned Lis 23, 2016 9:31 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Vjerojatno se poceo odvajati pigment pa tone i gumira se. Promijesaj i sa cackalicom, ne samo pretresti bocicu al ak se pocelo gumirati to je to u principu,finito

http://mkgrunf.com/
Natrag na vrh
SturmmannDado

PorukaUpisano: Ned Lis 23, 2016 11:59 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Znači gotov je, mogu ga baciti? Zašto se to događa da sprijećim to u budućnosti?
Natrag na vrh
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Pon Lis 24, 2016 7:18 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ne možeš spriječiti, to se zove "rok trajanja"! Wink
Lisec

Član od: 30 Lis 2008
Mjesto: Zaprešić
PorukaUpisano: Pon Lis 24, 2016 8:55 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Generalno,danas su sve stvari manje toksicne i manje nezdrave,a posljedica je kraci rok trajanja boja i toga.

Kazem,probaj jos to dobro promijesati sa stapicem da se po dnu dobro izmjesa pa onda jos protresti i promuckati sve. Probaj onda opet na necemu pa ako je dobro,to je zato jer nije bilo dobro promijesano i sve se slegnulo previse od stajanja. Ako je i dalje isti problem,baci u smece i naruci Gunze surfacer 1200

http://mkgrunf.com/
Natrag na vrh
SturmmannDado

PorukaUpisano: Pon Lis 24, 2016 2:56 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala.
Natrag na vrh
Davor

Član od: 09 Lis 2011
PorukaUpisano: Pon Lis 24, 2016 5:42 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

...meni najbolji alclad sivi...koristim ga i za poravnanje manjih ogrebotina... Very Happy
mmarack

Član od: 11 Sij 2015
PorukaUpisano: Pon Lis 24, 2016 5:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja osobno koristim Mr Hobby surfacer 1200. Razrjeđujem ga sa Revellovim razrjeđivačem za enamel boje (ima ga za kpiti u Muelleru). Prezadovoljan sam i do sada nisam imao nikakvih problema, čak naprotiv, super se nanosi, ne štopa airbrush i suh za 10 min.
zilkan

Član od: 26 Stu 2007
Mjesto: oko Bjelovara
PorukaUpisano: Pon Lis 24, 2016 7:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nisam ti ni ja zadovoljan sa dotičnim primerom, tako da sam se vratio na stare staze, siva enamelka pomiješana sa nitrom i sintetičkim razređivačem, pa udri po maketi.

Živio

Ilija
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Franc2

Član od: 01 Tra 2016
PorukaUpisano: Uto Lis 25, 2016 12:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja upotrebljavam obični primer za metal u spreju, kojeg nabavim u bilo kojoj trgovini boja i lakova.
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma