Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
Autor |
Poruka |
| SturmmannDado
 | Član od: 12 Svi 2012 | Poruke: 328 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Lis 22, 2016 7:00 pm Naslov poruke: Primer |
|
|
Imam problema s primerom od mig-a, kad farbam s njime bude prerijedak, a 1. puta je bio dobar, jel možda nisam bočicu dobro zatvorio pa je to razlog, inače jel ima tko neki dobar primer za preporučiti? |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | Član od: 08 Lis 2005 | Poruke: 3474 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Lis 22, 2016 9:03 pm Naslov poruke: Re: Primer |
|
|
SturmmannDado Napisao/la: | Imam problema s primerom od mig-a, kad farbam s njime bude prerijedak, a 1. puta je bio dobar, jel možda nisam bočicu dobro zatvorio pa je to razlog, inače jel ima tko neki dobar primer za preporučiti? |
Primer je već dovoljno rijedak u samoj bočici. Eventualno ga treba još samo malo razrijediti , ali prvo probaj špricati bez toga. _________________
 |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Doodeck
| Član od: 05 Pro 2009 | Poruke: 711 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Lis 22, 2016 9:21 pm Naslov poruke: |
|
|
Prije upotrebe ga prvo valjaj između dlanova par minuta a onda ubij boga u njemu od mućkanja. Špricaj u tankim slojevima, čekaj desetak minuta između slojeva.
Odličan je Mr Hobby surfacer ali obavezno onaj 1200 ili 1500 da ti ne zaštopa airbrush. Ja ga razrjeđujem nitrom, s njim i čistim AB nakon uporabe.
Meni nije loš ni Vallejo primer, ali je praktički neupotrebljiv za šmirglanje osim ako ga ne nanosiš u vrlo tankim slojevima sa pun kua sušenja između njih i barem 3-4 dana sušenja na kraju. A ni to baš nije ziher. |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| SturmmannDado
|
Upisano: Ned Lis 23, 2016 12:33 am Naslov poruke: |
|
|
Ma nisam ga uopće razrijeđivao zato i pitam, bez razrjeđivanja je prerijedak, 1. put kad sam ga koristio bio je dobar kasnije svaki put prerijedak, a uvjek ga promućkam možda nisam boćicu dobro zatvorio pa je pokupio vlagu pa je sad vodenastiji, neznam. |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Lisec
 | Član od: 30 Lis 2008 | Poruke: 1198 | Mjesto: Zaprešić |
|
Upisano: Ned Lis 23, 2016 9:31 am Naslov poruke: |
|
|
Vjerojatno se poceo odvajati pigment pa tone i gumira se. Promijesaj i sa cackalicom, ne samo pretresti bocicu al ak se pocelo gumirati to je to u principu,finito _________________ Matija
http://mkgrunf.com/ |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| SturmmannDado
|
Upisano: Ned Lis 23, 2016 11:59 pm Naslov poruke: |
|
|
Znači gotov je, mogu ga baciti? Zašto se to događa da sprijećim to u budućnosti? |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | Član od: 03 Ruj 2007 | Poruke: 3973 | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Pon Lis 24, 2016 7:18 am Naslov poruke: |
|
|
Ne možeš spriječiti, to se zove "rok trajanja"!  _________________ MAK "Reoplan" |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Lisec
 | Član od: 30 Lis 2008 | Poruke: 1198 | Mjesto: Zaprešić |
|
Upisano: Pon Lis 24, 2016 8:55 am Naslov poruke: |
|
|
Generalno,danas su sve stvari manje toksicne i manje nezdrave,a posljedica je kraci rok trajanja boja i toga.
Kazem,probaj jos to dobro promijesati sa stapicem da se po dnu dobro izmjesa pa onda jos protresti i promuckati sve. Probaj onda opet na necemu pa ako je dobro,to je zato jer nije bilo dobro promijesano i sve se slegnulo previse od stajanja. Ako je i dalje isti problem,baci u smece i naruci Gunze surfacer 1200 _________________ Matija
http://mkgrunf.com/ |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| SturmmannDado
|
Upisano: Pon Lis 24, 2016 2:56 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala. |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Davor
 | Član od: 09 Lis 2011 | Poruke: 2563 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Lis 24, 2016 5:42 pm Naslov poruke: |
|
|
...meni najbolji alclad sivi...koristim ga i za poravnanje manjih ogrebotina...  _________________ UPUTSTVA OBIČNO ČITAMO TEK KAD SMO U... |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| mmarack
 | Član od: 11 Sij 2015 | Poruke: 164 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Lis 24, 2016 5:55 pm Naslov poruke: |
|
|
Ja osobno koristim Mr Hobby surfacer 1200. Razrjeđujem ga sa Revellovim razrjeđivačem za enamel boje (ima ga za kpiti u Muelleru). Prezadovoljan sam i do sada nisam imao nikakvih problema, čak naprotiv, super se nanosi, ne štopa airbrush i suh za 10 min. _________________ Marko
https://www.scalemates.com/profiles/mate.php?id=16311 |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| zilkan
 | Član od: 26 Stu 2007 | Poruke: 1169 | Mjesto: oko Bjelovara |
|
Upisano: Pon Lis 24, 2016 7:53 pm Naslov poruke: |
|
|
Nisam ti ni ja zadovoljan sa dotičnim primerom, tako da sam se vratio na stare staze, siva enamelka pomiješana sa nitrom i sintetičkim razređivačem, pa udri po maketi.
Živio
Ilija |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Franc2
 | Član od: 01 Tra 2016 | Poruke: 77 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Lis 25, 2016 12:20 pm Naslov poruke: |
|
|
Ja upotrebljavam obični primer za metal u spreju, kojeg nabavim u bilo kojoj trgovini boja i lakova. |
|
Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|