Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| markok74
| | Član od: 14 Kol 2016 | | Poruke: 3 | |
|
Upisano: Pon Kol 15, 2016 7:17 pm Naslov poruke: maketarstvo za djecu |
|
|
Bok svima,
molio bih preporuke za neki klub (Zagreb) u kojem bi klinci (osnovna skola, 2-6 razred) mogli poceti s osnovama modelarstva. Ne mislim mozda pritom na nekakve modele vlakova nego nesto mnogo osnovnije, cisto da se upoznaju s rukovanjem drvetom, ljepilom, itd - dakle korak dalje od papira i selotejpa.
Dakle nije bitna neka specijalna forma, nego vise da klinci pocnu nesto raditi s rukama
hvala i pozdrav svima,
Marko |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lisec
 | | Član od: 30 Lis 2008 | | Poruke: 1199 | | Mjesto: Zaprešić |
|
Upisano: Pon Kol 15, 2016 8:00 pm Naslov poruke: |
|
|
Pa u tim godinama mogu i sa plastikom vec raditi _________________ Matija
http://mkgrunf.com/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Kurfurst
 | | Član od: 28 Pro 2014 | | Poruke: 571 | | Mjesto: Split-Kamen |
|
Upisano: Pon Kol 15, 2016 10:12 pm Naslov poruke: |
|
|
Da ali treba ih naučiti na scratch build od malih nogu, da ne misle kasnije na aftermarket...
"Djeco, danas čitamo o Noi. Svi su se smijali njegovom What-if-potop scratch buildanom brodu, ali..." _________________ U radu: brate svaśta
U maketarstvu nije bitno čime si to napravio nego kako to izgleda! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Kol 16, 2016 10:07 am Naslov poruke: |
|
|
Klub MMK Savica ima odličan program za klince:
http://www.mmksavica.hr/?page_id=5 _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Uto Kol 16, 2016 3:44 pm Naslov poruke: |
|
|
ak je drvo i ljepilo u pitanju , ti trebas modelarski klub, a ne maketarski....ovdje vecina snifa acetonsko ljepilo... _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| CCCP Administrator
 | | Član od: 14 Ožu 2009 | | Poruke: 785 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Kol 16, 2016 10:56 pm Naslov poruke: |
|
|
Ja sam instruktor u Savici, klinci kreću od nekih jednostavnijih maketa te kasnije prelaze na složenije s vremenom, radi se gotovo isključivo s plastikom(za njihovu dob to ne bi trebao biti problem, najmlađi imaju 7 godina). Trenutno su ljetni praznici pa ne održavamo školu radi vrućina, a i klincima se ne da jer su praznici naravno, ponovno krećemo sa početkom školske godine, subotom od 10 do 12 u dvije grupe po sat vremena. Za dodatni info, stojim na raspolaganju na pm  _________________ MK David Schwarz
ZMMS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| markok74
|
Upisano: Sri Kol 17, 2016 10:36 am Naslov poruke: |
|
|
bok svima i hvala na mnogim odgovorima, ovo na Savici izgleda zbilja dobro kako sam vidio na webstranici.
Ali me zanima ako mi mozete onda objasniti koja je tocno razlika izmedju maketarstva i modelarstva, te koji bi to onda bili dobri modelarski klubovi u Zagrebu.
Sori na gnjavazi, ali bolje pitati nego ispasti glup  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Kol 17, 2016 10:59 am Naslov poruke: |
|
|
Maketarstvo je izrada vjernih umanjenih replika u mjerilu, nekog subjekta, ali kao statična prezentacija bez funkcionalnosti, tj. ne lete, plove, voze i sl.
Modelarstvo je izrada funkcionalnih, umanjenih letjelica, plovila ili vozila koja nisu i ne moraju biti vjerne replike. MK Ferdinad Budicki se bavi modelarstvom-izrađuju aute na daljinsko upravljanje, modele aviona sa motorom i dronove. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| CCCP Administrator
 | | Član od: 14 Ožu 2009 | | Poruke: 785 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Kol 18, 2016 1:33 am Naslov poruke: |
|
|
Također, maketarstvo se obično odnosi na plastiku(iako ima iznimaka), a modelarstvo na drvo(npr. većina modela aviona su od balze). _________________ MK David Schwarz
ZMMS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| markok74
|
Upisano: Čet Kol 18, 2016 6:40 pm Naslov poruke: |
|
|
ok, hvala jos jednom svima na odgovorima i pozdrav
Marko |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|