Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| kinfa-t
 | | Član od: 19 Kol 2006 | | Poruke: 1094 | | Mjesto: ZAGREB |
|
Upisano: Sri Lis 11, 2006 11:19 pm Naslov poruke: 5.GARDIJSKA BRIG. SLAVONSKI SOKOLOVI |
|
|
RADIM T-55 TE BRIGADE KOJI ĆU KASNIJE UKONPONIRATI NA DIORAMU, IMA LI TKO KAKVU SLIKU SA ZAPADNOSLAVONSKOG BOJIŠTA DA JE NA NJOJ T-55 5.GARDIJSKE ILI MOŽDA IMA PROFILI ILI KAKVU GRAFIKU JA BIH GA/NJU TRAŽIO I MOLIO DA JU OBJAVI. AKO NETKO IMA MOŽDA KAKVIH SAZNANJA KOJA JE BRIGADI PRIPADAO T-55 IZ NOVE GRADIŠKE KOJI SE POJAVLJUJE NA SNIMCI IZ 4.1.1992. U NOVOJ GRADIŠCI, ZASADA ZNAM DA JE TAMO BILA MOJA OMILJENA 99. I 121. DOMOBRANSKA I TU I TAMO TIGROVI PA VAS MOLIM IMA LI TKO KAKVU INFORMACIJU VEZANU UZ OVAJ POST DA JE OBJAVI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Lis 11, 2006 11:27 pm Naslov poruke: |
|
|
Caps Lock ti je osta uključen... Grubo je ovo vidit  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kinfa-t
|
Upisano: Čet Lis 12, 2006 5:10 pm Naslov poruke: |
|
|
Da, vidim da ima slika ali sad me zanima kako i gdje ima za kupiti onih altnih kutija na kupoli. Ja imam Italijerijevog ali nemam kutija za alat pa se pitam ili tko od Vas višak ili može nabavit ili da radim alternativu bez tih kutija???? _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kinfa-t
|
Upisano: Čet Lis 12, 2006 5:21 pm Naslov poruke: |
|
|
Zanima me jel repni grb hrvatskog MIG-a 21 u mjerilu 1/35 prevelik za t-55 u1/35 ili da uzmem 1/72 grb hrz-a pa ga ukonponiram na maketu ali samo bez krune??  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Lis 13, 2006 12:32 am Naslov poruke: |
|
|
Što se tiče te kutije na kupoli radi je u jednom od svoji foto-jetkanih setova Poljska firma Aber. Predlažem ti da je napraviš u samogradnji ili jednostavno zaobidješ, jer je bilo slučajeva da su se micale. Samim tim spominjanjem tih kutija, očito je da se radi o češkom ili poljskom modelu, a naša vojska upravo tih ima u največem broju, tako da mi je stvarno teško bilo što napisati bez da vidim fotografiju točno toga tenka kojega misliš raditi.
Glede tih naljepnica teško je ovako napamet bilo što napisati, najbolje bi bilo da sam usporediš veličine grba sa slike T-55 koje radiš ili postiraj fotografiju kako bi ti mogao više pomoči. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kinfa-t
|
Upisano: Pet Lis 13, 2006 8:53 pm Naslov poruke: |
|
|
Ovak pošto nemam nikakvih spoznaja o tenkovima te jedinice odlučio sam stavit broj 18126 ili 18087 koji su se koristili na zapadnoslavonskom bojištu. pokraj broja s obje strane ide grb 5.gardijske, pokraj prednjeg trupnog svijetla ide natpis ZNG a ispod hrvatski grb bez krune. Na kupoli tj. na stražnjem dijelu kupole ide grb 5.gardijske. Shema farbanja bi bila tamnozelena i crna, a možda i smeđa ali nisam 100% shure. Maketa je Italjerov kit 6427 u 1/35 tj. Ruska verzija t-55 koja pomalo vlada oskudicom barem za mene dodatnih dijelova ali ima ono kaj je fakat pohvalno a to je više verzija upotrebe tj. JNA ima jednu verzije kita , a Čehoslovačka ima jedan itd. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|