Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Čet Jul 07, 2016 10:56 am Naslov poruke: |
|
|
| mskukan Napisao/la: | | Ima li neki statut ili nešto? tamo bi trebalo konkretnije pisati. ako je registrirana udruga, onda bi trebao biti na netu |
| Citat: | | • IPMS CROATIA (u daljnjem tekst IPMS) je nadnacionalna međunarodna, neprofitabilna organizacija registrirana pri IPMS (UK) te kao takva nema pravni status u Republici Hrvatskoj. |
_________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lisec
 | | Član od: 30 Lis 2008 | | Poruke: 1199 | | Mjesto: Zaprešić |
|
Upisano: Čet Jul 07, 2016 2:46 pm Naslov poruke: |
|
|
| Tomo Napisao/la: | | frka Napisao/la: | Moje najiskrenije čestitke.
Napokon hrvatski IPMS. IPMS Hrvatsku vidim kao maketarsko tijelo koje će se uzdignuti iznad dosadašnjih tipično hrvatskih trvenja među maketarima te koje će poticati ne samo konkurenciju u smislu izvrsnosti maketa, nego i istinsko prijateljstvo i suradnju među maketarima bez obzira kojem klubu pripadaju. Mislim da nam se time otvaraju i neka vrata u smislu sudjelovanja na još nekim međunarodnim natjecanjima, jer smatram da hrvatski maketari svojim radovima to apsolutno zaslužuju. I zato bi mi bilo jako žao ako se ova incijativa ne shvati kako bi trebalo, te ako ona postane još jednom točkom sukoba među maketarima. To nikako ne bi trebalo dopustiti.
Još jednom srdačne čestitke svim inicijatorima i želim im uspješan početak, a ja želim biti jedan od prvih članova. |
Misliš kao što vlada RH je uzdignuta iznad trvenja između političkih stranaka i gleda interese svih građana bez obzira na političko opredeljenje?
I ja se nadam isto što i ti, no trenutno je IPMS = HUVM.
Da li će se i kolikoj mjeri klubovi i pojednici pridružiti ostaje da vidimo.
Osobno, nakon puno godina prazne priče, netko je odlučio to presječ i krenut u samostalnu realizaciju i to pozdravljam. Hoću li se osobno učlaniti ne znam, jer mi zasad nisu jasna ni prava ni obveze mene kao člana, kao ni prava i obveze IPMS-a kao organizacije (udruge) u organiziranom bavljenju maketarstvom u RH (odnos s klubovima, utjecaj na organizaciju natjecanja/izložbi, pribavljanje i distribucija fin. sredstava, itd., itd).
P.S. Neka nitko ovo ne shvati kao negativno pisanje. NIje tako zamišljeno. Mene više zanimaju dodatne informacije o planu djelovanja IPMS-a u budućnosti |
Da, to i mene zanima, sto to za mene znaci biti clanom? _________________ Matija
http://mkgrunf.com/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| fkova
 | | Član od: 24 Tra 2010 | | Poruke: 186 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Jul 07, 2016 4:08 pm Naslov poruke: |
|
|
Pozdrav svima!
Vidim da se javlja pitanje koristi za pojedinca ako bude član IPMS-a. Da ne odgovaram u širinu, recite mi šta vi očekujete/smatrate da bi IPMS trebao pružati svojim članovima?
Pozdrav.
Filip _________________
http://wargamehobby.blogspot.com |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mskukan
 | | Član od: 08 Svi 2007 | | Poruke: 1680 | |
|
Upisano: Čet Jul 07, 2016 4:35 pm Naslov poruke: |
|
|
| fkova Napisao/la: | recite mi šta vi očekujete/smatrate da bi IPMS trebao pružati svojim članovima?
Filip |
subvencioniran put u moson,
besplatne pretplate na časopise,
besplatne majice,
ručak na natjecanjima,
pristup zajedničkoj bazi podataka s literaturom,
maketarsku školu,
AMK f-14 _________________ Skuki
Teška vremena prijatelju moj, đavo ih odnio |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Miros
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 1045 | | Mjesto: Osijek/Tenja |
|
Upisano: Čet Jul 07, 2016 4:41 pm Naslov poruke: |
|
|
Ak me još nisu izbacili iz Makosa, onda nisu svi iz kluba za ulet u taj PMS.
Ja isto ne vidim apsolutno ništa u članstvu, ali eto sretno vam bilo sa tim PMS-om. _________________ Miroslav |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 2851cz
| | Član od: 11 Lip 2012 | | Poruke: 1013 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Čet Jul 07, 2016 4:52 pm Naslov poruke: |
|
|
| Naravno da nismo nikoga izbacivali iz Makosa . Sve ćemo dogovoriti na sastanku ali da sada ne idemo off topic. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lisec
|
Upisano: Pet Jul 08, 2016 12:03 am Naslov poruke: |
|
|
| mskukan Napisao/la: | | fkova Napisao/la: | recite mi šta vi očekujete/smatrate da bi IPMS trebao pružati svojim članovima?
Filip |
subvencioniran put u moson,
besplatne pretplate na časopise,
besplatne majice,
ručak na natjecanjima,
pristup zajedničkoj bazi podataka s literaturom,
maketarsku školu,
AMK f-14 |
VIP parking u mosonu
Rezerviran stol u etteremu
Recimo to _________________ Matija
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Jul 08, 2016 9:35 am Naslov poruke: |
|
|
Kakva su iskustva drugih IPMS-ova u vezi toga što se nudi članovima? Dr Vlado i Airbus89/Branko su dosta aktivni u IPMS Austrija, pa bi možda mogli ovdje iznijeti neka svoja iskustva kako to izgleda u susjednoj Austriji? _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Thundercat
 | | Član od: 13 Tra 2007 | | Poruke: 1825 | | Mjesto: Hirvatistan |
|
Upisano: Pet Jul 08, 2016 9:45 am Naslov poruke: |
|
|
Ja doista ne vidim koristi od IPMS Croatia, obzirom da nije pravni subjekt u RH. _________________ Thundercat
Plastiku akbar!
3D Glasses for 3D Prints...
Regional A-4, F-104 i Hunter Group Build.
Joďż˝ nekakvi Spitfajeri, Fokeri, MiG-29, Matilde i tak... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Pet Jul 08, 2016 10:59 am Naslov poruke: |
|
|
Sve što treba znati je već napisano u uvodnom postu, i stvarno mi nije jasno kakva su dodatna objašnjenja potrebna. Dajte ljudi, pročitajte lijepo, polako, slovo po slovo sve što je napisano. Uostalom, stvar je tek u pelenama i sami inicijatori i pokretači su najavili informacija kako se i kada budu znale. A ako će IPMS Croatia djelovati pod IPMS UK onda pravila koja vrijede za njih valjda vrijede i za nas pa pođite na njihove službene stranice i čitajte.
Stvar je vrlo jednostavna, svatko je slobodan odlučit hoće li se učlanit ili neće i rasprave da li je IPMS Croatia potreban ili nije potreban su u najmanju ruku blesave. Onaj tko smatra da je potreban će se učlanit, a onaj tko smatra da nije potreban se neće učlanit.
| Citat: | | • Osnovni zadatak IPMS-a je međunarodna promocija Hrvatskog maketarstva na međunarodnoj maketarskoj sceni. |
Što ovome treba dodati!?
Tko želi pomoći, pomoći će. Tko se želi uključiti, uključiti će se.
Tko traži benefite, pogodnosti i osobnu korist se neće uključit i priča završena.
Ima na našoj maketarskoj sceni mjesta za sve, i za jedne i za druge. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Airbus89
 | | Član od: 02 Velj 2011 | | Poruke: 294 | | Mjesto: Dubrovnik/Bec |
|
Upisano: Pet Jul 08, 2016 12:24 pm Naslov poruke: IPMS |
|
|
Kao prvo cestitke. Pa eto kad me je vec Mihael spomenuo da napisem neka moja iskustva.
IPMS Austria je klub kao i svaki drugi, nije nikakva krovna organizacija. Samo sto je registriran kod IPMS UK. to je neprofitabilna udruga, od drzave ne dobije ni lipe, sretna je da ne mora jos platiti porez. Koliko mi je poznato casopis se vodi nekako drugcije. Glavni prihod je od Go Modellinga. Svakog prvog cetvrtka u mjesecu je klupsko druzenje u jednom restoranu gdje imamo za tu vecer vlastitu prostoriju samo za nas, tu imamo i malo skladiste gdje je klupski materijal. Konzumaciju sami placamo.
Kao clan, godisnja clanarina je 30.- Eura, tu je ukljucen i besplatni casopis
(izlazi 4 puta godisnja, inace je cijena 7.- tako da to skoro odgovara clanarini). Klub ima i scale shop gdje postoji popust za clanove. Popust
imamo i kod "modellbau Paul" - 10% . Oni koji rade na Go modellingu je za taj dan ulaz besplatan, kao i bon za hranu. Tko ne pomaze mora platiti ulaznicu. Inace po gruboj procjeni od preko 200 clanova je mozda maksimalno 4o-tak koji su aktivni.
Sto se tice putovanja ja uspijem naplatiti benzin, za smjestaj se moram sam pobirnuti.
@Vlado, ako sam sto krivo napisao ili zaboravio ispravi me ili dodaj .
Sto da na kraju kazem, neke velike koristi nemam, ali tu je druzenje sa srodnim dusama, doma mogu cuti samo "svi su ti isti" ili "koliko imas nezavrsenih u podrumu". a i sa velikim zadovoljstvom pomazem klubu u
organizaciji go Modellinga. Izuzetno mi je i drago da smo uspjeli vise povezati austrijsku i hrvatsku maketarsku scenu.
Eto tolko od mene, vidimo se u rujnu na CK
lp
Branko |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dr. vlado
| | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1411 | |
|
Upisano: Pet Jul 08, 2016 12:47 pm Naslov poruke: |
|
|
Sve kako je Branko rekao...
Sve na dobrovoljnoj bazi. Ako si tu, dobro, ako nisi - opet dobro, doci ces mozda iduci put.
Ima li koristi od IPMS? Nema.
Jedino sta vrijedi je da su "svi sa istom dijagnozom na jednom mistu"... a meni je to najvaznije
Zivi i zdravi bili! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lisec
|
Upisano: Pet Jul 08, 2016 12:53 pm Naslov poruke: |
|
|
U principu maketarski klub koliko sam ja shvatio
Posteno, to sve vec imam u MKGrunf. Minus casopis minus organizaranje natjecanja jer smo bmk za te stvari.
Ne znam sto bi promovirali vani kao hrvatsko na sceni osim natjecanja a to ionako radimo po forumima i na ostalim natjecanjima. Maketari sami stavljaju radove na forume.
Kako je tomo rekao, nije nista negativno, samo razmisljam na glas _________________ Matija
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grega X
 | | Član od: 09 Stu 2005 | | Poruke: 1054 | |
|
Upisano: Pet Jul 08, 2016 1:17 pm Naslov poruke: |
|
|
Ok, mi (ja) sam osnovao IPMS Slovenije samo zbog odlaska u Telford. Zbog čega?
1. Na SWM mogu natjecati samo makete članova, koji su članovi nekog IPMS-a
2. I najbitnije - cjena ulaznice na SWM bila je mislim da 30 GBP, za članove ipms-a besplatna i bez čekanja.
3. "svi sa istom dijagnozom na jednom mistu" - To je bottom line svega. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Pet Jul 08, 2016 1:44 pm Naslov poruke: |
|
|
| Grega X Napisao/la: | Ok, mi (ja) sam osnovao IPMS Slovenije samo zbog odlaska u Telford. Zbog čega?
1. Na SWM mogu natjecati samo makete članova, koji su članovi nekog IPMS-a
2. I najbitnije - cjena ulaznice na SWM bila je mislim da 30 GBP, za članove ipms-a besplatna i bez čekanja.
|
Eto, to su povlastice i benefiti za one kojima su te stvari najvažnije. Tko kaže da ako odete na neko takmičenje u inozemstvo (Mađarska, Austrija, Slovenija, Italija) i to takmičenje bude pod IPMS-om nećete kao članovi IPMS-Croatia imat neke olakšice koje drugi neće imati!? Možda i Mađari u kod nas tako popularnom Mosonu budu u budućnosti davali neke olakšice a da ne govorim o GoModelingu koji je cijeli pod organizacjom IPMS-a Austrija. _________________ MAK "Reoplan"
Boris G.: poruka promijenjena dana: Pet Jul 08, 2016 1:45 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|