Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Alfred
 | | Član od: 21 Kol 2009 | | Poruke: 43 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Jul 06, 2016 8:11 pm Naslov poruke: IPMS CROATIA |
|
|
Poštovani maketari,
ponukani rečenicom iz velike rasprave koja glasi;
kao amaterska organizacija na bazi volontiranja - super
pa da vidimo tko ima volje, vremena i love napravit nekaj za opce dobro maketarstva
na inicijativu članova HUVM-a, te uz potporu mnogobrojnih predstavnika i prijatelja iz međunarodnih klubova, a tu se posebno zahvaljujemo kolegama iz
IPMS Slovenia na čelu sa gosp. Gregom Križmanom, dana 25.lipnja 2016. godine osnovan je IPMS CROATIA.
http://ipmsuk.co.uk/overseas.php
trenutno vodstvo IPMS-a čine;
gosp. Filip Kovačec - predsjednik IPMS-a
gosp. Kristian Matas - tajnik IPMS-a
gosp. Alfred Fridl - blagajnik IPMS-a
Nakon usuglašavanja osnovnih uvjeta i pravila u mail korespodenciji sa kolegama iz IPMS (UK) koja je bazična kuća svih IPMS-ova donosimo Vam neka od pravila IPMS CROATIA, a koja su nadamo se upravo u skladu sa onim o čemu smo pokušali razgovarati prije pune četiri godine.
Dakle...
IPMS CROATIA
• IPMS CROATIA (u daljnjem tekst IPMS) je nadnacionalna međunarodna, neprofitabilna organizacija registrirana pri IPMS (UK) te kao takva nema pravni status u Republici Hrvatskoj.
• IPMS predstavljaju Predsjednik, Tajnik i Blagajnik čiji su podaci službeno zavedeni u registar IPMS (UK). Između redovitih zasjedanja skupštine predstavnici IPMS vode kompletno poslovanje IPMS a o čemu redovito podnose polugodišnja izvješća koja se javno objavljuju na službenim stranicama IPMS-a. Mandat predstavnika IPMS-a traje dvije godine i nakon toga mogu biti ponovno birani.
• IPMS nema službeno sjedište. Trenutno sjedište IPMS je na službenoj adresi prebivališta Predsjednika IPMS-a. IPMS može donijeti odluku o privremenoj adresi gdje će za potrebe svoga rada trenutno djelovati.
• IPMS ima obvezu provođenja redovite i izborne skupštine svake dvije godine. U slučaju IPMS CRAOATIA termin provođenja skupštine je mjesec lipanj svake parne godine. IPMS nije dužan slati pozivnice za skupštinu već je samo dužan obavijestiti svoje članstvo o održavanju iste sa istaknutim dnevnim redom, datumom, mjestom i vremenom održavanja minimalno 14 dana prije održavanja skupštine na svojim službenim stranicama. Članovi mogu predlagati dnevni red na način da pošalju točke za raspravu u roku od sedam dana od dana objavljivanja skupštine na službeni mail IPMS-a (ipmscroatia@gmail.com). Naknadno poslane točke i upiti neće se uvrštavati u dnevni red. Na skupštini odlučuje natpolovična većina prisutnih članova bez obzira na ukupan broj članova.
• IPMS nema službeni račun pa stoga nema niti bilo kakvih obveza predavanja financijskih izvještaja.
• IPMS nema nikakvih financijskih obveza prema nikome pa je stoga članstvo u IPMS-u potpuno besplatno. Sve eventualne troškove IPMS-a članovi podmiruju osobno i to isključivo na dobrovoljnoj osnovi.
• Članom IPMS-a može postati svaki maketar pojedinac. Članstvo u IPMS-u dokazuje se članskom iskaznicom koja traje godinu dana. Članstvo se obnavlja svake godine na datum isteka članstva navedenoga na iskaznici i to isključivo na dobrovoljnoj osnovi. IPMS nije dužan obavještavati svoje članove o datumu isteka članstva. IPMS je dužan voditi popis svojih članova u „Knjizi članova“ gdje se upisuju osnovni podaci članova, njihov članski broj te datum upisa i ispisa. Troškove izrade iskaznice snose članovi osobno.
• Članom IPMS-a mogu postati svi maketarski klubovi uredno registrirani u registru udruga Republike Hrvatske. U IPMS se ne primaju gradski, županijski i nacionalni maketarski savezi. Klubovi svoje članstvo u IPMS-u dokazuju članskom pristupnicom koja traje godinu dana. Članstvo se obnavlja svake godine na datum isteka članstva navedenoga na pristupnici i to isključivo na dobrovoljnoj osnovi. IPMS nije dužan obavještavati svoje klubove o datumima isteka članstva. IPMS je dužan voditi popis svojih klubova u „Knjizi članova“ gdje se upisuju osnovni podaci klubova, njihov članski broj te datum upisa i ispisa.
• Glasanje članova ide po principu jedan član jedan glas.
• Moto IPMS-a je „MAKETARSTVO ZA MAKETARE“.
• Osnovni zadatak IPMS-a je međunarodna promocija Hrvatskog maketarstva na međunarodnoj maketarskoj sceni.
• Oglašavanje i promocija vršiti će se preko službenih stranica IPMS CROATIA kao što su (web stranica, FB stranica) uz naknadnu mogućnost donošenja odluke i odabira još nekog oblika oglašavanja. Troškove pokretanja kao i održavanja medijskog prostora snose članovi osobno i to isključivo na dobrovoljnoj osnovi. IPMS ima pravo navesti na svojim stranicama ime i prezime i/ili naziv kluba i/ili naziv neke tvrtke koja je u ime IPMS podmirila neke troškove potrebne za rad IPMS-a.
• IPMS će na svojim službenim stranicama pokrenuti FORUM IPMS-a koji će služiti svim članovima IPMS-a za međusobnu komunikaciju kao i predstavljanje svojih radova. Način rada kao i osnovna pravila foruma biti će u skladu sa međunarodnim pravilima vezanim za rad foruma.
• Na službenim glasilima IPMS-a mogu se oglasiti i objaviti sva maketarska događanja u Republici Hrvatskoj bez obzira dali ih radi maketar pojedinac ili organizirani maketarski klub. Oglašavanje i objavljivanje maketarskih događanja rade sami autori/vlasnici maketarskih događanja na način da pošalju / objave iste na službenim stranicama. Materijali koji će biti uvredljivog sadržaja ili će na bilo koji način vrijeđati i omalovažavati bilo koga ili se kose sa osnovnim pravilima IPMS-a biti će bez prethodnih objašnjenja i najava izbrisani.
• Sve maketarske manifestacije, način provođenja istih kao i prateća infrastruktura, a koja se ne odvijaju sa predznakom IPMS CROATIA su isključivo u vlasništvu njihovih autora i organizatora. IPMS nema prava bilo kakvih miješanja u organizaciju i provođenje istih.
• Sve maketarske manifestacije, način provođenja istih kao i prateća infrastruktura koja želi ponijeti predznak IPMS na istima, morati će u suradnji sa IPMS-om uskladiti osnovna pravila kao i minimum kvalitete i kvantitete istih. U tu kategoriju spadaju jedino organizirani i uredno registrirani u Republici Hrvatskoj maketarski klubovi sa svojim projektima, pojedinci ne. Ukoliko dođe do usuglašavanja spomenutih minimuma, određena manifestacija dobiva predznak IPMS-a ali i dalje sve ostaje u ingerenciji / vlasništvu kluba organizatora.
• Kompletan rad kao i budućnost IPMS-a ovisi o svakome članu ponaosob.
Kompletan statut kao i sva ostala pravila te način, vrijeme i mjesto učlanjenja bit će javno objavljeni na službenim stranicama IPMS CROATIA koje su trenutno u izradi (FB stranica i web stranica).
Uskoro na spomenutim stranicama će se također nalaziti sve trenutne obavijesti i najave vezane za maketarska događanja u Republici Hrvatskoj.
Kako bi IPMS CROATIA započeo sa radom i uspješno primijenio spomenuta pravila, predstavnici IPMS CROATIA su u suradnji sa kolegama iz IPMS (UK) i uz njihovo odobrenje usuglasili neke od trenutnih projekata u republici Hrvatskoj sa IPMS pravilima i stoga možemo objaviti sljedeće:
1. Prvo IPMS natjecanje u Republici Hrvatskoj (ne daj Bože da bude i jedino) je Zagrebački maketarski kup CRNA KRALJICA 2016...
http://ipmsuk.co.uk/events.php
2. Službeno tiskano glasilo koje podržava IPMS CROATIA je maketarski časopis MILITARY MINIATURE. Način objavljivanja radova u istome je isključivo u ingerenciji vlasnika časopisa. Troškove preuzimanja časopisa isključivo snose sami članovi koji zatraže časopis.
3. Službeni mail IPMS CROATIA je: ipmscroatia@gmail.com
4. Prostor u kojemu IPMS CROATIA započinje svoje djelovanje je klubski prostor HUVM-a na adresi Isce 15, 10000 Zagreb.
5. Zajednička druženja predviđena su svaki zadnji petak u mjesecu, a o čemu će svi zainteresirani moći naći obavijesti na službenim stranicama IPMS-a.
Službeni logo, kao i sva ostala dokumentacija stiže nam ovih dana iz Londona, pa ćemo shodno tome i objavljivati sve nove informacije na FB, a od jeseni i na službenoj web stranici IPMS-a.
Veselimo se zajedničkom druženju i nadasve napretku ove institucije. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Kurfurst
 | | Član od: 28 Pro 2014 | | Poruke: 571 | | Mjesto: Split-Kamen |
|
Upisano: Sri Jul 06, 2016 9:02 pm Naslov poruke: |
|
|
WOW, baš sam nekidan pomislio kako susjedi imaju a mi nemamo IPMS, što nije bilo lijepo jer nismo ništa lošiji, a opet, maketarstvo je krasan hobby koji se ne opterećuje glupavim granicama i razlikama... _________________ U radu: brate svaśta
U maketarstvu nije bitno čime si to napravio nego kako to izgleda! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lisec
 | | Član od: 30 Lis 2008 | | Poruke: 1199 | | Mjesto: Zaprešić |
|
Upisano: Sri Jul 06, 2016 9:07 pm Naslov poruke: |
|
|
Koji je benifit biti članom IMPSa? _________________ Matija
http://mkgrunf.com/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 2851cz
| | Član od: 11 Lip 2012 | | Poruke: 1013 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Sri Jul 06, 2016 11:35 pm Naslov poruke: |
|
|
| Bravo ... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| x wing
| | Član od: 08 Stu 2009 | | Poruke: 813 | | Mjesto: Makarska |
|
Upisano: Čet Jul 07, 2016 12:07 am Naslov poruke: |
|
|
| Lisec Napisao/la: | | Koji je benifit biti članom IMPSa? |
Maketarska vojna mirovina  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Čet Jul 07, 2016 12:11 am Naslov poruke: |
|
|
Napokon! Čestitam, svaka čast.
Osobno ću nastojat pomoći radu IPMS-a koliko mi slobodno vrijeme i financije budu omogućavale. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dr. vlado
| | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1411 | |
|
Upisano: Čet Jul 07, 2016 7:23 am Naslov poruke: |
|
|
Cestitam od srca!
Vel´ko M u klub !
IPMS Austria |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 2851cz
| | Član od: 11 Lip 2012 | | Poruke: 1013 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Čet Jul 07, 2016 7:43 am Naslov poruke: |
|
|
| Eto da i to kažem želim biti član ( a vjerujem da je to stav cijelog MAKOSA) |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| frka
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 1513 | |
|
Upisano: Čet Jul 07, 2016 8:54 am Naslov poruke: |
|
|
Moje najiskrenije čestitke.
Napokon hrvatski IPMS. IPMS Hrvatsku vidim kao maketarsko tijelo koje će se uzdignuti iznad dosadašnjih tipično hrvatskih trvenja među maketarima te koje će poticati ne samo konkurenciju u smislu izvrsnosti maketa, nego i istinsko prijateljstvo i suradnju među maketarima bez obzira kojem klubu pripadaju. Mislim da nam se time otvaraju i neka vrata u smislu sudjelovanja na još nekim međunarodnim natjecanjima, jer smatram da hrvatski maketari svojim radovima to apsolutno zaslužuju. I zato bi mi bilo jako žao ako se ova incijativa ne shvati kako bi trebalo, te ako ona postane još jednom točkom sukoba među maketarima. To nikako ne bi trebalo dopustiti.
Još jednom srdačne čestitke svim inicijatorima i želim im uspješan početak, a ja želim biti jedan od prvih članova. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mskukan
 | | Član od: 08 Svi 2007 | | Poruke: 1680 | |
|
Upisano: Čet Jul 07, 2016 9:14 am Naslov poruke: |
|
|
Je li već registrirano kao udruga i sl. ?
mogu li pojedini maketari, koji su ujedno članovi nekog kluba biti i članovi IPMS-a, ako je i njihov klub član IPMS-a? Ono, kao da budu samostalan član? _________________ Skuki
Teška vremena prijatelju moj, đavo ih odnio |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Jul 07, 2016 9:26 am Naslov poruke: |
|
|
Napokon. čestitam na inicijativi i realizaciji. Nadam se da će IPMS redovito u ovoj rubrici i na drugim maketarskim forumima u Hrvatskoj objavljivati novosti koje nas sve zanimaju. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomo
 | | Član od: 06 Stu 2005 | | Poruke: 1722 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Čet Jul 07, 2016 10:08 am Naslov poruke: |
|
|
| frka Napisao/la: | Moje najiskrenije čestitke.
Napokon hrvatski IPMS. IPMS Hrvatsku vidim kao maketarsko tijelo koje će se uzdignuti iznad dosadašnjih tipično hrvatskih trvenja među maketarima te koje će poticati ne samo konkurenciju u smislu izvrsnosti maketa, nego i istinsko prijateljstvo i suradnju među maketarima bez obzira kojem klubu pripadaju. Mislim da nam se time otvaraju i neka vrata u smislu sudjelovanja na još nekim međunarodnim natjecanjima, jer smatram da hrvatski maketari svojim radovima to apsolutno zaslužuju. I zato bi mi bilo jako žao ako se ova incijativa ne shvati kako bi trebalo, te ako ona postane još jednom točkom sukoba među maketarima. To nikako ne bi trebalo dopustiti.
Još jednom srdačne čestitke svim inicijatorima i želim im uspješan početak, a ja želim biti jedan od prvih članova. |
Misliš kao što vlada RH je uzdignuta iznad trvenja između političkih stranaka i gleda interese svih građana bez obzira na političko opredeljenje?
I ja se nadam isto što i ti, no trenutno je IPMS = HUVM.
Da li će se i kolikoj mjeri klubovi i pojednici pridružiti ostaje da vidimo.
Osobno, nakon puno godina prazne priče, netko je odlučio to presječ i krenut u samostalnu realizaciju i to pozdravljam. Hoću li se osobno učlaniti ne znam, jer mi zasad nisu jasna ni prava ni obveze mene kao člana, kao ni prava i obveze IPMS-a kao organizacije (udruge) u organiziranom bavljenju maketarstvom u RH (odnos s klubovima, utjecaj na organizaciju natjecanja/izložbi, pribavljanje i distribucija fin. sredstava, itd., itd).
P.S. Neka nitko ovo ne shvati kao negativno pisanje. NIje tako zamišljeno. Mene više zanimaju dodatne informacije o planu djelovanja IPMS-a u budućnosti |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Jul 07, 2016 10:10 am Naslov poruke: |
|
|
Konačno. Dobra vijest.  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| frka
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 1513 | |
|
Upisano: Čet Jul 07, 2016 10:38 am Naslov poruke: |
|
|
Tomo,
Mislim da su me svi razumjeli a budućnost će pokazati da li je odluka bila opravdana. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mskukan
 | | Član od: 08 Svi 2007 | | Poruke: 1680 | |
|
Upisano: Čet Jul 07, 2016 10:48 am Naslov poruke: |
|
|
Ima li neki statut ili nešto? tamo bi trebalo konkretnije pisati. ako je registrirana udruga, onda bi trebao biti na netu _________________ Skuki
Teška vremena prijatelju moj, đavo ih odnio |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|