Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| White Tiger
 | | Član od: 08 Lip 2015 | | Poruke: 111 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Ned Ožu 27, 2016 3:24 pm Naslov poruke: T-55 JNA Italeri 1/35 |
|
|
Završen i još jedan oklop u nizu. Stara Italeri maketa u mjerilu 1/35, plastika je dosta dobra te su se dijelovi fino poklopili. Jedino što je kupola malo netočna ali nema veze. Meni se sviđa baš ovakav. SMB boja je ispala takva kakva je, mislim da je to čist okej za prvi put. Sestra se malo poigrala sa fotografiranjem a moja bolja polovica je napravila dioramicu. Antun ce me ubiti jer jos uvijek nisam ošmirglao cijev topa pošto objavljujem ovo na Uskrs želim zaželiti svim članovima foruma sretan Uskrs i sve najbolje!
Slike slikice
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 2851cz
| | Član od: 11 Lip 2012 | | Poruke: 1013 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Ned Ožu 27, 2016 4:31 pm Naslov poruke: |
|
|
| Dobar.... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vojo
 | | Član od: 16 Kol 2006 | | Poruke: 1878 | | Mjesto: Krk |
|
Upisano: Ned Ožu 27, 2016 6:22 pm Naslov poruke: |
|
|
Reci malo sestri da se poigra i sa pojmom dubinska oštrina kod slikanja, ako ne zna ja ću joj pomoći. Šteta ovako lijepe makete a ovako prosječnih (da ne rečem loših) slika ....
Vojo |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| JŽ
| | Član od: 15 Lip 2015 | | Poruke: 186 | |
|
Upisano: Ned Ožu 27, 2016 9:42 pm Naslov poruke: |
|
|
Ovo je vec drugi put da vidim maketu koju je napravio muskarac i dao je zeni da je uslika. Rezultat je do sada uvijek isti ( pa bila to zena, sestra ili "profi" prijateljica).
Kada okacis jednakomjerno ostre slike moci cu napisati konstruktivniji komentar. _________________ Live and let die |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hrmodeler
 | | Član od: 20 Ruj 2011 | | Poruke: 564 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Ned Ožu 27, 2016 10:21 pm Naslov poruke: |
|
|
| vojo Napisao/la: | Reci malo sestri da se poigra i sa pojmom dubinska oštrina kod slikanja, ako ne zna ja ću joj pomoći. Šteta ovako lijepe makete a ovako prosječnih (da ne rečem loših) slika ....
Vojo |
Slažem se sa Vojom, ajde daj boljih slika  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Ned Ožu 27, 2016 10:39 pm Naslov poruke: |
|
|
Reci seki da maketu fotka sa udaljenosti od 1-1,5 metra i neka je 'približi' upotrebom zoom-a. Tako će na fotki sve bit jednako oštro.
Što se makete tiče, ono što najviše upada u oči je da unutrašnjost točkova ima nesrazmjerno puno blata na sebi u odnosu na ostatak podvozja, a osobito u odnosu na gusjenice koje se sjaje. Metalni dio točka je potpuno prekriven blatom, a gumeni dio točka, gusjenice i njihova okolina su potpuno čisti. Ako želiš zablatit ili zaprašit tenk, onda bi podvozje trebalo bit ravnomjerno prljavo, prašnjavo ili blatnjavo jer blato i prljavština ne biraju dijelove na koje će se zalijepit.  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Doodeck
| | Član od: 05 Pro 2009 | | Poruke: 711 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Ožu 28, 2016 12:03 pm Naslov poruke: |
|
|
[quote="Boris G."]Reci seki da maketu fotka sa udaljenosti od 1-1,5 metra i neka je 'približi' upotrebom zoom-a. Tako će na fotki sve bit jednako oštro.
Dubinska oštrina postiže se manjim otvorom blende, a ne zumom. Što više zuma u tele područje, to je sve manja dubinska oštrina. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Pon Ožu 28, 2016 12:38 pm Naslov poruke: |
|
|
| Doodeck Napisao/la: |
Dubinska oštrina postiže se manjim otvorom blende, a ne zumom. Što više zuma u tele područje, to je sve manja dubinska oštrina. |
Znam, ali nemaju svi digitalni fotoaparati mogućnost ručnog podešavanja otvora blende i ekspozicije, a većina ih ima zoom. Puno je veća vjerojatnost da su ove fotke nastale upotrebom nekog od malenih digitalnih full automatic fotića. I ovo za zoom i dubinsku oštrinu vrijedi kada snimaš u pravom tele području (na velikim udaljenostima) ali nema puno utjecaja kada zoomom približiš maketu koja je udaljena 1 metar.  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| JŽ
| | Član od: 15 Lip 2015 | | Poruke: 186 | |
|
Upisano: Pon Ožu 28, 2016 2:55 pm Naslov poruke: |
|
|
Svaki tzv. " idiot" aparat ima magari simbol ruze, t.j. program koji pritvori blendu i omogucava ostre blizinske snimke. _________________ Live and let die |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ninoslav
 | | Član od: 03 Ožu 2010 | | Poruke: 322 | | Mjesto: Maynooth,Ireland |
|
Upisano: Pon Ožu 28, 2016 7:33 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo ja neću o fotoaparatima i načinu kak i na koji način se fotografira jer ima ziher neki drugi forum o tom hobiju.
Po meni tenk čisto ok izgleda mada ima tu još puno posla.Zablati gusjenice i to pošteno kak si kotače i malo zaprljaj rubove blatobrana s gornje strane.Zapraši airbrushom otvor auspuha Revell Antracit bojom,onako da bude čađavo,a možeš ga komotno zaprašit cjelog sa Revell Beige da bude prašnjavi onak tek tolko.
I imaš jako dobru stvar od AK Interactive a zove ti se Chipping color.
Ne razrjeđuje se a nanosi se(barem ja tak delam)spužvicom,lagano tapkaš po rubovima,malo po ravnim površinama i zgledat če ti kao da se farba oljuštila/oštetila na mjestima(imaš tutorijal na Youtubu). _________________ CCCP
https://www.facebook.com/TanksAndArmouredVehicles |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|