Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| XVI
 | | Član od: 28 Kol 2012 | | Poruke: 215 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Sri Velj 24, 2016 12:30 am Naslov poruke: |
|
|
| Kurfurst Napisao/la: | | samo čas, što je španjolska škola? Pretjerani weathering? |
Radovi i tehnike, principi rada po uzoru na Mig Jimenez-a
cesto koristeci njegove proizvode
u cilju dobijanja sto "realnijeg" objekta a to ti je: jaki kontrasti svjetlo sjena, jak, cesto pretjeran weathering.... _________________ "I know not with what weapons World War III will be fought, but World War IV will be fought with sticks and stones."
Albert Einstein |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Velj 24, 2016 10:43 am Naslov poruke: |
|
|
Nisam u toj problematici , samo čitam ...  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| guuba
| | Član od: 12 Ruj 2009 | | Poruke: 114 | | Mjesto: Kopačevo |
|
Upisano: Ned Ožu 13, 2016 11:21 am Naslov poruke: |
|
|
Hajde reci kojom bojom si obojao Zero-a, nemoj samo reći da j to čuvena japanska IJN boja, ja bih više volio da mi napišeš koja je to Revell, Humbrol ili od nekog drugogo proizvođača. Dosta sam bunario po internetu oko te boje ali nikako naći koja bi to kombinacije poznatih proizvođača boja.
Što se tiče japanskih aviona, poznato je to da ih nisu pretjerano kitili raznim slikama i pričama ljepotica po avionima. Samo nužni natpisi na njihovome pismu i začudo koristili su latinična slova za označavanja po repu. _________________ Cijanakrilna ljepila najbolje lijepe prste. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Ned Ožu 13, 2016 11:48 am Naslov poruke: |
|
|
prenosim iz topica o zerou....
rlm 02, bijela , malo smedje( ali jako malo.....)
uglavnom, proucaval sam jako dugo tu boju, par dana potrosio da dobijem ovaj mix...na kraju je drugacija od svih sivih koje imam...ali meni je nekako sjela, citajuci sve one traktate o toj boji...pa sam smijesao jednu kanticu i sad imam- s istom sam bojio i Nishizavinog, a i Val-a...
tak da stvarno ne znam recept...meni je ovo nekako najbolje sjelo- cak sam printal razne sive u crbo bijeloj varijanti pa usporedjival sa slikama...al dobro, to je samo bila nekakva provjera...
uglavnom to je ono kak meni izgleda- a samo Bog zna dal sam pogodio:-)
jos da dodam...to nekak vuce na hu 129 - light gull gray - ona smedjkasta siva kako su farbali ameri navy avione sedamdesetih
al je svjetlija
uostalom, do dan danas nema tocne boje, pa fdarbaj kak hoces, nitko ti nemre nist rec  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| guuba
|
Upisano: Sri Ožu 23, 2016 2:09 pm Naslov poruke: |
|
|
Istina, i Japanci ne daju nekakav suvislo objašnjenje oko te boje.
Hvala ti.
Gledao sam po forumima da ima cijela trakavica o toj boji, ali nitko da ubode kako i koliko čega. Ipak kao što veliš, mućkaj sam i koja ti se dopadne nju špricaj. _________________ Cijanakrilna ljepila najbolje lijepe prste. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Zoran Petek
| | Član od: 09 Sij 2016 | | Poruke: 318 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Ožu 23, 2016 2:42 pm Naslov poruke: |
|
|
O toj su boji zapravo napisane stranice i stranice. Možemo se jedino složiti
da se autori uglavnom ne slažu. Prema sačuvanim artefaktima možemo
pretpostaviti da se Ame-iro nalazi između "zelenih" 14201, 14255, "sive"
16350, "sivosmeđe" 16050 ili 10277. Postoje i neki čipovi boje slični FS 36357
i 36314 koji su premazani prozirnim lakom, no ta boja bi bila Hai-iro.
Pogledaj boju nekog što starijeg računala ili printera u uredskoj bež boji
i po njemu smućkaj boju. Nećeš puno fulati.
http://www.j-aircraft.com/research/amerio/out_of_ameiro.htm |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Sri Ožu 23, 2016 3:00 pm Naslov poruke: |
|
|
| Zoran Petek Napisao/la: | O toj su boji zapravo napisane stranice i stranice. Možemo se jedino složiti
Pa da, to je otprilike to - sivo s malo smedje
slicno humrolovoj 129...ali samo slicno  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5773 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Ožu 24, 2016 1:07 pm Naslov poruke: |
|
|
Gunze ima cijelu noviju paletu boja za Japance, između ostalog i tu sivu koja izgleda vrlo dobro i ne treba ništa miješati, a ni WEM nije loš, kao i novija paleta Tamiye (stare boje pod nazivom japanese navy grey možete zaboraviti kao autentične). Uglavnom Mitsubishi siva je više sivo-zelena, a Nakajima je sivo zelena sa smeđim tonom. Jako svijetlo sive (kakvu si ti smješao i koje liče na Humbrol 129) su previše svijetle i posljedica su istraživanja propalih i oksidiranih boja. Relativno nedavno su analizirali boju na trupu od A6M2 u muzeju na Novom Zelandu koja je bila ispod sloja neke "savezničke" boje kojom je avion bio prebojan nakon zarobljavanja, pa se može smatrati da je bila koliko-toliko zaštićena i ostala autentična. Zanimljivo je i da je ispod boje koja izgleda kao smećkastija varijanta RLM 02 japanski crveno-smeđi primer-naime, ti rani mornarički avioni su bojani s namjerom da boja i aluminij potraje u uvjetima soli i atmosferilija na nosačima aviona. Unutrašnjost trupa i krila je premazana sa Aotake primerom, a izvana je prvo stavljen crveni primer, pa boja, pa prozirni lak! Kokpit je prebojan sa zelenom sličnom britanskoj interior green (kod Mitsubishi-ja), a kapotaž motora sa crnom koja ima plavi "štih". Zbog ratne proizvodnje, velikih gubitaka i nedostatka sirovina, sve je to napušteno vrlo brzo... _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| jura_vg
 | | Član od: 05 Velj 2015 | | Poruke: 302 | | Mjesto: Velika Gorica |
|
Upisano: Čet Ožu 24, 2016 2:12 pm Naslov poruke: |
|
|
| Grunf Napisao/la: | | Gunze ima cijelu noviju paletu boja za Japance, između ostalog i tu sivu koja izgleda vrlo dobro i ne treba ništa miješati, a ni WEM nije loš, kao i novija paleta Tamiye (stare boje pod nazivom japanese navy grey možete zaboraviti kao autentične). |
Jesu li točne Tamiya XF-71 i XF-76?
Možeš napisati koje bi to bile Gunze boje?
(zanima me za Mitsubishi A6M2b iz 1941.) _________________ U RADU: Red Arrows Hawk 1/48 Airfix
ZADNJE SLOŽENO: Red Arrows Hawk 1/48 Airfix |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Ožu 24, 2016 4:55 pm Naslov poruke: |
|
|
| jura_vg Napisao/la: | | Grunf Napisao/la: | | Gunze ima cijelu noviju paletu boja za Japance, između ostalog i tu sivu koja izgleda vrlo dobro i ne treba ništa miješati, a ni WEM nije loš, kao i novija paleta Tamiye (stare boje pod nazivom japanese navy grey možete zaboraviti kao autentične). |
Jesu li točne Tamiya XF-71 i XF-76?
Možeš napisati koje bi to bile Gunze boje?
(zanima me za Mitsubishi A6M2b iz 1941.) | 124-131 su nove gunze mr. color boje za japance i mislim da je to jako dobro, a Tamiya boje koje si naveo imam i isto štimaju. Za Zeroa trebaš vidjeti tko je proizvođač-matična firma ili licenca u Nakajimi. To se vidi po tablici na trupu kod repa. (jedna je manja pravokutna, a druga veća četvrtasta-sad neznam napamet koja je koja). _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| guuba
|
Upisano: Pet Ožu 25, 2016 7:16 pm Naslov poruke: |
|
|
| Zoran Petek Napisao/la: | O toj su boji zapravo napisane stranice i stranice. Možemo se jedino složiti
Da, tako je boja računala je otprilike ta. Maketu je lako izraditi, decale napraviti, ali obojati Japanca je poprilično složeno. _________________ Cijanakrilna ljepila najbolje lijepe prste. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|