Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Bumble bee Moderator
 | | Član od: 23 Jul 2006 | | Poruke: 979 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Ožu 15, 2016 5:38 pm Naslov poruke: 1/35 Nagmachon Doghouse/slat Tiger Models |
|
|
Kaže narod: Tko čeka-dočeka...
Uglavnom, htio sam uvijek napraviti zadnju verziju Nagmachona, znao sam da je Tiger Models izdao maketu, a onda sam je ugledao kako me gleda iz izloga maketarskog dućana, i to je bilo to ....
Uglavnom, IDF Nagmachon je borbeno vozilo pješaštva koje je doživljavalo razne dorade... Prvi je imao tzv 'birdcage' kupolu... Onda se pojavila verzija s pravom kupolom tzv. 'doghouse', pa su na kraju dodali i slat na sve to...
Uglavnom, kotrljajući kiosk koji osigurava D9 buldožere i koristi se za LIC operacije... Uglavnom da ne trkeljam, slike pravog vozila... Prvo, standardni doghouse...
I konačno, predložak za maketu
E sada o samoj maketi... Jednom rječju - prekrasna... Izvrsni detalji, krcata kutija, dobije se metalni lanac, metalna sajla, pobojani prozori, ma milina...
Uglavnom krenuo sam s podvozjem... Bilo je gotovo za par sati... Čista uživancija... Svi koji su ikad slagali AFV podvozje od Centuriona trebali bi ovo probati
U isto vrijeme krenuo sam s kupolom... Kupola je od jednog dijela i prekrasno izgleda
Da ne bi sve bilo lagano, tu su neka kreativna rješenja... Uglavnom to su pinovi na vrlo zeznutim mjestima... Ne kužim zašto jer su ih bez problema mogli ubaciti sa stražnje strane... Najzeznutiji su na pločama kupole koje nose teške strojnice
Eto za sada toliko.... Nadam se uskoro stižu nove slike _________________ Domagoj Kamenjarin
MK Grunf |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| MakroMaki
 | | Član od: 27 Kol 2013 | | Poruke: 638 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Ožu 15, 2016 6:14 pm Naslov poruke: |
|
|
Au sto si se naradio...
Mario _________________ MK Grunf Zagreb - ajatolah rokenrolah
MK Grunf website |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| barakuda
 | | Član od: 22 Sij 2007 | | Poruke: 2557 | | Mjesto: ST |
|
Upisano: Uto Ožu 15, 2016 6:15 pm Naslov poruke: |
|
|
Predivno.
Imam ga u planu nabaviti tako da cu s iznimnim guštom pratiti tvoj napredak na njemu.
p.s Van konteksta.... Jesi kupio onaj Mengov rezinski IDF set ruksaka?
Zanimalo bi me, ako jesi, li se mogli iskoristiti za staviti na platformu di ulazi pješadija? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bumble bee Moderator
|
Upisano: Uto Ožu 15, 2016 9:35 pm Naslov poruke: |
|
|
@ Maki
Svako putovanje pocinje s malim korakom... Rekao je Konfucije/Mao Tse/Mr Miyagi...
@ Barakuda
Iskreno nisam uopce razmisljao o ruksacima... Prije jedno godinu dana razmisljao sam kako mi se ne da nabavljati resin, pa onda iskoristis samo dio seta ili ti treba vise istih stvari pa bi trebao dva-tri seta... Uglavnom, par frendova sa pozamašnim resin stashom stavilo mi se na raspolaganje pa sam skoro zadnju cijelu godinu proveo radeci kalupe svega sto mi je bilo zanimljivo i sto mislim iskoristiti na maketama... Skupilo se toga jako puno, ali sam sada miran; ako mi treba 20 ruksaka puknem ih u resin...
Sto se tice nagmachona, znam da obicno krcaju stvari u onu kosaru iza... Malo sam prokopao po resinu (sve ovo je iz tih kalupa) i vjerojatno ce ovo ici u kosaru
 _________________ Domagoj Kamenjarin
MK Grunf |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Ožu 16, 2016 1:24 am Naslov poruke: |
|
|
Ovo će , poznavajući te , svakako biti nešto posebno , a la Domagoj .
Lijepo je vidjeti da si se konačno opet uhvatio maketarenja.  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5773 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bumble bee Moderator
|
Upisano: Ned Ožu 20, 2016 10:22 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala svima na komentarima...
Dosta se radilo zadnjih dana... Kupoli su dodane 4 ploce sa strojnicama i krenulo je kitanje... Treba jos smirglati, onako u fino...
Pa paralelno tijelo... Fit je skroz ok... Nije klik klak, ali nije ni daleko... Detalji su prekrasni, jako cisto odliveni... Jedna strana je dobila era ploce, sada to polako poprima pravi oblik
I na kraju kiosk polako poprima oblik
Komentari dobrodosli _________________ Domagoj Kamenjarin
MK Grunf |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Ožu 21, 2016 11:53 am Naslov poruke: |
|
|
Mljac , ali baš je grdi ...  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Klodovik
 | | Član od: 08 Sij 2007 | | Poruke: 276 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Ožu 21, 2016 12:46 pm Naslov poruke: |
|
|
Predivno ružan
Lijepo, čisto pristojno to napreduje.... _________________ Mario...
MK Grunf |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
 | | Član od: 16 Pro 2008 | | Poruke: 2530 | | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Pon Ožu 21, 2016 1:29 pm Naslov poruke: |
|
|
| Podsjeća na nekakva oklopna vozila iz SF filmova, svakako .. neobično.. a rad odličan, gušt gledati. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mskukan
 | | Član od: 08 Svi 2007 | | Poruke: 1680 | |
|
Upisano: Pon Ožu 21, 2016 1:47 pm Naslov poruke: |
|
|
Iz izloga točno kojeg maketarskog dućana te gledala ta maketa?  _________________ Skuki
Teška vremena prijatelju moj, đavo ih odnio |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bumble bee Moderator
|
Upisano: Pon Ožu 21, 2016 2:23 pm Naslov poruke: |
|
|
| mskukan Napisao/la: | Iz izloga točno kojeg maketarskog dućana te gledala ta maketa?  |
Iz dućana u Trstu... sudbina, čista sudbina  _________________ Domagoj Kamenjarin
MK Grunf |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Ožu 21, 2016 3:21 pm Naslov poruke: |
|
|
Odlično izgleda. Mrcina zaista izgleda kao SF vozilo... _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Davor
 | | Član od: 09 Lis 2011 | | Poruke: 2563 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Ožu 21, 2016 5:49 pm Naslov poruke: |
|
|
...polako raste to grdo vozilo...  _________________ UPUTSTVA OBIČNO ČITAMO TEK KAD SMO U... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bumble bee Moderator
|
Upisano: Uto Ožu 22, 2016 5:47 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala svima na komentarima... Za vikend imao sam srecu maketariti pa evo napretka na kiosku
Sluzio sam jednu stranu 'bazooka shields-a' i poceo polagano postavljati lance... Pricvrscena je i zadnja ploca za zasttu pjesadije i motora (ove fleke su od prljavog fotica ).. Sam rad s lancem je dosta pipkav i trazi potpuni zen pristup... Ali kada se instaliraju izgledaju mocno...
Postavio sam i sve era ploce
I onda malo na kupolu... Sada to zgleda ko dikobraz... Gore je pola nosaca slat-a... Nagmachoni zapravo imaju dva odvojena slat-a... Jedan je fiksni, a drugi je pricvrscen za strojnice i pokrece se s njima gore dolje...
 _________________ Domagoj Kamenjarin
MK Grunf |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|