Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Wishmaster
 | | Član od: 04 Stu 2012 | | Poruke: 434 | | Mjesto: Zenica |
|
Upisano: Sri Velj 24, 2016 10:24 pm Naslov poruke: Germanwings A319 boje |
|
|
Pozdrav dobri ljudi. Imam pitanje. Htio bi da uradim germanwingsov airbus a319
https://img.planespotters.net/photo/383000/original/d-agwx-germanwings-airbus-a319-132_PlanespottersNet_383961.jpg
Imam par pitanja:
1. Neki savjet kako obojiti bijelu boju da maketa na kraju ne izgleda plasticno? Koju bijelu boju koristiti. Koji finish gloss ili satin ili? Da li bi pomoglo da ga bojim kao auta sto rade i kako se to radi? Vise ruku boje ili finisha ili?
2. Kako bi mogao odrediti ovu sivu boju na donjem dijelu trupa i motorima? U kitu je stara shema germanwingsa a za ovu bijelu novu nemam nigdje ispisane koje boje da koristim. malo sam pretrazivao net ali nisam nasao?
Hvala unaprijed  _________________ "Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do... Sail away from the safe harbor. Catch the tradewinds in your sails. Explore. Dream. Discover"
Srdacni pozdravi!!!
Elmir |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Velj 26, 2016 11:11 am Naslov poruke: |
|
|
Bijeli finish na kraju treba biti sjajan. Na Revellovoj maketi je dobro popuniti prozore, pa prebrusiti fino cijeli trup. Kao temelj možeš koristiti Alcladov white primer, ali možeš i npr. Tamiya mat bijelu. Poanta je u tome da dobro prekriješ površinu, a da možeš i korigirati greške sa malo brušenja i poliranja. Kad imaš savršeno nanesenu bijelu podlogu, onda možeš sa tehničkom olovkom iscrtati panele. Nakon toga špricaš sjajnu bijelu. Sjajna bijela nikad ne pokriva dobro površinu, pa ostaje malo transparentna - toliko da se naziru paneli koje si izvukao sa tehničkom olovkom. Po mom iskustvu obavezno koristi akrilnu sjajnu bijelu-enamelke s vremenom požute. Imao sam vrlo loše iskustvo sa Gunzeovom sjajnom bijelom (razrijeđenom sa original razređivačem)-bila je gotovo prozirna i ostala je ljepljiva još mjesec dana (a nisam jedini imao to loše iskustvo). Najbolja mi se pokazala Tamiya sjajna bijela. Nakon što staviš dekale, cijelu meketu opet prešpricaš sa akrilnim sjajnim lakom. Što se tiče sive boje, meni izgleda kao isti RAL standard koji je na Lufthansinim i Croatia Airlines Airbusevima. Mislim da je to RAL7001, a Revell 374 bi odgovarao tom RAL-u. Nisam siguran 100% za sivu, pa se nadam da će se javiti bolji poznavatelji civilnih aviona. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| jura_vg
 | | Član od: 05 Velj 2015 | | Poruke: 302 | | Mjesto: Velika Gorica |
|
Upisano: Pet Velj 26, 2016 12:04 pm Naslov poruke: |
|
|
Ja sam za bijelu koristio Zero Pure White (jer sam ju imao od prije), a bila bi odlična i Tamiya XF-2 Flat White. Sivu sam miješao od neke sive, bijele i jako malo plave. Ispod svega je išao Gunze Surfacer. Panele nisam naglašavao jer se ni u stvarnosti ne vide (trebao sam eventualno cargo vrata naglasiti). Za podlogu za dekale uvijek koristim dvokomponentni auto lak, a pošto mi se to činilo presjajno za finiš, na kraju sam sve prešao Alclad Light Sheen-om, koji mi se pak čini nedovoljno sjajan, pa bi možda bolje rješenje bilo gloss Alclad ili Gunze jer ti maketarski lakovi ipak ne daju takav sjaj kao auto lak. Doduše, Alclad gloss još nisam isprobao, ali pretpostavljam.. _________________ U RADU: Red Arrows Hawk 1/48 Airfix
ZADNJE SLOŽENO: Red Arrows Hawk 1/48 Airfix |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Wishmaster
 | | Član od: 04 Stu 2012 | | Poruke: 434 | | Mjesto: Zenica |
|
Upisano: Pet Velj 26, 2016 6:18 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala drugovi. Za tu bijelu cu vidjeti sta i kako.
A siva - Grunfe upravu si. Nasao sam u meduvremenu da je to standardna lufthansa siva. Ima par varijanti ali ja cu vjerovatno ovu
http://www.ebay.com/itm/231172332172?_trksid=p2060353.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT
Ima te malo kao plave u sebi a to mi bas treba.
Hvala vam lijepa _________________ "Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do... Sail away from the safe harbor. Catch the tradewinds in your sails. Explore. Dream. Discover"
Srdacni pozdravi!!!
Elmir |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|