Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| plavokablo
| | Član od: 01 Pro 2015 | | Poruke: 10 | | Mjesto: Sarajevo |
|
Upisano: Sub Sij 09, 2016 12:40 am Naslov poruke: F4U-5 Corsair Revell |
|
|
Moja prva maketa ove godine je F4U- 5 Corsair. Maketa je Revell 1:72.
Zavrsio sam kokpit. S obzirom da sam početnik, mislim da ga nisam toliko loše uradio.
U nastavku slike.
Uskoro opširnije. Kritike i/ili savjeti su dobrodošli.
Lijep pozdrav |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Sub Sij 09, 2016 9:48 am Naslov poruke: |
|
|
Zašto nisi obojao cijeli kokpit nego samo instrument table? _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| plavokablo
|
Upisano: Sub Sij 09, 2016 11:36 am Naslov poruke: |
|
|
| Nisam imao odgovarajuću boju. Probao sam mješati boje, u pokušaju da dobijem sličnu, ali su sve te boje koje bih dobio bile gotovo identične ovoj kojom sam obojio dio kokpita. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomo
 | | Član od: 06 Stu 2005 | | Poruke: 1725 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Ned Sij 10, 2016 8:45 pm Naslov poruke: |
|
|
| plavokablo Napisao/la: | | Nisam imao odgovarajuću boju. Probao sam mješati boje, u pokušaju da dobijem sličnu, ali su sve te boje koje bih dobio bile gotovo identične ovoj kojom sam obojio dio kokpita. |
Instrumentalnu tablu si obojao u crno koliko vidim0 Znači crnu imaš?
F4U5 ima cockpit u interior green donji dio, a gornji (od konzola na više) crni. Razumijem da nemaš interior green, ali ako je već nemožeš namješati radije sve obojaj u crno, ionako je gornji dio koji je najvidljivi crn.
U svakom slučaju bolje nego plavo.
I ure nisu bijele. I njih obojaj u crno, pa samo iglom izgrebi kazaljke do bijele. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| plavokablo
|
Upisano: Uto Sij 12, 2016 3:08 pm Naslov poruke: |
|
|
U uputstvu je pisalo da obojim sivom dio oko ura, a ure bijelom. Mislim da je trebalo samo par njih bijelom obijiti, ali sam ja obojio ih sve u bijelu. Puno mi znače vaši komentari, jer iz svakog mogu nešto naučiti.
Počeo sam bojiti maketu. Nakon što sam obojio prvim slojem, primjetio sam da sam pojedine dijelove mogao malo išmirglati, jer nisu ravni. Na trećoj slici se to vidi.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| u-boat
 | | Član od: 30 Jul 2010 | | Poruke: 1264 | | Mjesto: Sarajevo |
|
Upisano: Uto Sij 12, 2016 7:12 pm Naslov poruke: |
|
|
Zdravo sugrađanine
Avion super ide, samo polako. I ja sam radio ovu maketu. Fina maketa za rad, nije loša
Možda znaš a možda i ne, pa da ti napišem. Ima nas par maketara u Sarajevu, pa se sastanemo kad možemo, ponesemo koju maketu (završenu ili onu koju trenutno radimo), malo razgledamo i tako. Većina nas je i ovde na forumu. Nama bi bilo drago da dođeš nekad, da se upoznamo, da ti pomognemo ali prije svega da se družimo
Takođe, pogledaj u knjižari "Kultura" u tržnim centrima Alta i Konzum (bivši Merkator) makete od Airfixa (starter setovi u 1/72) možda ti nešto bude interesantno
Nadam se da se vidimo
Lijep pozdrav,
Mladen.
p.s.
Ako želiš pošalji broj telefona u privatnu poruku, pa da te zovem kad se budemo okupljali  _________________
凸(¬‿¬)凸 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| plavokablo
|
Upisano: Uto Sij 12, 2016 7:36 pm Naslov poruke: |
|
|
Pozdrav,
Nedavno sam bio u kontaktu sa kolegom Jasminom, koji mi je rekao za okupljanja. Vjerovatno mislimo na ista. Rekao mi je da okupljanja budu uglavnom u Interex-u, u Kolodvorskoj . Bas sam danas bio u Alti, jer sam na facebook grupi vidio da imaju tu da se kupe, i ostale su im samo tri makete.
Lijep pozdrav, Sanjin |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 2851cz
| | Član od: 11 Lip 2012 | | Poruke: 1013 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Uto Sij 12, 2016 7:52 pm Naslov poruke: |
|
|
| Uh ova Sarajevska škola postaje sve jača , već ću sutra počet nagovarati moje iz Osijeka da napravimo neki zajednički sastanak . |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| viper
 | | Član od: 07 Pro 2005 | | Poruke: 1670 | | Mjesto: Sarajevo |
|
Upisano: Uto Sij 12, 2016 11:49 pm Naslov poruke: |
|
|
| 2851cz Napisao/la: | | Uh ova Sarajevska škola postaje sve jača , već ću sutra počet nagovarati moje iz Osijeka da napravimo neki zajednički sastanak . |
bilo bi lijepo |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| viper
 | | Član od: 07 Pro 2005 | | Poruke: 1670 | | Mjesto: Sarajevo |
|
Upisano: Uto Sij 12, 2016 11:52 pm Naslov poruke: |
|
|
Pozdrav Sanjine.
Dođi na sljedeći satanak ako mogneš i obavezno ponesi i maketa, satavljenih, onih u radu i u kutiji. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| plavokablo
|
Upisano: Sri Sij 13, 2016 11:29 am Naslov poruke: |
|
|
| Naravno, jedva čekam. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| u-boat
|
Upisano: Sri Sij 13, 2016 11:44 am Naslov poruke: |
|
|
| plavokablo Napisao/la: | Pozdrav,
Nedavno sam bio u kontaktu sa kolegom Jasminom, koji mi je rekao za okupljanja. Vjerovatno mislimo na ista. Rekao mi je da okupljanja budu uglavnom u Interex-u, u Kolodvorskoj . Bas sam danas bio u Alti, jer sam na facebook grupi vidio da imaju tu da se kupe, i ostale su im samo tri makete.
Lijep pozdrav, Sanjin |
E da, Jasko je i meni rekao za novog kolegu. Nisam bio siguran jesi li to ti.
Ajde, onda se vidimo na idućem druženju
| viper Napisao/la: | | 2851cz Napisao/la: | | Uh ova Sarajevska škola postaje sve jača , već ću sutra počet nagovarati moje iz Osijeka da napravimo neki zajednički sastanak . |
bilo bi lijepo |
Ma bilo bi extra
Samo izvol'te  _________________
凸(¬‿¬)凸 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| plavokablo
|
Upisano: Pet Sij 15, 2016 4:39 pm Naslov poruke: |
|
|
Maketa je skoro gotova. Ostali su još neki mali dijelovi koje trebam dodati i nakon toga lakirati maketu. Prvi put sam stavljao dekale. Meni ne izgledaju loše.
U nastavku slike (poprilično mutne).
lijep pozdrav. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| u-boat
|
Upisano: Pet Sij 15, 2016 9:03 pm Naslov poruke: |
|
|
Fino, fino
Iduću maketu prvo lakiraj glos lakom, pa onda dekali pa opet lakiraš. Tako ćeš izbjeći silvering na dekalima (to ti je ovaj bijeli film koji se pojavljuje oko oznaka).
Pozdrav drug  _________________
凸(¬‿¬)凸 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| plavokablo
|
Upisano: Pet Sij 15, 2016 9:47 pm Naslov poruke: |
|
|
Nemam glos lak, imam samo matt.
Pozdrav. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|