Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Valter
| | Član od: 26 Pro 2015 | | Poruke: 47 | |
|
Upisano: Pon Sij 04, 2016 2:00 pm Naslov poruke: Trebam pomoc oko bojanja broda |
|
|
Ovo mi je prva maketa i zanima me dal se boje mjesanju ( u pitanju su revell boje) jer na uputstvima pise npr: light grey matt 25% + tank grey matt 75%
Dali se te boje samo pomjesaju i onda se moze bojati sa njima ili treba jos nesto uraditi. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Pon Sij 04, 2016 2:43 pm Naslov poruke: Re: Trebam pomoc oko bojanja broda |
|
|
| Valter Napisao/la: | Ovo mi je prva maketa i zanima me dal se boje mjesanju ( u pitanju su revell boje) jer na uputstvima pise npr: light grey matt 25% + tank grey matt 75%
Dali se te boje samo pomjesaju i onda se moze bojati sa njima ili treba jos nesto uraditi. |
Boje se pomiješaju i razrijede razrjeđivačem (pretpostavljam da se radi o Revellovim enamel bojama). Drugi način bi bio saznati kojom je bojom obojan pravi subjekt tj. ono što radiš i nabaviti već gotovu nijansu boje nekog drugog proizvođača. Revell u sastavnici daje to mješanje boja kada nema gotovu boju u svom asortimanu jer oni ne reklamiraju boje drugih proizvođača, žele da koristiš njihove boje.  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Valter
|
Upisano: Pon Sij 04, 2016 3:38 pm Naslov poruke: |
|
|
| mozes li mi reci nekog drugog proizvođaća boja koji ima dobre cjene |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Pon Sij 04, 2016 6:39 pm Naslov poruke: |
|
|
reci ti nama koji je brod, pa cemo ti rec koja je boja...
najbolji dio ovog hobija nije samo ljepljenje dijelova nego i istrazivanje, kopanje po dokumentaciji, ucenje povijesti i toga kako su brodovi izgledali,plovili,borili se....  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Valter
|
Upisano: Uto Sij 05, 2016 10:05 am Naslov poruke: |
|
|
Oprosti na kasnom odgovoru.
Riječ je o revel maketi U.S.S. Missouri 1:535 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Valter
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
|
Upisano: Uto Sij 05, 2016 12:06 pm Naslov poruke: |
|
|
ako ti je to prva maketa, mozda je malo preambiciozna, ali ako imas volje i strpljenja, nije neizvedivo
malo prouci brod, pa cemo ti za koji dan dati spisak boja- trenutno nemam bas vremena _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Valter
|
Upisano: Uto Sij 05, 2016 12:45 pm Naslov poruke: |
|
|
| Hvala na pomoči, vremena imam mozda i previse, a volje ne nedostaje |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|