Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Lisec
 | | Član od: 30 Lis 2008 | | Poruke: 1199 | | Mjesto: Zaprešić |
|
Upisano: Sri Lis 21, 2015 4:18 pm Naslov poruke: F6f-5 Hellcat Eduard 1/48 |
|
|
Nazivam ga gotovim iako moram još jarbol od antene pobojati.
Nisam 100% zadovoljan sa finishom, ispao mi je malo više flat lak nego što sam ciljao, htio sam da je gore semigloss, vidjet ću još ako mi to smrdi još drugi tjedan, možda stavim još jednu ruku glossa. Ono što ne mogu popraviti je sjeb ispod vjetrobrana, podvuklo mi se ljepilo i to je to...rookie mistake. Muku mučim sa prašinom u sobi, nema je u laku (toliko). Na kraju sam napravio svoje nosače za droptank uključujići i strap-ove, nabacio žice na HVARove(pigtail?) i zamjenio topove sa medicinskim iglama
 _________________ Matija
http://mkgrunf.com/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| jura_vg
 | | Član od: 05 Velj 2015 | | Poruke: 302 | | Mjesto: Velika Gorica |
|
Upisano: Sri Lis 21, 2015 5:36 pm Naslov poruke: |
|
|
Meni je super!
Jedino mi čudno izgledaju tragovi ispuha - ne kuži se osnovna boja, pa izgleda kao da je to druga boja kamuflaže (a možda je tak samo na slikama?). _________________ U RADU: Red Arrows Hawk 1/48 Airfix
ZADNJE SLOŽENO: Red Arrows Hawk 1/48 Airfix |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lisec
|
Upisano: Sri Lis 21, 2015 7:52 pm Naslov poruke: |
|
|
Kak misliš ne kuži se osnovna boja? Hellcati su imali specifične tragove auspuha, jako izrazite i takve smeđkaste, tan boje _________________ Matija
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vedran
 | | Član od: 05 Jul 2010 | | Poruke: 1489 | | Mjesto: Garica-Otok Krk |
|
Upisano: Sri Lis 21, 2015 8:09 pm Naslov poruke: |
|
|
Jako mi se sviđa urednost izrade, detalji i bojanje - samo bih i ja malo možda potamnio - zacrnio malo gdje počinje ispuh.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Sri Lis 21, 2015 8:27 pm Naslov poruke: |
|
|
| Lisec Napisao/la: | | Kak misliš ne kuži se osnovna boja? Hellcati su imali specifične tragove auspuha, jako izrazite i takve smeđkaste, tan boje |
Ta nijansa tragova od ispušnih plinova nema nikakve veze sa Hellcatima. Boja čađe koja izlazi iz ispušne cijevi i lijepi se za određenu površinu ovisi o vrsti i kvaliteti goriva, temperaturi na kojoj gorivo izgara, postotku iskorištenosti prilikom izgaranja i boji podloge na koju se hvata. Na tamnim podlogama čađa od ispuha benzinskih motora je uvijek nekakve sivkasto-smeđe nijanse dok na svijetlim podlogama prelazi u vrlo tamno sivu i crnu. Tragovi ispuha od dizel motora su gotovo uvijek i na svim podlogama crni. Ukratko, mogućnosti igranja sa nijansama ispušnih tragova su gotovo neograničene.
BTW, maketa je lijepo izrađena. Čista petica.  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| JŽ
| | Član od: 15 Lip 2015 | | Poruke: 186 | |
|
Upisano: Sri Lis 21, 2015 8:41 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobar je i autentičan, takav kakav mora biti i kakav je i bio ali je i velik i dosadan. Šta češ...
Josip _________________ Live and let die |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lisec
|
Upisano: Sri Lis 21, 2015 8:55 pm Naslov poruke: |
|
|
off the top of my head _________________ Matija
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Davor
 | | Član od: 09 Lis 2011 | | Poruke: 2563 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Lis 21, 2015 9:12 pm Naslov poruke: |
|
|
...meni to izgleda jako dobro...malo je previše mat ali probaj sa alclad glossi lakom on daje polusjaj...  _________________ UPUTSTVA OBIČNO ČITAMO TEK KAD SMO U... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| jura_vg
 | | Član od: 05 Velj 2015 | | Poruke: 302 | | Mjesto: Velika Gorica |
|
Upisano: Sri Lis 21, 2015 9:32 pm Naslov poruke: |
|
|
| Lisec Napisao/la: | | Hellcati su imali specifične tragove auspuha, jako izrazite i takve smeđkaste, tan boje |
Onda okej
| Boris G. Napisao/la: | | Ta nijansa tragova od ispušnih plinova nema nikakve veze sa Hellcatima. Boja čađe koja izlazi iz ispušne cijevi i lijepi se za određenu površinu ovisi o vrsti i kvaliteti goriva, temperaturi na kojoj gorivo izgara, postotku iskorištenosti prilikom izgaranja i boji podloge na koju se hvata. Na tamnim podlogama čađa od ispuha benzinskih motora je uvijek nekakve sivkasto-smeđe nijanse dok na svijetlim podlogama prelazi u vrlo tamno sivu i crnu. Tragovi ispuha od dizel motora su gotovo uvijek i na svim podlogama crni. Ukratko, mogućnosti igranja sa nijansama ispušnih tragova su gotovo neograničene. |
Ovo je dobro znati!  _________________ U RADU: Red Arrows Hawk 1/48 Airfix
ZADNJE SLOŽENO: Red Arrows Hawk 1/48 Airfix |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| viper
 | | Član od: 07 Pro 2005 | | Poruke: 1670 | | Mjesto: Sarajevo |
|
Upisano: Sri Lis 21, 2015 10:08 pm Naslov poruke: |
|
|
| Jako lijepo, ja nebih ništa dirao osim možda malo čipinga na elisi... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| viper
 | | Član od: 07 Pro 2005 | | Poruke: 1670 | | Mjesto: Sarajevo |
|
Upisano: Sri Lis 21, 2015 10:15 pm Naslov poruke: |
|
|
| Jako lijepo, ja nebih ništa dirao osim možda malo čipinga na elisi... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| KuKŁiNsKi
| | Član od: 03 Kol 2014 | | Poruke: 160 | | Mjesto: Dežela |
|
Upisano: Sri Lis 21, 2015 10:22 pm Naslov poruke: |
|
|
obožavam komentare tipa "ja mislim..." "pa meni se čini..."
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| KuKŁiNsKi
| | Član od: 03 Kol 2014 | | Poruke: 160 | | Mjesto: Dežela |
|
Upisano: Sri Lis 21, 2015 10:25 pm Naslov poruke: |
|
|
jako ljepa maketa, upravo radim F3 verziju i po plastici u dve različite boje sklapam da imaju F3 i F5 zajedničke djelove...
oni "pojasi" oko droptenka su samogradnja? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lisec
|
Upisano: Čet Lis 22, 2015 8:42 am Naslov poruke: |
|
|
Dobro je to eduard izveo sa verzijama, umjesto da se nesto upasava ili reze, odlucili su napraviti drugacije trupove i kapotaže pa izgledaju malo sareno dok se slazu...
Chipping na elisi postoji, ali nazalost, opet nije bas bio prisutan toliko u stvarnosti
Remenje za drop tank sam napravio od folije sa vinske boce, eduard to daje u normalnoj verziji od PEa _________________ Matija
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5421 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Lis 22, 2015 9:34 am Naslov poruke: |
|
|
Najs! _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|