Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| to-mek
 | | Član od: 21 Ožu 2008 | | Poruke: 689 | | Mjesto: Krušljevo Selo, Oroslavje |
|
Upisano: Uto Lis 21, 2014 9:43 am Naslov poruke: |
|
|
| Jesam li ja jedini koji ima problema sa lakiranjem velikih ravnih površina? Jako sam razrijedio lak, ali baš na takvim dijelovima koji su ravni kao što je taj dio ispod stražnjeg spojlera uvijek lak izgleda malo grbavo. Ostali dijelovi koji su zaobljeni ispadaju dobro. Jedva čekam da nabavim Ferrarija 250GTO ili nešto slično sa puno zaobljenja i bez velikih ravnih ploha pa da se ne mučim tolko s tim brušenjem i poliranjem. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mac.airbrush
 | | Član od: 31 Lis 2010 | | Poruke: 493 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Lis 21, 2014 9:55 pm Naslov poruke: |
|
|
| to-mek Napisao/la: | | Jesam li ja jedini koji ima problema sa lakiranjem velikih ravnih površina? Jako sam razrijedio lak, ali baš na takvim dijelovima koji su ravni kao što je taj dio ispod stražnjeg spojlera uvijek lak izgleda malo grbavo. Ostali dijelovi koji su zaobljeni ispadaju dobro. Jedva čekam da nabavim Ferrarija 250GTO ili nešto slično sa puno zaobljenja i bez velikih ravnih ploha pa da se ne mučim tolko s tim brušenjem i poliranjem. |
nemaš ti jedini problema,nego ako hočeš savršenstvo onda bez brušenja i poliranja to nemreš dobit...
a to već malo prelazi u perfekcionizam,koji na kraju nitko ne primjeti ...
kad su makete u vitrini  _________________ nema toga od trsta do graza što ima kod maca |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shmeegy
 | | Član od: 09 Kol 2007 | | Poruke: 1768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Stu 14, 2014 2:07 pm Naslov poruke: |
|
|
Da se i ja nakon dugo vremena javim.
Tomek... ovo je bolesno. Od preciznosti, urednosti, kompliciranosti, tokarenih dijelova... svaka cast, skidam kapu  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| to-mek
 | | Član od: 21 Ožu 2008 | | Poruke: 689 | | Mjesto: Krušljevo Selo, Oroslavje |
|
Upisano: Sri Ruj 16, 2015 8:53 pm Naslov poruke: |
|
|
Mali update, zadnji ovjes je gotov, blizu sam kraja, ali ne mogu dati nikakvu prognozu za završetak. Otegnula mi se jer sam nakon tolko popravaka i par nezgoda polako izgubio volju za ovu maketu i ne radim puno na dan. Imam u planu već sljedeću maketu koju sam malo započeo tokom praznika, ali o tome kasnije.
Zadnji ovjes: na motoru i amortizerima fale još neke stvari
Amortizere sam ja tokario, opruge su od Top studia, a na krajevima su "Rod ends" od RB-motion.
Na kraju sam se bezveze mučio s onim teflonom na dovodu zraka za kočnice jer su crijeva ionako omotana sa folijom za izolaciju odnosno BMF-om na maketi.
Ovo je zadnji anti roll bar složen od onih cjevčica sa stranice prije i gore spomenutih spojnica za cijevi.
Sve je spojeno T2M vijcima.
Šasija i airbox su isto gotovi, na prednjem ovjesu me čeka sličan posao kao i na zadnjem. Naprijed u ovaj utor dolazi kuka za vuču.
Zadnji difuzor:
Prednji:
Gore je BMF:
P.S sa aluminijskih dijelova ne skidajte boju sa sredstvom za pranje pećnica, meni je pojelo amortizere i lonce pa sam ih ponovno tokario. Pisalo je na ambalaži, ali sam ja to pročital kad ih već nije bilo.
to-mek: poruka promijenjena dana: Ned Ruj 03, 2017 8:24 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hrmodeler
 | | Član od: 20 Ruj 2011 | | Poruke: 564 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Sri Ruj 16, 2015 9:42 pm Naslov poruke: |
|
|
Ne znam zašto si stao, ovo je odlično. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| to-mek
|
Upisano: Sri Ruj 16, 2015 11:10 pm Naslov poruke: |
|
|
| Nisam stao samo mi sporo ide jer mi je već dosta ove makete. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bruce
 | | Član od: 08 Ruj 2009 | | Poruke: 1641 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Ruj 17, 2015 8:26 am Naslov poruke: |
|
|
Meni izgleda vrhunski i budući da ima toliko detalja nije ni čudo da ti to traje dugo. Šteta bi bila da sad odustaneš  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
 | | Član od: 16 Ožu 2006 | | Poruke: 5159 | |
|
Upisano: Uto Ruj 22, 2015 9:43 pm Naslov poruke: |
|
|
a u mater
nema tomeka godinu dana a onda okaci fotke da se smrznes. pobogu tomek..... pa gle ovaj CF posao kako je odradjen.... a ovo pimplanje po motoru..... _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| to-mek
|
Upisano: Ned Lis 18, 2015 7:30 pm Naslov poruke: |
|
|
Mali update, izgleda da ovaj projekt bez kraja i ovu zimu ide u kutiju .
Mislio sam da budem gotov do kraja 9. mjeseca i onda me uvijek iznenadi kolko mi treba za par stvari. Npr. za jedna vrata mi je trebalo više od 4h da postavim CF.
U unutrašnjosti moram postaviti par kutija za struju, mjenjač i ožićenje.
Vrata su gotova, s vanjske strane su polirana, ali to moram još malo doraditi jer su ostali tragovi od prstiju tokom postavljanja decala. Nije bilo previše problema osim što su nezgodna za hendlanje.
Rubovi su dobro ispali.

to-mek: poruka promijenjena dana: Ned Ruj 03, 2017 8:25 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mico
 | | Član od: 15 Stu 2007 | | Poruke: 1468 | | Mjesto: Coventry |
|
Upisano: Ned Lis 18, 2015 8:15 pm Naslov poruke: |
|
|
Odlicno tomek! CF izgleda predobro. Htio sam i ja opet napravit nesto slicno sa jednom maketom ali onda sam se sjetio muka i bolova od Saubera i proslo me.  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| jura_vg
 | | Član od: 05 Velj 2015 | | Poruke: 302 | | Mjesto: Velika Gorica |
|
Upisano: Ned Lis 18, 2015 10:17 pm Naslov poruke: |
|
|
Meni ovo super izgleda!
Volio bi da i moji GTR-ovi jednog dana budu na tragu ovoga  _________________ U RADU: Red Arrows Hawk 1/48 Airfix
ZADNJE SLOŽENO: Red Arrows Hawk 1/48 Airfix |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
 | | Član od: 16 Ožu 2006 | | Poruke: 5159 | |
|
Upisano: Ned Lis 18, 2015 10:29 pm Naslov poruke: |
|
|
e tomek tomek tomek
ti i dalje u detalje..... a to sve izgleda tako jednostavno...... a sigurno nije bilo
odlicno  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Marcus
 | | Član od: 02 Ožu 2015 | | Poruke: 66 | | Mjesto: Evo me..Tu sam? |
|
Upisano: Ned Lis 18, 2015 11:06 pm Naslov poruke: |
|
|
Bolesno!!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| to-mek
|
Upisano: Ned Lis 09, 2016 9:32 pm Naslov poruke: |
|
|
Još jedno ljeto prošlo, sad sam stvarno pri kraju. Otegnulo se pa sam izgubio volju za radom, a nisam kretao na novu maketu da ne potraje još dulje. Uglavnom imam sve dijelove gotove, sad ih treba složiti skupa.
Svjetla sam napravio sa BMF folijom, maskirao sa patafixom i obojao.
Spojler još nisam zalijepio.
Glavni dio body-a sam obukao u CF.
Kokpit je gotov, ne vidi se puno jer su sve žice crne.
I naprijed sam stavio anti rollbar, to je ova crna polugica koja se slabo vidi.
Ove cijevi za zrak za kočnice su stvarale dosta problema. Bilo bi puno jednostavnije da nisu otvorene s prednje strane.

to-mek: poruka promijenjena dana: Ned Ruj 03, 2017 8:36 pm; prepravljeno ukupno 2 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hrmodeler
 | | Član od: 20 Ruj 2011 | | Poruke: 564 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Ned Lis 09, 2016 9:37 pm Naslov poruke: |
|
|
Izgleda odlično! _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|