Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| vojo
 | | Član od: 16 Kol 2006 | | Poruke: 1878 | | Mjesto: Krk |
|
Upisano: Čet Lis 08, 2015 6:24 pm Naslov poruke: Masa za maskiranje |
|
|
Već dulje vremena tražim ovako nešto, ali još se nisam odlučio - meni bi dobro došlo za maskiranje malih tenkova (u 1/72), kada imaju pun kufer onih stvari po sebi (kao na pr. ovaj zadnji STRV 103 kojeg sam radio).
Dali netko od vas ima iskustva u radu s time, ono tipa od toga koliko to košta, kako se koristi, dali se poslije korištenja baca, dali ostaju mrlje iza toga itd. - ona standardna maketska pitanja ....
Hvala unaprijed.
Vojo  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| jasmind
| | Član od: 17 Kol 2010 | | Poruke: 83 | |
|
Upisano: Čet Lis 08, 2015 6:34 pm Naslov poruke: |
|
|
http://www.pontodasartes.com/fotos/produtos/112237021.jpg
Ostavlja trag na mat podlozi. Ostatci se lahko skidaju sa stapicem na ciji vrh stavis komad mase i uvaljas po ostatku koji je ostao na maketi. Ljepljivost zavisi od temperature (koliko ga prstima gnjavis prije upotrebe). Kad se boja na njemu osusi moze se koristiti opet.
Meni jedno pakovanje traje vec 6 godina sigurno  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zilkan
 | | Član od: 26 Stu 2007 | | Poruke: 1169 | | Mjesto: oko Bjelovara |
|
Upisano: Čet Lis 08, 2015 6:51 pm Naslov poruke: |
|
|
Kolega Vojo, ja ti znam koristiti Patafix samoljepljive jastučiće. Nisam imao problema sa tragovima, osim kada sam ostavio par dana maskiranu maketu pa je prilikom skidanja na par mjesta ostalo nekoliko mrlja koje sam skidao čačkalicom i štapićima za uši. Nakon upotrebe, premjesio sam ih i ponovno koristio, nije bilo nikakvih problema.
Eventualno, ako ću špricati kamuflažu u tankom sloju, koristim Maskol. Ako je deblji sloj boje, rubovi kamuflaže znaju pucati.
LP
Ilija
Edit: Nisam vidio sliku koju je kolega Jasmin postavio, ali upravo korstim te jastučiće |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vojo
 | | Član od: 16 Kol 2006 | | Poruke: 1878 | | Mjesto: Krk |
|
Upisano: Čet Lis 08, 2015 7:50 pm Naslov poruke: |
|
|
| jasmind Napisao/la: | http://www.pontodasartes.com/fotos/produtos/112237021.jpg
Ostavlja trag na mat podlozi. Ostatci se lahko skidaju sa stapicem na ciji vrh stavis komad mase i uvaljas po ostatku koji je ostao na maketi. Ljepljivost zavisi od temperature (koliko ga prstima gnjavis prije upotrebe). Kad se boja na njemu osusi moze se koristiti opet.
Meni jedno pakovanje traje vec 6 godina sigurno  |
Jasmine,
ti to govoriš o PATAFIXU koji je na slici, ili o nećem drugom ....?
Vojo  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mpuky1
 | | Član od: 08 Velj 2012 | | Poruke: 1795 | | Mjesto: Zagreb |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| jura_vg
 | | Član od: 05 Velj 2015 | | Poruke: 302 | | Mjesto: Velika Gorica |
|
Upisano: Čet Lis 08, 2015 9:51 pm Naslov poruke: |
|
|
Ja koristim Patafix, a imaš ga u papirnicama/knjižarama. Paketić košta oko 10 kuna i dosta dugo mi traje jer ga koristim više puta, bilo za maskiranje rubova mekih prijelaza ili pri farbanju za pridržavanje sitnih dijelova za čačkalicu. Kod maskiranja ga razvaljam u tanku "glistu" i namjestim na maketu kao i na tvojoj slici, samo što ja sredinu popunim Tamiya trakom. Nisam nikad imao problema sa skidanjem, a ako nešto ostane, samo pokupim sa kuglicom Patafixa jer se jednostavno zalijepi za nju. Kasnije samo izmjesiš taj rabljeni Patafix i možeš ga dalje koristiti sve dok ne postane preprljav.
Sve u svemu jako koristan i jeftin potrošni materijal! _________________ U RADU: Red Arrows Hawk 1/48 Airfix
ZADNJE SLOŽENO: Red Arrows Hawk 1/48 Airfix |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| jasmind
| | Član od: 17 Kol 2010 | | Poruke: 83 | |
|
Upisano: Čet Lis 08, 2015 9:55 pm Naslov poruke: |
|
|
| vojo Napisao/la: |
Jasmine,
ti to govoriš o PATAFIXU koji je na slici, ili o nećem drugom ....?
Vojo  |
O patafixu  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|