Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Brommann
 | | Član od: 05 Velj 2006 | | Poruke: 1130 | | Mjesto: Bukovčak Hügel |
|
Upisano: Čet Svi 07, 2015 9:53 pm Naslov poruke: |
|
|
Rusi lijepo objasnili da se samo pokazivalo izvlačenje.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| jasmind
| | Član od: 17 Kol 2010 | | Poruke: 83 | |
|
Upisano: Čet Svi 07, 2015 9:56 pm Naslov poruke: |
|
|
Jasta je, fino pise u tekstu da je krenuo dalje kad se "restartovao"  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Nick
 | | Član od: 26 Stu 2006 | | Poruke: 934 | | Mjesto: VŽ |
|
Upisano: Čet Svi 07, 2015 9:57 pm Naslov poruke: |
|
|
Je, netko se sjetil stisnuti "reboot"  _________________ www.HRCappuccino.org |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
 | | Član od: 16 Pro 2008 | | Poruke: 2537 | | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Čet Svi 07, 2015 10:29 pm Naslov poruke: |
|
|
lijepo piše u uputstvima:
"otvoriti... izaći... ući... zatvoriti... pokrenuti.." |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Pierre
 | | Član od: 12 Stu 2008 | | Poruke: 338 | |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
|
Upisano: Pet Svi 08, 2015 9:39 am Naslov poruke: |
|
|
Ma objašnjenje je za........, ovo nije pokazna vježba nego parada....
Ali osim neugodnosti i male mrljice na ponosu, meni se čini da to nije ništa više od "dječje" bolesti....
Vjerovatno takvih i sličnih problema će biti .. ipak se radi o složenom sklopu i nikakva simulacija i program ne može predvidjeti baš sve uvjete ..
Pitanjce, zašto transporter ide na labudicu unazad?.. onako laički mi izgleda da mu je lakše možda sići prema naprijed? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lisec
 | | Član od: 30 Lis 2008 | | Poruke: 1199 | | Mjesto: Zaprešić |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mpuky1
 | | Član od: 08 Velj 2012 | | Poruke: 1795 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Svi 09, 2015 12:34 pm Naslov poruke: |
|
|
| Leo - zd Napisao/la: | Ma objašnjenje je za........, ovo nije pokazna vježba nego parada....
Ali osim neugodnosti i male mrljice na ponosu, meni se čini da to nije ništa više od "dječje" bolesti....
Vjerovatno takvih i sličnih problema će biti .. ipak se radi o složenom sklopu i nikakva simulacija i program ne može predvidjeti baš sve uvjete ..
Pitanjce, zašto transporter ide na labudicu unazad?.. onako laički mi izgleda da mu je lakše možda sići prema naprijed? |
Pretpostavljam da na labudicu ide u rikverc
radi rasporeda tezine. Motor mu je odozada
i na tom dijelu bi trebao biti najtezi. _________________ WHO DARES WINS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
|
Upisano: Sub Svi 09, 2015 3:27 pm Naslov poruke: |
|
|
| Objasnili mi ljudi "od struke" da ide u rikverc jer je vozać bliži stražnjem dijelu pa barem donekle vidi navodioca koji stoji uz labudicu..da krene prednjim dijelom išao bi potpuno naslijepo čim se "nos" malo podigne |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
 | | Član od: 24 Ožu 2006 | | Poruke: 3475 | | Mjesto: Drniš/Šibenik |
|
Upisano: Sub Svi 09, 2015 3:50 pm Naslov poruke: |
|
|
| Istina ali labudice kad se penješ na njih sa oklopom (zbog toga što sekund - dva pri penjanju buljiš u nebo a da ne vidiš apsolutno ništa - kranje neugodno) imaju nekakvu "antenu", odnosno, komad debele žice sa malim kvadratnim završetkom, vizualno slično auto - anteni. Taj komad je točno po sredini labudice, izvuče se, iskoči, nemam pojma i tvoj je zadatak buljit u njega i pri penjanju na labudicu držat ga u sredini svog vidnog polja. Tako osiguravaš da se ravnomjerno penješ na labudicu. Pokušao na MAZ osobno a tu foru imaju i oni metalni mostovi za "bacanje" i slične konstrukcije. Tako da nisam siguran da mu je samo puki osjećaj blizine motora ili centra vozila mjerilo uspona/ ukrcaja. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 2977 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| AleksandarMorozov
 | | Član od: 03 Stu 2006 | | Poruke: 1791 | | Mjesto: Petrova rupa |
|
Upisano: Ned Svi 10, 2015 5:47 pm Naslov poruke: |
|
|
Izgleda da Armata (za sada) ima problema s getribom. Prvo im T-14 stane na probi parade (pa se opet pokrene)...pa im sad T-15 ne može na labudicu vožnjom unatrag (a i obratite pažnju na zvuk...ali ne zvuk motora već na nekakvo cvrkanje koje kao da liči na bezuspješne pokušaje ubacivanja u brzinu). Dakle...meni su te dvije snimke dovoljne da dođem do gornjeg zaključka. Mislim...riješit će oni te mehaničke probleme...no, očito su požurili da stignu na paradu. Za Armatu prerano. _________________ Uprava Državne Bezbjednosti, radnik na određenim poslovima |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Svi 10, 2015 6:45 pm Naslov poruke: |
|
|
| Također pratim temu, no moram dodati, da ni kupola baš ne izgleda finalizirana. Ako i nema klasičnog topnika svejedno treba zaštitu, a ove trenutne konusne ploče sigurno trebaju nadogradnju. Slažem se druže Morozov da ovi tvoji pioniri sigurno imaju tu još dosta posla, a Bačuška Junior se ipak malo zaletio. Ne sumljam da će to biti vrhunski tenk. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Pon Svi 11, 2015 12:38 am Naslov poruke: |
|
|
| tiger Napisao/la: | | Također pratim temu, no moram dodati, da ni kupola baš ne izgleda finalizirana. Ako i nema klasičnog topnika svejedno treba zaštitu, a ove trenutne konusne ploče sigurno trebaju nadogradnju. Slažem se druže Morozov da ovi tvoji pioniri sigurno imaju tu još dosta posla, a Bačuška Junior se ipak malo zaletio. Ne sumljam da će to biti vrhunski tenk. |
Zamisli tek koji će to potencijal biti za Zvezdu, Dragona, Trumpetera, Eduarda...
T-14 "Early version" ili "T-14 2015. victory parade version" pa onda "T-14 late version", zatim "Resin upgrade set for T-14 very late version", Eduard PE set for T-14 final version.  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Taurus
 | | Član od: 15 Stu 2009 | | Poruke: 583 | | Mjesto: Kutina |
|
Upisano: Pon Svi 11, 2015 5:58 pm Naslov poruke: |
|
|
Vidio sam komentare u vezi navoženja transportera unazad na labudicu.
Najviše su me zainterasirali komentari Lea i P-51.
U trinaest godina vojne karijere nikada nismo ispravno vozilo natovarili unazad.Zašto su Ruje pokušali ovo sa ovim transporterom mi nije jasno ali moglo bi biti jer je prednji kraj tijela dosta duži od hodnog djela pa bi mogao zapeti na utovarnoj rampi ili na pod labudice,navoženjem unazad dogodilo im se da je nakon što se je stražnji kraj popeo na rampu donji dio prednje kose ploče je "zaderao" po asvaltu,od tuda i ona buka tj stroganje.
Što se tiče vlastitih iskustava mi nismo nikad koristili pomagala da bi tenk navezli na labudicu.Zapovijednik BV-a bi tenk poravnao sa labudicom 1/2 do jedne dužin tenka prije same labudice a vozač bi poslije nastavio samo ravno .
Pozdrav Marijan. _________________ SAMO SU MRTVI VIDJELI KRAJ RATA! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|