Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Filip P.
| | Član od: 11 Stu 2009 | | Poruke: 83 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Svi 08, 2015 9:28 pm Naslov poruke: Oldtimer GB - Ford GT40 |
|
|
Pozdrav svima,
Evo sa malim kašnjenjem počinjem maketu.
Maketa je Fujimiev GT40 sa gulf naljepnicama.
Počeo sam slagati i na prvi pogled se vidi da nije neka kvaliteta, puno je viška plastike i par linija od kalupa su veći od linija vrata.
Nisam siguran koliko ću ispit složit maketu sad jer se trebam pripremati za maturu, ali bi za par miseci trebala bit gotova
Filip P.: poruka promijenjena dana: Pon Velj 29, 2016 3:38 pm; prepravljeno ukupno 2 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
 | | Član od: 02 Svi 2007 | | Poruke: 3207 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Svi 08, 2015 10:34 pm Naslov poruke: |
|
|
Sviđa mi se odabir
I moj BMW je prepun kojekakvih manjkavosti odljeva, ali to ne znači nužno da maketa u konačnici ne može super ispasti
Vjerujem da je isto s tvojom maketom... Taj Fujimi trebao bi na kraju lijepo izgledati
A što se roka tiče, imaš do kraja godine, nadam se da ćemo svi nešto uspjet sklepat do tad  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
 | | Član od: 16 Ožu 2006 | | Poruke: 5159 | |
|
Upisano: Pet Svi 08, 2015 10:40 pm Naslov poruke: |
|
|
imao sam ovu maketu neko vrijeme doma, no morala je otic dalje.
odlican odabir. drzim fige da slozis. a i svim ostalim sudionicima, a i sebi  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bruce
 | | Član od: 08 Ruj 2009 | | Poruke: 1641 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Svi 09, 2015 8:30 pm Naslov poruke: |
|
|
Super da si se priključio, neke si već i prestigao, npr. mene  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Filip P.
|
Upisano: Ned Svi 10, 2015 3:19 pm Naslov poruke: |
|
|
Malo se jučer radilo, djelovi testfitani i zasad sve dobro paše, jedino je prednji poklopac promašen u svim dimenzijama pa ga treba malo suziti i skratit.
Sve rupe popunjene, zakačke maknute, jer će doći PE.
Stražnji kraj je trebalo zamjeniti, sa MkII na MkI
Stražnji kraj dobro izgleda, dosta je detaljan, ali motora uopće nema, tako da će trebat nešto napraviti.
Ovaj dio bi se trebao zaljepiti na motor, a na pravom je spojen sa haubom i treba napraviti rupe sastrane za usis.
Prednji otvor je otvoren, ali zbog toga treba napraviti detaljniji radiator.
Ovdje će isto biti dodano par crijeva da nije toliko prazno.
Na stražnji dio hladnjaka stavljen mesh.
Amortizeri su užas, izliveni su nepravilno, pa onda su napravljeni malo detaljniji od žice i spruea.
Gume su malo pobrušene da se nevidi crta od kalupa po sredini.
I postoji problem što naljepnice nisu napravljene za donji dio branika, pa to treba otići napraviti boju.
To je to zasad, još ovaj tjedan sastavljanja pa pauza do kraja 6. miseca. Bruce imaš priliku dotad me prestić  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mico
 | | Član od: 15 Stu 2007 | | Poruke: 1468 | | Mjesto: Coventry |
|
Upisano: Ned Svi 10, 2015 5:00 pm Naslov poruke: |
|
|
Izgleda dobro za sada. Posotji ti resinski engine za GT40 ali je to malo teze dobit, mozda na nekom ebayu ako te bih bas htio nesto utrpat otraga.  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
|
Upisano: Ned Svi 10, 2015 5:46 pm Naslov poruke: |
|
|
ti si se zbilja opsezno primio rada. pohvalno u najmanju ruku.
a nista, red je da se i ja primim...... _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Filip P.
|
Upisano: Ned Svi 10, 2015 10:52 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala mico i Low
| mico Napisao/la: | Posotji ti resinski engine za GT40 ali je to malo teze dobit, mozda na nekom ebayu ako te bih bas htio nesto utrpat otraga.  |
Neman volje još stvari kupovat za ovo, blok neće bit problem scratchat ili uzet od nekog diecasta, jedini problem su zapravo ispušne grane, s razlogom zvane 'bundle of snakes'
A i sprue od ove makete je predebel za auspuh, trebam pogledat na nekoj Tamiyinoj maketi, mislim da je tamo malo uži.
Sutra zadnje odgovaranje ikad u srednjoj školi tako da bi motor moga napravit sljedeći tjedan |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
 | | Član od: 02 Svi 2007 | | Poruke: 3207 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Svi 10, 2015 11:04 pm Naslov poruke: |
|
|
Uf, spuh je prava zavrzlama
Inače, spruove možeš malo stanjiti tako da ih lagano zagriješ nad svijećom i malo rastegneš... Ionako ćeš morati to raditi kako bi spruove savio, ako namjeravaš od njih scratchati to čudo
Zadnji dan škole, kažeš? I misliš da ćeš sljedeći tjedan maketariti?
Ja tjedan dana nakon završetka srednje škole nisam znao gdje sam, a kamoli gdje su makete
Uživaj  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Filip P.
|
Upisano: Ned Svi 10, 2015 11:16 pm Naslov poruke: |
|
|
| PowerPlant Napisao/la: | Uf, spuh je prava zavrzlama
Inače, spruove možeš malo stanjiti tako da ih lagano zagriješ nad svijećom i malo rastegneš... Ionako ćeš morati to raditi kako bi spruove savio, ako namjeravaš od njih scratchati to čudo
Zadnji dan škole, kažeš? I misliš da ćeš sljedeći tjedan maketariti?
Ja tjedan dana nakon završetka srednje škole nisam znao gdje sam, a kamoli gdje su makete
Uživaj  |
Ma mislin da je bolje naći tanji sprue, jer nevirujen da ću to uspit ravnomjerno stanjit, pokušava san već prije stanjit sprue pa nije baš dobro završilo.
Iman još tjedan dana škole, al sutra je zadnji dan da triban nešto učit. A onda posli toga ko zna šta će bit  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shinobi
 | | Član od: 05 Pro 2007 | | Poruke: 1981 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Pon Svi 11, 2015 7:15 am Naslov poruke: |
|
|
Pokusaj umjesto spruea kolektore raditi zicom za lemljenje odgovarajuce debljine, lakse ju je oblikovati. Tako sam ja radio na Celici, jos nkraju spoj izmedju kolektora i cijevi spuha povezues s termobuzirom i imas super finalni proizvod  _________________ Life's journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting "HOLLY SHIT...WHAT A RIDE!!" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Filip P.
|
Upisano: Pon Velj 29, 2016 3:36 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo mene opet malo, nisan nista radia od posljednjeg posta do jucer. Upisao sam faks u Zg pa nisam imao vremena za makete.
Ovo je jedino sto sam napravio ovih dana, jos sve treba lakirati.
Za body nisam siguran, promjenio sam misljenje za Gulf boje, a i nema decala za prednji donji dio, a identicnu boju nemogu naci, pa cu vjerojatno auto obojati u crveno sa bjelim krugovima za broj i mozda crni straznji dio. Sad imam 4 dana za zavrsit sve, pa nazad u Zg.
Ako zavrsim da ponesem auto u Zg? Hoce li biti kakva izlozba ili okupljanje nakon ovog group builda? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
|
Upisano: Pon Velj 29, 2016 7:18 pm Naslov poruke: |
|
|
kup Zagreb je u petom mjesecu, mislim da ce neke makete bit izlozene tamo  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Filip P.
|
Upisano: Čet Ožu 03, 2016 2:15 pm Naslov poruke: |
|
|
| Low Napisao/la: | kup Zagreb je u petom mjesecu, mislim da ce neke makete bit izlozene tamo  |
Ok, onda cu donit ako uspijem zavrsit, ako vrime bude dobro, zadnjih par dana u Zadru je stalno kisa. Jel ima neko prijedlog kako prenit maketu u autobusu?
Evo oboja sam maketu, sad naljepnice i lak i onda je body gotov. Jos imam obojat neke djelove u srebreno i onda je sve obojano. I Moram napravit usis i auspuh.
Boja je bas crvena, ali mobitel nemoze to slikat. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
|
Upisano: Čet Ožu 03, 2016 7:18 pm Naslov poruke: |
|
|
ovako se cini ok _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|