Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Luftwaffe
 | | Član od: 19 Lip 2008 | | Poruke: 873 | | Mjesto: Beograd |
|
Upisano: Pet Tra 24, 2015 1:11 am Naslov poruke: F-4J Showtime 100 1/32 Tamiya |
|
|
Evo ga sada i 100% gotov.
Za promenu malo cu da se raspisem pre slika.
Moja prva 32-ojka, verujem jedna od mnogih jer je razmera jako interesantna i pruza bas mnogo mesta za napredak i rad na detaljima.
Tamijina maketa je definitivno jedna od najlepsih koje sam ikada radio (uz Tamijin F-16C u 1/48 i Zvezdin T-90 u 1/35) i milina je bila sve to raditi i stvarati ovakvo cudo od aviona.
Uklapanje savrseno, dosta delova se dodatno fiksiraju srafovima, paneli savrseni, riveti idealni, jednostavno nemam reci zamerke za ovu maketu.
Od aftermarketa sam koristio Eduard PE set, PE za kokpit, RBF trake, Brassin sedista (fantasticna su), Brassin izduvnike i kuku za sletanje.
Quickboost su poklopci usisnika i Mk.20 bombe su sa Tamijinog F-15E u 1/32 (da, njega radim sledeceg).
Dekali su mesavina Tamija iz kutije, Yellowhammer, a trudio sam se da sve sto mogu farbam i izbegnem velike dekale zbog nezgodnik povrsina.
Verovatno najveca muka koju sam imao sa ovom maketom su rondele koje su ogromne a na jako nezgodnim mestima jer podloga nije skroz ravna i mnogo panela i riveta se nalaze ispod. Tacno 4 sata sam potrosio da namestim te rondele ali vredelo je jer su legle idealno na kraju.
Sam finis i weathering klasicno sam radio uljima, bez preterivanja, umereno i pedantno kako volim.
Evo hrpa slika, pa izvolite pogledajte, ja sam apsolutno prezadovoljan ovom maketom i jedva cekam sledecu 32ojku da radim.
Pozdrav
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mmarack
 | | Član od: 11 Sij 2015 | | Poruke: 164 | | Mjesto: Zagreb |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Pet Tra 24, 2015 7:41 am Naslov poruke: |
|
|
Fantastično, točno onako kako ja zamišljam idealno izrađenu maketu zrakoplova.  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| MakroMaki
 | | Član od: 27 Kol 2013 | | Poruke: 638 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Tra 24, 2015 7:55 am Naslov poruke: |
|
|
Prekrasno.
Mario _________________ MK Grunf Zagreb - ajatolah rokenrolah
MK Grunf website |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| viper
 | | Član od: 07 Pro 2005 | | Poruke: 1665 | | Mjesto: Sarajevo |
|
Upisano: Pet Tra 24, 2015 7:58 am Naslov poruke: |
|
|
Fantastičan...
drago mi je da si oduševljen ovim mjerilom i taminim maketama. ja sam radi sve tamine u 32-ci.
Tamiyni džetovi, osim f-16 nisu tako dobri kao propelerci.Preporučujem ti corsaira(radio sam nedavno jednog i trenutno radim drugog). To je njihova najbolja maketa, mada je meni zero nekako ponajbolji.
viper: poruka promijenjena dana: Pet Tra 24, 2015 10:26 am; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5803 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hrmodeler
 | | Član od: 20 Ruj 2011 | | Poruke: 562 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Pet Tra 24, 2015 8:46 am Naslov poruke: |
|
|
Odlično, taman po mjeri! _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5402 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Tra 24, 2015 9:14 am Naslov poruke: |
|
|
Bez komentara! _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PergerCRO
 | | Član od: 13 Sij 2015 | | Poruke: 672 | | Mjesto: Zagreb |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomo
 | | Član od: 06 Stu 2005 | | Poruke: 1722 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Pet Tra 24, 2015 10:01 am Naslov poruke: |
|
|
| Super je! Uredan, trošen ali ne pretjerano, različita nijasna sivih panela je na kkraju ispala odlično!. Bravo. Moda i najbolji tvoj rad koji sam do sada vidio. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragan_mig31
 | | Član od: 16 Sij 2006 | | Poruke: 3566 | | Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Wishmaster
 | | Član od: 04 Stu 2012 | | Poruke: 434 | | Mjesto: Zenica |
|
Upisano: Pet Tra 24, 2015 9:01 pm Naslov poruke: |
|
|
Prekrasno. Svaka cast! _________________ "Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do... Sail away from the safe harbor. Catch the tradewinds in your sails. Explore. Dream. Discover"
Srdacni pozdravi!!!
Elmir |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| TORNADO
| | Član od: 21 Lip 2014 | | Poruke: 37 | | Mjesto: Postojna |
|
Upisano: Pet Tra 24, 2015 9:29 pm Naslov poruke: |
|
|
| Odlično. Svaka cast! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|