Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Mustang's P-51B Revell & P-51D Tamiya, 1/72
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Poky

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Tra 10, 2015 11:17 am    Naslov poruke: Mustang's P-51B Revell & P-51D Tamiya, 1/72 Citiraj ovaj komentar

Ola!
Evo nakon dužeg gombanja ,ponosno vam pokazujem zadnje radove!
Ponosno ne zato što su neš ekstra napravljenje ,već zato što se radi o Mustanzima na kojima su letjeli piloti Hrvatskog podrijetla.
Dakle poznata Revellova i Tamiyina maketa ,pa neću puno filozofirati o njima ,po meni su i više nego dovoljne da se od njih izrade sjajne makete. Moj posao ,više manje standardan ,malo detaljiranja cockpita ,par dodanih žičica na stajnom trapu i spremnicima (goriva i stajnog trapa), ostalo DIK...
Farbano je Allcladima ,a dekali su samogradnja (fala Damiru!) i kombinacija raznih setova..
Redom: P-51B "Elly's Lucky Boy" HO-Z, 352nd FG, 487th FS pilot Carl Luksic:

P-51D "The Partisan", 91, 325th FG, 319th FS, pilot Anthony Cvitanovich

i dvije zajedničke za kraj:

su27rules

Član od: 13 Pro 2006
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Pet Tra 10, 2015 11:23 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bravo meštre, baš lipo!!
https://www.whatifmodellers.com/index.php?topic=47754.0

https://www.facebook.com/groups/397878543718795/
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
josipww2

Član od: 04 Lis 2009
PorukaUpisano: Pet Tra 10, 2015 12:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Super poky,svaka čast na izabranoj temi. Baš mi je drago vidit gotove makete nakon toliko istraživanja i traženja slika Very Happy
Žaj mi je jedino šta niste pokitali određene panele na krilima,Al nema veze
Iman par pitanja. Jeste uspili desifrirat sva imena u crnom kvadratu na cvitanovicevom avionu i kako to da ste se na tom istom avionu odlučili obojati flapsove u žuto?
Kad budem dovrsavao luksicevog B mustanga mislim da ću mu dodat i 8 crnih krizeva, Al još nisam siguran.natpis the partisan je ispao odlično, identicno ko i na avionu. Ako ste ih radili u nekom od onih programa molim vas sacuvajte jer bi mi trebalo za mjerilo 1/48 Wink
hornet

Član od: 17 Lis 2005
PorukaUpisano: Pet Tra 10, 2015 12:13 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Poky odlično

no imam i ja pitanje. Nisu li brojevi na trupu trebali biti obrubljeni?
josipww2

PorukaUpisano: Pet Tra 10, 2015 12:35 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hornet Napisao/la:
Poky odlično

na nekima su imali zuti rub,na nekima je bio crveni a neki ga uopce nisu imali.govorim naravno samo o checkertailsima.koliko se moze vidit na slikama i meni se cini da cvitanovichev nije ima obrub
hornet

PorukaUpisano: Pet Tra 10, 2015 12:46 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hm
kojim slikama meni je poznata samo ona koja je i na wikipediji

EDIT:
Da ima još dvi male fotke svojedobno izašlo u SD - čini se ipak da nije imao obrub iako na onoj fotki u boji ima neka žuta mrlja
Poky

Član od: 16 Lis 2005
PorukaUpisano: Pet Tra 10, 2015 1:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Citat:

Ne znam na kojeg misliš ,ako misliš na Cvitanovichev P-51D ,na C-B fotki gdje se vidi uvećan jedan dio 9tke ,ja nisam uspio raspoznati nikakav rub.
A ako misliš na Luksicev P-51B i onaj profil iz Ospreja gdje je rep obojen plavo oko serijskog broja ,to je krivo na C-B fotki se vidi da je rep "bare metal".
Citat:
Iman par pitanja. Jeste uspili desifrirat sva imena u crnom kvadratu na cvitanovicevom avionu i kako to da ste se na tom istom avionu odlučili obojati flapsove u žuto?
Kad budem dovrsavao luksicevog B mustanga mislim da ću mu dodat i 8 crnih krizeva, Al još nisam siguran.natpis the partisan je ispao odlično, identicno ko i na avionu. Ako ste ih radili u nekom od onih programa molim vas sacuvajte jer bi mi trebalo za mjerilo 1/48

Koje panele Josipe ,pa na slikama se krila ni ne vide detaljno da bi bili sigurni da je na tim mašinama to bilo pokitano, iskreno nisam ni išao toliko proučavati.
Imena sam dešifrirao najbolje što sam znao, tu su Cvitanovich i Leskovich (inaće ,da i "šef" zrakoplova je isto iz ovih krajeva Very Happy ) ,a ova druga dva su izgleda Castor i Shall, ali to ti je u 1/72 toliko malo da se da jedva pročitati ,isto kao i na slici Wink .
Pa na ovoj kolor fotki koju imaš na Wikipediji se lijepo vidi da su flapsovi žuti.
Ovaj Luksicev P-51B koji sam radio "43-7145" je on letio prije nego je oborio onih 5 švaba ,na njemu je imao jednu il dvije prve pobjede ,a onda mu ga je uništio neki drugi pilot (tu fotku imaš) ,a na "43-7160" je imao tih 5 pobjeda i imaš fotku gdje on čuči na krilu i rukom pokazuje 5 (vidi se na onim trupnim stencilsima rega "43-7160") nema nikakvih križeva ,ona fotka s onim frajerom u kokpitu ne prikazuje ni jedan od ova dva aviona i najvjerovatnije se radi o totalno drugom avionu nekog drugog pilota ,a neko ju je sam okaćio na stranicu o Luksicu i mislim da nema veze s njim. Znamo da on na niti jednom svojem avionu nije imao napisan natpis "Elly's Lucky Boy", pa mu je avion bio jednostavan "uniformiran" po PSu,najvjerovatnije su ga i zato za promiđbu slikali na krilu kraj tog stencilsa sa registracijom ,jel da je imao neki natpis il oznake pobjeda sigurno bi se slikao kraj njih kao i svi drugi piloti Mustanga...
Pripremu za dekale ću ti sačuvat ,sam javi kad odlućiš raditi.
josipww2

PorukaUpisano: Pet Tra 10, 2015 1:14 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Poky Napisao/la:
Citat:

Ne znam na kojeg misliš ,ako misliš na Cvitanovichev P-51D ,na C-B fotki gdje se vidi uvećan jedan dio 9tke ,ja nisam uspio raspoznati nikakav rub.
A ako misliš na Luksicev P-51B i onaj profil iz Ospreja gdje je rep obojen plavo oko serijskog broja ,to je krivo na C-B fotki se vidi da je rep "bare metal".
Citat:
Kad budem dovrsavao luksicevog B mustanga mislim da ću mu dodat i 8 crnih krizeva, Al još nisam siguran.natpis the partisan je ispao odlično, identicno ko i na avionu. Ako ste ih radili u nekom od onih programa molim vas sacuvajte jer bi mi trebalo za mjerilo 1/48

Koje panele Josipe ,pa na slikama se krila ni ne vide detaljno da bi bili sigurni da je na tim mašinama to bilo pokitano, iskreno nisam ni išao toliko proučavati.
Imena sam dešifrirao najbolje što sam znao, tu su Cvitanovich i Leskovich (inaće ,da i "šef" zrakoplova je isto iz ovih krajeva Very Happy ) ,a ova druga dva su izgleda Castor i Shall, ali to ti je u 1/72 toliko malo da se da jedva pročitati ,isto kao i na slici Wink .
Pa na ovoj kolor fotki koju imaš na Wikipediji se lijepo vidi da su flapsovi žuti.
Ovaj Luksicev P-51B koji sam radio "43-7145" je on letio prije nego je oborio onih 5 švaba ,na njemu je imao jednu il dvije prve pobjede ,a onda mu ga je uništio neki drugi pilot (tu fotku imaš) ,a na "43-7160" je imao tih 5 pobjeda i imaš fotku gdje on čuči na krilu i rukom pokazuje 5 (vidi se na onim trupnim stencilsima rega "43-7160") nema nikakvih križeva ,ona fotka s onim frajerom u kokpitu ne prikazuje ni jedan od ova dva aviona i najvjerovatnije se radi o totalno drugom avionu nekog drugog pilota ,a neko ju je sam okaćio na stranicu o Luksicu i mislim da nema veze s njim. Znamo da on na niti jednom svojem avionu nije imao napisan natpis "Elly's Lucky Boy", pa mu je avion bio jednostavan "uniformiran" po PSu,najvjerovatnije su ga i zato za promiđbu slikali na krilu kraj tog stencilsa sa registracijom ,jel da je imao neki natpis il oznake pobjeda sigurno bi se slikao kraj njih kao i svi drugi piloti Mustanga...
Pripremu za dekale ću ti sačuvat ,sam javi kad odlućiš raditi.

ee sad mi je dosta togaa jasnije u vezi sa luksicevim mustanzima i potvrdili ste neke moje sumnje Very Happy
sto se tice panela na krilima mislim da su svi mustanzi imali pokitana krila (osim onih panela za municiju )
FilipZG

Član od: 10 Lis 2009
PorukaUpisano: Pet Tra 10, 2015 1:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Super su!
Natrag na vrh
PergerCRO

Član od: 13 Sij 2015
PorukaUpisano: Pet Tra 10, 2015 1:22 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Svaka čast na ovim maketama, odlično izgledaju Smile

http://modelling-gp.weebly.com/
https://www.facebook.com/gpmodels87
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
hornet

PorukaUpisano: Pet Tra 10, 2015 1:42 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

da mislio sam na Cvitanovicha i broj 91, a zbunila me i ta žuta mrlja na fotki u boji, međutim na crno-bijelim fotkama se rub ne razaznaje

No što se tiće Luksica 43-7160 nije njegov avion, naknadno potražim više podataka
Antun Janković

Član od: 04 Kol 2008
Mjesto: Swansea
PorukaUpisano: Pet Tra 10, 2015 2:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bravo! Odlični!
vrsa

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: all over the place
PorukaUpisano: Pet Tra 10, 2015 3:40 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bravo odlični. Odličan izbor teme.
MAK REOPLAN - Split
Natrag na vrh
Kurfurst

Član od: 28 Pro 2014
Mjesto: Split-Kamen
PorukaUpisano: Pet Tra 10, 2015 6:14 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ludilo. Da ne spominjem da nisam nikad, nažalost, čuo za ove pilote.
Fin weathering. Grafit?

U maketarstvu nije bitno čime si to napravio nego kako to izgleda!
Natrag na vrh
hornet

PorukaUpisano: Pet Tra 10, 2015 7:48 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Samo da se nadovežem na moj prošli post
naime 43-160 nije njegov avion već Capt. Mariona J. Nuttera i nosio je oznaku HO-N "Margie". U njemu se 18.06.44. novak Lt. David McEntire sudario u zraku tijekom trenaže nedaleko baze.
Ne tvrdim da Lukšić nije letio njime i ostvario pobjede ali nije bio njegov (HO-Z).
Njegovi su bili 42-106788 - u kojem je i srušen (MACR 5100)
43-7145 (gore spominjani i napravljen) te 42-107188 (navodno)

hornet: poruka promijenjena dana: Pet Tra 10, 2015 8:06 pm; prepravljeno ukupno 2 puta
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,... Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma