Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Marcus
 | | Član od: 02 Ožu 2015 | | Poruke: 66 | | Mjesto: Evo me..Tu sam? |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
 | | Član od: 02 Svi 2007 | | Poruke: 3207 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Ožu 03, 2015 6:03 pm Naslov poruke: |
|
|
Na Lambu je već vidljiv napredak u odnosu na Mečku
Sviđa mi se unutrašnjost i kako si naglasio rubove...
A za pohvalu je što si se odvažio ožičiti mašinu.
Jedino, "žice" ti izgledaju malo "dlakavo" i nekako čudno lebde u zraku
Pretpostavljam da si koristio konac ili nešto slično i farbao ga u željenu boju, ali za ubuduće ipak preporučam najtanju moguću pravu žicu.
Što se otvaranja vrata tiče, predlažem da za sad ipak to ne radiš, a pogotovo ne na ovoj maketi jer mislim da bi time karoserija postala jako krhka. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Marcus
|
Upisano: Uto Ožu 03, 2015 6:37 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala hahahah... je, koristio sam konac obojio sam ga u crvenu boju trebalo mi je sat i pol samo da napravim i poslozim "kablove".. Ionako ide na to onaj poklopac pa će se umjereno vidjet.. Drugi put ću koristit pravu žicu..
Nezgodno je Napravit vrata jer su nosači krova dio istog, pa bih morao kemijat malo žešće, pa ako je tko slično radio da mi da savijete, il će ostat kako je...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bruce
 | | Član od: 08 Ruj 2009 | | Poruke: 1642 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Ožu 04, 2015 9:19 am Naslov poruke: |
|
|
Pošto je dio gdje se spajaju vrata, pogotovo prednja, te bočna strana gdje su stakla na bodiju vrlo tanak, mislim da je gotovo nemoguće to izrezati van a da ostatak ne pukne, savine se ili sl., stoga se slažem sa kolegom da je to bolje ne raditi na ovoj maketi.
Za otvorenu varijantu što se tiče vrata na Diablu, bolje je nabaviti maketu od Fujimi-ja. Revell ima nešto detaljniji motor, ali se zato na Fujimiju otvaraju vrata. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Marcus
|
Upisano: Sri Ožu 11, 2015 3:25 pm Naslov poruke: |
|
|
Kako radovi odmiču, trebao bih karoseriju lagano završavat.. Ciji sprej u žutoj boji preporučujete? Vidim u Mulleru ima za 60kn... Jel ima di jeftinije sta a da je dobro? Našao sam u bojama i lakovima sprej za 25 kn jel valja to čemu?? Isto primijetio sam da svi stavljaju primer prije farbanja dal je to nužno? Slike radova uskoro...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
|
Upisano: Sri Ožu 11, 2015 5:09 pm Naslov poruke: |
|
|
Ti sprejevi u Mulleru su novi u Revellovoj ponudi i nisam ih još probao, ali vjerojatno će ti paintjob bolje ispasti s njima nego autolakom...
Autolakovi obično jače zapunjavaju panele na maketama, a ako sadrže metalik šljokice izgledaju daleko out-of-scale na tako malim površinama
Što se prajmera tiče, nije baš apsolutno nužan, ali svakako će pomoći da ti boja bolje i ravnopravnije sjedne na podlogu.
Manje dijelove nije nužno prajmerirati, ali za karoseriju bih ti ga ipak preporučio... _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Marcus
|
Upisano: Sri Ožu 11, 2015 8:06 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Marcus
|
Upisano: Čet Tra 09, 2015 1:25 pm Naslov poruke: |
|
|
| Imam mali problem... Zadnji branik sam ofarbao sa kistom revell bojom u žuto.. Da vidim kako bi stajalo..A danas sam kupio žutu boju laka u spreju i reko da ofarbam branik jer je nijansa ovog laka malo svijetlija.. Kako skinuti revell-Ovu boju a da neostetim plastiku?? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
 | | Član od: 16 Ožu 2006 | | Poruke: 5160 | |
|
Upisano: Čet Tra 09, 2015 2:32 pm Naslov poruke: |
|
|
jel ta revel boja bila uljna ili akrilna? _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Marcus
|
Upisano: Čet Tra 09, 2015 3:18 pm Naslov poruke: |
|
|
Revell emaijl piše na njoj ... Ona iz mullera.. Sad sam malo nanio tog spreja, sad vidim da piše akrilni sprej.. Hmm malo je boja nabubrila i kao da se da ostrugati, danas mi nista neide od ruke  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
|
Upisano: Čet Tra 09, 2015 6:23 pm Naslov poruke: |
|
|
Revellove enamelke se relativno lako skidaju Mr.Muscolo pjenom za čišćenje pećnica... Našpricaj dio, ostavi sat vremena, a zatim dobro istrljaj starom četkicom za zube, npr...
Veći dio boje trebao bi se skinuti bez ikakvog oštećenja plastike, a eventualne ostatke ošmirglaj finim brusnim papirom  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Marcus
|
Upisano: Čet Tra 09, 2015 6:48 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala!!! Jel ce skinuti i boju koju sam sa sprejom nanio?? Jer su sada dva sloja boje..  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bruce
 | | Član od: 08 Ruj 2009 | | Poruke: 1642 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Tra 09, 2015 8:56 pm Naslov poruke: |
|
|
Mislim da bi muscolo ili permetal trebali skinuti obje boje. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
 | | Član od: 16 Ožu 2006 | | Poruke: 5160 | |
|
Upisano: Čet Tra 09, 2015 9:47 pm Naslov poruke: |
|
|
a zasto si farbao akrilni sprej, a nisi dobio odgovor ni na prvo pitanje? taj ti je sprej sad probio boju i pomijesallo se sve. ne znam koja ce ti ga kemija sad skinut. da nisi farbao taj sprej, mogao si sa permetalom skinut enamel boju. ili muskulom za pecnice, ako boja nije starija od par dana. mislim da ti sad preostaje samo smirgl papir _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Marcus
|
Upisano: Čet Tra 09, 2015 10:40 pm Naslov poruke: |
|
|
Farbao sam jer sam baksuz.. Jbg nisam razmislio.. Nista probat cu to nekako skinuti.. Jel imate kakav savjet sto se tiče farbanja sa lakom, iz koje daljine farbat, kolko slojeva.. Stvarno bih htio da ispadne odlično.. Sad sam stavio u posudu sa premetalom pa cu za sat vremena vidjet rezultat..
Marcus: poruka promijenjena dana: Čet Tra 09, 2015 11:09 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|