Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| slobodan.djakovic
| | Član od: 09 Velj 2015 | | Poruke: 2 | | Mjesto: Beograd |
|
Upisano: Uto Velj 10, 2015 11:16 pm Naslov poruke: RMS Titanik maketa 1,4m |
|
|
Pozdrav svima!
Nov sam na forumu , ali koristim priliku da se upoznamo kroz jedan konkretan rad.
Maketa je prilicno zahtevna, ipak mislim da cu umeti da je ozivim i dovrsim, u pitanju je prilicno velika maketa RMs Titanika, duzine oko 1,4m prakticno nedovrsena i sa dosta detalja za prepravku, krenuo sa nabavkom nacrta, fotografija i crteza u nameri da u slobodno vreme resavam deo po deo i dovrsim ovu autenticnu maketu. Moja iskustva sa maketarstvom poticu iz detinjstva i stalne zelje za majstorisanjem od kojeg se nikada nisam izlecio.
Slike mozete pogledati na linku;
https://www.dropbox.com/sh/baa6rzezzjhr4k6/AACKV3y6lmi9-dDZb6V9Ur7wa?dl=0
Prosle godine sam nabavio solidnu cnc masinu koju takodje nameravam da ukljucim u proces restauracije ali svakako nameravam dosta toga rucno da doradim i napravim. Nadam se da cu uskoro imati priliku da podelim prve radove i progres. Materijal sam vec obezbedio i mislim da ce rad na maketi biti uzivanje.
Da li se u svetu maketarska koriscenje CNC masine (50x70cm radna povrsina sa solidnom obradnom glavom Metabo) umanjeuje vrednost dela ili je to sada pitanje standarda i pristupa?
Ukoliko mogucnosti dozvole, obezbedio bi neko osnovno osvetljenje diodama unutar dekova, kao bivsi radnik na prekookeanskim kruzerima, rad na ovoj maketi u meni izaziva poseban osecaj evociranja uspomena visegodisnjeg pomorskog iskustva. Takodje bi pokusao da u sto vecoj meri preslikam detalje koje bi mogao da primetim po fotografijama, narocito na nivou camaca za spasavanje, ventilacionih otvora, stepenica, ograda, ukupno svih detalja koje cu pokusati da primenim vidljive na maketi.
Ako neko ima da podeli neke interesantne nacrte titanika u vektorima, molim vas pisite na pp ili kacite na share.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Velj 11, 2015 11:19 am Naslov poruke: |
|
|
Setno sa obnovom.  _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PergerCRO
 | | Član od: 13 Sij 2015 | | Poruke: 672 | | Mjesto: Zagreb |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|