Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Posljednja akcija RZ NDH?

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> - od 1941. do 1945.
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Kurfurst

Član od: 28 Pro 2014
Mjesto: Split-Kamen
PorukaUpisano: Uto Velj 10, 2015 8:23 pm    Naslov poruke: Posljednja akcija RZ NDH? Citiraj ovaj komentar

Znam da je Wikipedia zadnje mjesto na kojem ljudi s ovog foruma traže informacije, ali kad sam ovo pročitao, oči su mi bile kao dvije krafne:

Citat:
The last attack mission was flown on 6 May, when two ancient Rogožarski R-100 fighter trainers bombed the railway bridge over the Kupa River in an effort to stop the Partisan advance on Karlovac, south of Zagreb. One of the Yugoslav-built parasol wing aircraft was hit by ground fire and the pilot crash-landed near his target. He was captured and shot on the spot.

Kažu da je knjiga od Savića i Ciglića, ali nemam tu knjigu. Sad

U maketarstvu nije bitno čime si to napravio nego kako to izgleda!
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Velj 11, 2015 11:00 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ako je nemaš-kupi je. Wink Mislim da Croatian aces čak ima još za kupiti u Agoritmu, a ako trenutno nema, može se kod njih naručiti kao i bilo koja druga od izdavača Osprey publishing. Mislim da košta 130 ili 140 kn. Za nekoga tako zainteresiranog za ZNDH i HZL je ta knjiga "must have", a bome ju treba i pročitati. Nije da i u toj knjizi nema grešaka i da je dosta profila Messera pogrešno i relativno slabo naslikan, ali je puna korisnih podataka. Uz starije, rasprodane, knjige autora Frke i Liksa, na hrvatskom su dostupne one od Aralice iz edicije hrvatski ratnici i 100 god. zrakoplovstva u hrvatskoj, posebno izdanje Vojne povijesti. Ako ih već nemaš, svakako ih nabavi i pročitaj. Namjerno kažem da knjige treba pročitati, jer je često vidljivo da mnogi koji i imaju knjige pročitaju samo legende ispod fotografija i onda se upuštaju u teoretiziranja. Ima još pojedinih članaka izašlih u časopisima ili dijelova u knjigama o sličnim temama, koji neke događaje bolje, drugačije ili opširnije opisuju nego u navedenim knjigama...

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Kurfurst

Član od: 28 Pro 2014
Mjesto: Split-Kamen
PorukaUpisano: Sri Velj 11, 2015 11:49 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Naravno da imam knjigu od Aralice, čuvam je u posebnoj anaerobnoj komori... Very Happy
Šteta što i dalje nemamo jednu knjigu sa svime... Crying or Very sad

U maketarstvu nije bitno čime si to napravio nego kako to izgleda!
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> - od 1941. do 1945. Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma