Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Kurfurst
 | | Član od: 28 Pro 2014 | | Poruke: 571 | | Mjesto: Split-Kamen |
|
Upisano: Uto Velj 10, 2015 8:23 pm Naslov poruke: Posljednja akcija RZ NDH? |
|
|
Znam da je Wikipedia zadnje mjesto na kojem ljudi s ovog foruma traže informacije, ali kad sam ovo pročitao, oči su mi bile kao dvije krafne:
| Citat: | | The last attack mission was flown on 6 May, when two ancient Rogožarski R-100 fighter trainers bombed the railway bridge over the Kupa River in an effort to stop the Partisan advance on Karlovac, south of Zagreb. One of the Yugoslav-built parasol wing aircraft was hit by ground fire and the pilot crash-landed near his target. He was captured and shot on the spot. |
Kažu da je knjiga od Savića i Ciglića, ali nemam tu knjigu.  _________________ U radu: brate svaśta
U maketarstvu nije bitno čime si to napravio nego kako to izgleda! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Velj 11, 2015 11:00 am Naslov poruke: |
|
|
Ako je nemaš-kupi je. Mislim da Croatian aces čak ima još za kupiti u Agoritmu, a ako trenutno nema, može se kod njih naručiti kao i bilo koja druga od izdavača Osprey publishing. Mislim da košta 130 ili 140 kn. Za nekoga tako zainteresiranog za ZNDH i HZL je ta knjiga "must have", a bome ju treba i pročitati. Nije da i u toj knjizi nema grešaka i da je dosta profila Messera pogrešno i relativno slabo naslikan, ali je puna korisnih podataka. Uz starije, rasprodane, knjige autora Frke i Liksa, na hrvatskom su dostupne one od Aralice iz edicije hrvatski ratnici i 100 god. zrakoplovstva u hrvatskoj, posebno izdanje Vojne povijesti. Ako ih već nemaš, svakako ih nabavi i pročitaj. Namjerno kažem da knjige treba pročitati, jer je često vidljivo da mnogi koji i imaju knjige pročitaju samo legende ispod fotografija i onda se upuštaju u teoretiziranja. Ima još pojedinih članaka izašlih u časopisima ili dijelova u knjigama o sličnim temama, koji neke događaje bolje, drugačije ili opširnije opisuju nego u navedenim knjigama... _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Kurfurst
 | | Član od: 28 Pro 2014 | | Poruke: 571 | | Mjesto: Split-Kamen |
|
Upisano: Sri Velj 11, 2015 11:49 am Naslov poruke: |
|
|
Naravno da imam knjigu od Aralice, čuvam je u posebnoj anaerobnoj komori...
Šteta što i dalje nemamo jednu knjigu sa svime...  _________________ U radu: brate svaśta
U maketarstvu nije bitno čime si to napravio nego kako to izgleda! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|