Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Raketni čamac OSA 1

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
TORNADO

Član od: 21 Lip 2014
Mjesto: Postojna
PorukaUpisano: Ned Velj 01, 2015 9:10 am    Naslov poruke: Raketni čamac OSA 1 Citiraj ovaj komentar

Zdravo!

Nabavio sam maketu raketnog čamca OSA , koju bom radio iz vremena JRM.
Puno informacija sam dobio od člana ovog foruma gospodina Minolovac 161.
Jos uvjek mi treba slika ili nešto na čemu bi se videlo slova sa kojima su bila napisana imena broda , radi se o slogu slova zaradi dekala.
Pitao bi ako možda zna neko koja boja odgovara za palubu, znam da je bila izmedu SMB i zelenog lišča.
Pročitao sam sve o OSI na forumu Paluba.
Svaka informacija oko tih broda mi je dobra.

Hvala!
Tornado
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Minolovac 161

Član od: 16 Stu 2009
Mjesto: Bestovje /Sv, Nedelja/
PorukaUpisano: Ned Velj 01, 2015 2:13 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovo su ti slova desnog boka na raketnoj topovnjači u današnje vrijeme. Takva su bila i na RČ i TČ, font je bio jedinstven za cijelu JRM. E sad, ova su prefarbana, znam da su bila izrezivana od mesinga, 1 cm debelog i da su se glancala purolom. Čudi me da "sekundarci" već nisu rasteretili brod par kila skuposjenog mesinga, a možda su na topovnjačama već počeli s nekim drugim, jeftinijim materijalima. Za RČ nećeš pogriješiti ako napraviš zlatna slova.
Natrag na vrh
TORNADO

Član od: 21 Lip 2014
Mjesto: Postojna
PorukaUpisano: Ned Velj 01, 2015 7:32 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Još jedan put hvala, za informacije.
Natrag na vrh
Minolovac 161

Član od: 16 Stu 2009
Mjesto: Bestovje /Sv, Nedelja/
PorukaUpisano: Ned Velj 01, 2015 7:59 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

A između hrđe i fleka, možeš vidjeti i boju palube. Imaj u vidu da je friška malo tamnija i sjajnija, kasnije mat i abšisa, istrošena na pojedinim dijelovima gdje se više gazi. Nema frke, ako budem mogao pomoći, samo pitaj. Smile
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma