Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Puma

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
olimpijanac

Član od: 24 Pro 2009
Mjesto: Čakovec
PorukaUpisano: Čet Sij 15, 2015 5:06 pm    Naslov poruke: Puma Citiraj ovaj komentar

Pozdrav!
Molio bih za pomoć.
Evo nakon otprilike 2 godine (rodilo se dijete Very Happy ) pojavilo se malo vremena za maketarenje, pa da se uhodam radim na italeri pumi. Zanima me kakva je bila točna šema kamuflaže pume 1111? Imam samo decal oznaku za 1111 varijantu. Još mi k tome fale crnobijeli križevi pa ako tko ima za prodati/pokloniti nio bih jako zahvalan.

Pozdrav
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
vojo

Član od: 16 Kol 2006
Mjesto: Krk
PorukaUpisano: Čet Sij 15, 2015 5:38 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

E jesi stvarno 'olimpijac' ....

Koja Puma 1111 - koji je to model, koje mjerilo .... ti pišeš kao da svi vidimo što radiš .... ajde malo više podataka, aploudaj koju sliku ....

Vojo Very Happy
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
olimpijanac

PorukaUpisano: Čet Sij 15, 2015 5:46 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mjerilo je 1/35 radim oob maketu tako da ništa ne kompliciram Smile

dakle zanima me koje sve boje su u šemi s dunkelgelb i dal su kotači uključeni u kamuflažu ili su samo bojani s dunkelgelb?
Natrag na vrh
Brommann

Član od: 05 Velj 2006
Mjesto: Bukovčak Hügel
PorukaUpisano: Čet Sij 15, 2015 10:42 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Trebalo mi je 28 sekundi .... Laughing

http://www.network54.com/Forum/47207/thread/1162308192/SdKfz+234-2+%231111
Natrag na vrh
olimpijanac

PorukaUpisano: Čet Sij 15, 2015 11:41 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

kolega Bromman, hvala na odgovoru ali vaš link vodi na raspravu o boji oznaka a ne o bojama kamuflaže...
dakle, da li da stavim samo dunkelgelb & dunkel grun kamuflažu ili još i rotbraun? i što s kotačima? samo dunkelgelb ili i po njima ide kamuflaža.

je kamuflaža u obliku pjega, crvuljaka ili maskirna s 2 ili 3 boje?
Naravno, pitanja se odnose na pumu s oznakom "1111".

olimpijanac
Natrag na vrh
Poky

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Sij 16, 2015 1:05 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Broman ti je postavio link sa tom raspravom jel je tamo orginalna fotka te Pume ,pogledaj fotku ,pa ti nama reci jel vidiš tri boje il dvije i ima li fleka na felgama ,sam si nabrojao boje koje se koriste na njemačkom oklopu ,dakle to znaš, bolju pomoć nisi mogao dobiti.... Wink
Ja osobno vidim tri boje od kojih je ćini mi se zelena i smeđa u obliku crvuljaka , i da izgleda da su i felge bile prešpricane s nekakvim flekama....
olimpijanac

PorukaUpisano: Pet Sij 16, 2015 10:59 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ok, hvala na pomoći. išla bude trobojna crvuljkasta kamuflaža, a za kotače budem još vidio...

p.s. tražio sam pomoć zato jer me interesiralo mišljenje kolega s omf-a,
npr. zanimalo me kako bi kolega brommann ili tko god da ima znanje o njemačkom oklopu odradio kamuflažu a ne neki autor na missing-lynx-u ili nekom drugom web mjestu. Mislim da tu ima maketara s odličnim poznavanjem tematike i zato sam i pitao ovdje da dobijem kavalitetan odgovor u što kraćem vremenu.
Hvala kolegama još jednom na pomoći.

olimpijanac
Natrag na vrh
vojo

Član od: 16 Kol 2006
Mjesto: Krk
PorukaUpisano: Pet Sij 16, 2015 11:43 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

olimpijanac Napisao/la:
ok, hvala na pomoći. išla bude trobojna crvuljkasta kamuflaža, a za kotače budem još vidio...

npr. zanimalo me kako bi kolega brommann ili tko god da ima znanje o njemačkom oklopu odradio kamuflažu a ne neki autor na missing-lynx-u ili nekom drugom web mjestu. Mislim da tu ima maketara s odličnim poznavanjem tematike i zato sam i pitao ovdje da dobijem kavalitetan odgovor u što kraćem vremenu.

olimpijanac

Čuj Olimpijac,

kad radiš Nijemca tj. njemački oklop u II SR moraš znati osnovnu stvar - kako su oni bojali vozila i koje su nijanse koristili.

Ukratko (i vrlo pojednostavljeno):
- vozila su (nakon 1942. - ili 1943. - uh, zaboravio sam) iz tvornice izlazila tamno žuta. To je osnovna nijansa. A uz vozila se dobivala boja za maskiranje (tamno zelena i crveno-smeđa) u tubama kao pasta. Te boje su se mogle razrijediti sa bilo čim - od vode i benzina do ulja i starog ulja .... (tako kažu priče). Pa sad ti procjeni kakve su to bile nijanse ....

- sheme, koliko je meni poznato, nisu bile standardne već su prepuštali posadama na terenu da bojaju kako misle da je najbolje (mi smo to poslije nazvali 'samoupravljanje' - ali smo i to zaj*bali). Pa sad, ti opet procjeni ....

Moj savjet ti je da nađeš neku dobru fotku i držiš je se ko pijan plota ....

A za kotače/felge - sasvim je irelevantno dali su bile maskirane ili ne. Vjerojatno jesu, ali prljavština na terenu toliko to zaprlja da se maskirne nijanse ne vide - pogledaj malo slike naših vozila iz DR pa mi reci nijanse kotača/felgi ....

Vojo Very Happy
Natrag na vrh
Thundercat

Član od: 13 Tra 2007
Mjesto: Hirvatistan
PorukaUpisano: Pet Sij 16, 2015 12:25 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo, možda ovih par fotki pomogne:

Plastiku akbar!

3D Glasses for 3D Prints...

Regional A-4, F-104 i Hunter Group Build.
Joďż˝ nekakvi Spitfajeri, Fokeri, MiG-29, Matilde i tak...
Natrag na vrh
Poky

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sub Sij 17, 2015 2:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Citat:

Olimpijac ,bez ljutnje. Znamo šta si tražio ,ali dobio si u vrlo kratkom roku nešto što većina nas u izradi maketa ne dobije. To je fotka pravog aparata ,a koji treba predstavljati tvoja maketa. Kao što vidiš ionako ćeš morati sam odraditi dobar dio kamuflaže jel nemaš fotke sa svih strana i iz svih kuteva ,tvoje je da uđeš "u glavu" "umjetnika" koji je farbao orginal i pokušaš dočarati njegov "stil" šara, ostalo su ti dečki rekli tri su osnovne boje za njemački oklop žuta ,zelena i crvenosmeđa (da sad ne tražim orginalne nazive) stil šara i omjer zastupljenosti ovisi od vozila do vozila. Ti fala bogu imaš već par fotki. U svakom slučaju sretno sa slaganjem i očekujemo fotke skoro!
Wink
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma