Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Crna kraljica
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3  Naprijed

Započni novu temu   Tema je zaključana od strane administratora    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Klubovi, natjecanja, najave, izložbe
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
AleksandarMorozov

Član od: 03 Stu 2006
Mjesto: Petrova rupa
PorukaUpisano: Sub Sij 10, 2015 11:46 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

I? Što je sad? Ide najava za CK ili...? Nemoj sad da vas sve tužim. Very Happy
x wing

Član od: 08 Stu 2009
Mjesto: Makarska
PorukaUpisano: Ned Sij 11, 2015 12:06 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

-"nesuglasica između vlasnika foruma i organizatora CK "-
zanimljiv podatak,malo sam van svega ali ovo mi je zapelo za oko, tko je vlasnik foruma ?
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Ned Sij 11, 2015 10:08 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

su27rules Napisao/la:
Boris G. Napisao/la:
........ Na jednom forumu sam čak i pročitao izjavu da nisi pravi maketar ako doma nemaš stash od barem stotinu maketa.....

Pa što se čudiš kad je to istina...........

Ah, nikad necu postat pravi maketar. Sudbe li klete.
Very Happy
von Stuck
Administrator
Član od: 08 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Ned Sij 11, 2015 12:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

x wing Napisao/la:
-"nesuglasica između vlasnika foruma i organizatora CK "-
zanimljiv podatak,malo sam van svega ali ovo mi je zapelo za oko, tko je vlasnik foruma ?

Gornja tvrdnja baš i ne stoji , stvar je "malo" šira i dublja , a što se tiče samog foruma , članovi HUVM-a su ga demonstrativno napustili , što je njihovo pravo , zbog kritika dijela članova foruma na račun organizacije , vođenja i suđenja na CK , a koje smo mi koji vodimo forum trebali , prema njihovom mišljenju , spriječiti , odnosno brisati .
Vlasnik foruma je privatna osoba pod nikom Low .

Član od: 17 Stu 2006
Mjesto: rijeka
PorukaUpisano: Ned Sij 11, 2015 12:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

"zbog kritika dijela članova foruma na račun organizacije , vođenja i suđenja na CK"

samo to... a ja mislio da su pare u pitanju... ljudi se obično posvađaju oko para,ljubavi i politike.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Leo - zd

Član od: 16 Pro 2008
Mjesto: Zadar
PorukaUpisano: Ned Sij 11, 2015 1:27 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

dog Napisao/la:
"zbog kritika dijela članova foruma na račun organizacije , vođenja i suđenja na CK"

samo to... a ja mislio da su pare u pitanju... ljudi se obično posvađaju oko para,ljubavi i politike.

Aeeee pa ovdje su ozbiljni ljudi a ne političari i biznismeni Razz

Salu na stranu (može i desnu i lijevu da bude politikali korekt glavno da nije u centar mislim glavu Very Happy ) vidim da sam srećom van tokova valjda zbog daljine i (nesrećom) zbog gomile nesvrsenih maketa.
Ostajem pri tome da bi svako "natjecanje" trebao biti trenutak druženja i opuštanja ali valjda kad iz vrtića pređemo u osnovnu to i shvatimo, jer (ne po godinama) po ponašanju smo vrtić i to ne najstarija grupa
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
von Stuck
Administrator
Član od: 08 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Ned Sij 11, 2015 1:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

dog Napisao/la:

... Ja sam govorio samo i isključivo o ovom forumu i razlogu koji je naveo HUVM da ga bojkotira .

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: all over the place
PorukaUpisano: Ned Sij 11, 2015 2:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja stvarno ne znam zašto se mi hrvati i ostali građani HR bez obzira na nacionalnost jer izgleda da je zarazno za sve koji dođu ovdje, moramo toliko dijeliti na lijeve i desne, plave, crvene, zelene i žute....

Rezultat toga je uvijek poražavajući za sve strane, što se vidjeloprimjerice na prošlogodišnjoj CK kad je broj maketa značajno opao u odnosu na godinu prije. Ipak mislim da strani izlagaći ne mogu nadoknaditi pad broja i kvalitete domačih izlagača. Šteta jer smo imali tendenciju da postane respektabilno regionalno natjecanje, ali.... kad ega prorade.

Mislim da najave nije bilo ni na hr-maketari.
MAK REOPLAN - Split
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
sea wolf

Član od: 12 Stu 2005
Mjesto: Mali Lošinj
PorukaUpisano: Ned Sij 11, 2015 3:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Minolovac 161 Napisao/la:
Koji su to drugi maketarski forumi? Nije provokacija nego stvarno neznam...

Imaš Minolovac forum http://vajled.com/wsm/index.php inače isto Hrvatski Maketarski Forum, samo da znaš da postoji još Hrvatskih Maketarskih foruma osim OMF Wink
Boris G.

PorukaUpisano: Ned Sij 11, 2015 3:49 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

vrsa Napisao/la:

Mislim da najave nije bilo ni na hr-maketari.

Ima, stavljena je prije dva-tri dana.
sea wolf

PorukaUpisano: Ned Sij 11, 2015 3:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

[quote="Boris G."]
Doodeck Napisao/la:

Ja ove godine, ak bog da, namjeravam donijet koju svoju maketu i na jednu i na drugu zagrebačku paradu (ne zato kaj mislim da sam nešto dobar, nego zato kaj ste vi svi ružni i treba vam netko da bude lijep) čisto zato da maketa bude više. Jer ih je sve manje. A to je tužno.

Da, tužno je što je maketa sve manje, al' nisu odnosi među klubovima krivi za to.
Vremena su se promijenila, nekada davno teže je bilo nabavit maketu nego je sastavit. Danas je obrnuto, makete se kupuju na kilograme (neki i na palete), dolaze za par dana s drugog kraja svijeta, a nitko ništa ne sastavlja. Na forumu se napišu stotine i stotine redaka o fontu i boji servisnog natpisa na HRZ MIG-u 21, ili nijansi sive boje koja je korištena u Ukrajini a prema iskustvu proći će godine i godine prije nego ugledamo nekog sastavljenog na forumu ili nekom našem natjecanju.

Nebi se složio Boris sa tvojom tezom da se makete kupuju na kilograme i onda prodaju, ja ih kupujem i ne prodajem jer u ovoj našoj državi vidim da mi životni standard pada iz godine u godinu vidim, prijatelju kad idem u market i izađem sa par vrečica robe što sam kupio i što sam mogo kupiti prije dvije ili tri godine za iste novce i sve lošije živim stoga sam mišljenja da ako sada mogu kupim ono što mi je dostupno jer sutra sigurno više neću moći. Samo za tvoju informaciju ja imam veliki broj maketa nesastavljenih i nadam se da ću ih jednog dana ako bude zdravlja i sve sastaviti nikad se nezna što čovjeka danas može snaći jer su vremena zajebana i nema nikakve sigurnosti ni za poso a da ne govorim druge stvari. Jedno je sigurno ono što danas imam doma da nisam kupio ranije odnosno prijašnjih godina danas sigurno nebi.I ono što je najgore u cijeloj priči iz dana u dan je sve lošije a da ne govorim iz godine u godinu ali to smo sami izabrali .

Very Happy
Boris G.

PorukaUpisano: Ned Sij 11, 2015 4:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

sea wolf Napisao/la:

Nebi se složio Boris sa tvojom tezom da se makete kupuju na kilograme i onda prodaju, ja ih kupujem i ne prodajem jer u ovoj našoj državi vidim da mi životni standard pada iz godine u godinu vidim, prijatelju kad idem u market i izađem sa par vrečica robe što sam kupio i što sam mogo kupiti prije dvije ili tri godine za iste novce i sve lošije živim stoga sam mišljenja da ako sada mogu kupim ono što mi je dostupno jer sutra sigurno više neću moći. Samo za tvoju informaciju ja imam veliki broj maketa nesastavljenih i nadam se da ću ih jednog dana ako bude zdravlja i sve sastaviti nikad se nezna što čovjeka danas može snaći jer su vremena zajebana i nema nikakve sigurnosti ni za poso a da ne govorim druge stvari. Jedno je sigurno ono što danas imam doma da nisam kupio ranije odnosno prijašnjih godina danas sigurno nebi.I ono što je najgore u cijeloj priči iz dana u dan je sve lošije a da ne govorim iz godine u godinu ali to smo sami izabrali .

Very Happy

Sve što pišeš odnosi se na tebe i tvom odnosu prema maketarstvu. Ja pišem o onome što primjećujem i pratim na forumima. Nisam ni rekao da baš svi maketari ne rade ništa i da kupuju makete na kilograme, ali ako pratiš forume primjetit ćeš isto što i ja. Rubrike malih oglasa i kupljeno/naručeno su najaktivnije, rubrike gotovih maketa nasiromašnije. Dala bi se napravit i statistika koja bi ovo potvrdila. Razmisli malo, ako imaš u ormaru stotinu kutija i nadaš se da ćeš ih jednog dana sasatviti, a recimo jedva uspiejš sastaviti dvije - tri makete godišnje, a svi znamo da sa vremenom stojimo sve gore, zaključi i sam kolika je vjerojatnost da ikada sastaviš tih stotinu maketa. U svemu ovome nisam uzeo u obzir činjenicu da će se broj maketa u ormaru vjerojatno povećavati, a broj sasatvljenih najvjerojatnije smanjivati.
sea wolf

PorukaUpisano: Ned Sij 11, 2015 4:19 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Boris G. Napisao/la:
sea wolf Napisao/la:

Very Happy

Sve što pišeš odnosi se na tebe i tvom odnosu prema maketarstvu. Ja pišem o onome što primjećujem i pratim na forumima. Nisam ni rekao da baš svi maketari ne rade ništa i da kupuju makete na kilograme, ali ako pratiš forume primjetit ćeš isto što i ja. Rubrike malih oglasa i kupljeno/naručeno su najaktivnije, rubrike gotovih maketa nasiromašnije. Dala bi se napravit i statistika koja bi ovo potvrdila. Razmisli malo, ako imaš u ormaru stotinu kutija i nadaš se da ćeš ih jednog dana sasatviti, a recimo jedva uspiejš sastaviti dvije - tri makete godišnje, a svi znamo da sa vremenom stojimo sve gore, zaključi i sam kolika je vjerojatnost da ikada sastaviš tih stotinu maketa. U svemu ovome nisam uzeo u obzir činjenicu da će se broj maketa u ormaru vjerojatno povećavati, a broj sasatvljenih najvjerojatnije smanjivati.

Opet ne stoji to što govoriš i ne odnosi se na mene. Ja recimo radim dosta maketa a više ih ni ne stavljam na forum jer radim makete isključivo za mene pa mi se sve manje i postavljaju radovi na forume. Imam preko 10 maketa završenih a nisu niti na jednom forumu jer mi se sve manje posijećuje forume.. Tako da to nemora biti mjerilo. Confused
Boris G.

PorukaUpisano: Ned Sij 11, 2015 4:52 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

sea wolf Napisao/la:

Opet ne stoji to što govoriš i ne odnosi se na mene. Ja recimo radim dosta maketa a više ih ni ne stavljam na forum jer radim makete isključivo za mene pa mi se sve manje i postavljaju radovi na forume. Imam preko 10 maketa završenih a nisu niti na jednom forumu jer mi se sve manje posijećuje forume.. Tako da to nemora biti mjerilo. Confused

Pa dobro, ne odnosi se na tebe... to smo već zaključili. Bravo ti. Zašto misliš da ono što pišem ne stoji (a itekako stoji) samo zato jer se to ne odnosi na tebe!? Možda ti ne primjećuješ ono što ja primjećujem, možda nisi toliko aktivan na forumima da bi došao do takvih zaključaka.
Ti smatraš da ne spadaš u skupinu o kojoj pišem. OK, dobro. Ja nažalost poprilično pripadam, i jedino što me tješi je da nisam sam, da pripadam blagoj većini (barem kada su u pitanju maketari aktivni na forumima) i da sam u dobrom društvu. Very Happy
AleksandarMorozov

Član od: 03 Stu 2006
Mjesto: Petrova rupa
PorukaUpisano: Ned Sij 11, 2015 11:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Blah. Eto njih opet. Razz
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Tema je zaključana od strane administratora    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Klubovi, natjecanja, najave, izložbe Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3  Naprijed
Stranica 2/3

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma