Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Doodeck
| | Član od: 05 Pro 2009 | | Poruke: 711 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Sij 07, 2015 10:18 pm Naslov poruke: SU-152 Late (Trumpeter 1/35) |
|
|
Proglašavam ovoga gotovim. Trumpeterova maketa, OOB osim što sam zamijenio kablove za vuču. Po prvi put sam radio zimsku kamuflažu i koristio hairspray tehniku kao i deblje naslage blata. Korišten Mr Surfacer 1200 kao primer, Vallejo boje, pigmenti i tekućine, AK Interactive Engine oil za fleke goriva i uljane boje.
Uz povremene greške u koracima maketa je bila apsolutni gušt za radit, naročito igranje sa tehnikama weatheringa.
Sve u svemu, dao sam sve od sebe i mogu reći da sam zadovoljan kak je ispala.
A sad vi, opletite po komentarima i kritikama.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| AleksandarMorozov
 | | Član od: 03 Stu 2006 | | Poruke: 1791 | | Mjesto: Petrova rupa |
|
Upisano: Sri Sij 07, 2015 10:28 pm Naslov poruke: |
|
|
Šta bi s farom?
E...'ajd malo zagaravi plinsku kočnicu...a možeš malkoc pojačati i oko auspuha.
Btw, kako ti se pokazao grafit? Jel' da da je bolji od metalik boja?  _________________ Uprava Državne Bezbjednosti, radnik na određenim poslovima |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Doodeck
|
Upisano: Sri Sij 07, 2015 11:33 pm Naslov poruke: |
|
|
Far sam namjerno ostavio bez stakla. Mogao bih malo pigmenta ili washa hrđe nabacit unutra.
Plinsku kočnicu namjerno nisam čađavio jer sam na nekim forumima pročitao da, valjda zbog baruta, štatigajaznam, vrhovi cijevi tenkova u 2. sv. ratu nisu bili čađavi, a nisam baš to ni vidio po slikama na netu (osim onih kompletno tamno pofarbanih kočnica). Ak nisam u pravu, lako to zamuljam malo.
A što se grafita tiče, nije mi baš dobro legao, tak da sam ovaj goli dio na guskama ipak odradio drybrushanjem mješavinom steel i metallic black boje. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5417 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Sij 08, 2015 6:41 pm Naslov poruke: |
|
|
Najs, vidi se da si se naradio. _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| barakuda
 | | Član od: 22 Sij 2007 | | Poruke: 2557 | | Mjesto: ST |
|
Upisano: Čet Sij 08, 2015 7:03 pm Naslov poruke: |
|
|
| Odličan je! Možda bi jedino radi efekta mogao napravit da umisto te žarulje na faru izvučeš gole žice. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Doodeck
|
Upisano: Čet Sij 08, 2015 8:27 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ma strah me čupat tu žarulju van, ne znam s čim bih ju izrezao a da ne uništim far. Slažem se, žice bi djelovale bolje. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 2977 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Čet Sij 08, 2015 8:47 pm Naslov poruke: |
|
|
Nisam stručnjak za oklop, ali iskreno, ovo mi je puno bolje nego što mi se u jednom trenutku činilo da bi moglo biti. _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| AleksandarMorozov
 | | Član od: 03 Stu 2006 | | Poruke: 1791 | | Mjesto: Petrova rupa |
|
Upisano: Čet Sij 08, 2015 11:47 pm Naslov poruke: |
|
|
Ma nije to garez od baruta vec malkoc potamnjela boja od topline i tlaka.
Grafit? Stvar navike. Meni je bolji.  _________________ Uprava Državne Bezbjednosti, radnik na određenim poslovima |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Perando II
 | | Član od: 20 Pro 2006 | | Poruke: 373 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Uto Sij 13, 2015 7:57 am Naslov poruke: |
|
|
| Jako lijep rad, posebno mi se dopada blato na podvoziju. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| trnke
| | Član od: 12 Sij 2015 | | Poruke: 12 | |
|
Upisano: Uto Sij 13, 2015 2:48 pm Naslov poruke: |
|
|
meni je ovo ekstra,upravo radim jedan takav,nadam se da ce ispasti priblizno tako dobar.
ps kako si odradio blato ? izgleda odlicno |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Doodeck
|
Upisano: Uto Sij 13, 2015 5:53 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala Trnke.
Što se blata tiče, radio sam ga sa Vallejo pigmentima. Prvo sam navlažio površinu white spiritom (neki obični iz nekog art dućana) pa sam na to nabacivao pigmente (ona metoda da pokupiš pigment kistom pa lupkaš prstom po njemu da pada po površini). Namočio još jednom špiritom i malo razmještao pigment (ono, zavaravao sam sebe da znam šta radim ). Kad je špirit ishlapio (nakon par sati) išao sam to sve skupa fiksirati nekim pigment fixerom (isto neki iz art shopa) na bazi alkohola. Tu je bilo malo za.eba, jer mi je taj fixer dosta loše legao (pigmenti su izgubili onu teksturu grubosti, izgledalo mi je nekak gumasto, ne znam kak da to opišem). Ponovo sam nabacio pigmente (2-3 nijanse, ali 90% je Vallejo Natural umber) i ovaj put sam ih fiksirao Vallejo pigment fixerom. Na par mjesta sam nabacio pomiješani pigment i fixer "špricanjem" (pokupio tu smjesu na kist i zračnim kistom ispuhivao to na površinu). Nakon dana-dva sušenja (njemu treba duže da se osuši) nabacivao malo washeva (smeđih i tamno sivih) i za kraj pomiješao akrilne washeve sa malo gloss akrilnog laka za dobit efekt vlažnog blata.
Kako mi je ovo tek 5. maketa u životu koju sam završio do kraja i prva na kojoj sam isprobavao winterwash, chipping i debelo blato, ja, sve u svemu, zadovoljan. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| trnke
| | Član od: 12 Sij 2015 | | Poruke: 12 | |
|
Upisano: Uto Sij 13, 2015 9:05 pm Naslov poruke: |
|
|
hvala,probacu da odradim tako |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|