Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| dragan_mig31
 | | Član od: 16 Sij 2006 | | Poruke: 3566 | | Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA |
|
Upisano: Sri Pro 03, 2014 2:32 pm Naslov poruke: 1:35 Zvezda BTR-80A Ruska vojska,Krim 2014 godina |
|
|
Maketu mi je poklonio kolega Stefan .Bila je zavrsena i polomljena na nekoliko mesta otcupani tockovi i slicno.Uspeo sam da je sredim.Doradio sam top od medicinske igle.Farbe su tamiya i gunze odokativni miksovi.Prljanje ak mig pigmenti i efekti + slikarske uljane boje.Nije takmicarski rad ali posto uglavnom ne radim oklop ja sam zadovoljan.
 _________________ https://www.facebook.com/maketarskiklubskopje/
dragan_mig31: poruka promijenjena dana: Sri Pro 03, 2014 5:54 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| barakuda
 | | Član od: 22 Sij 2007 | | Poruke: 2557 | | Mjesto: ST |
|
Upisano: Sri Pro 03, 2014 4:00 pm Naslov poruke: |
|
|
Predobro! Ne bi nikad očekivao da Zvezda u konačnici može tako dobro izgledat ali... Od tebe i nije za manje niti očekivat.
Odlično si ga napravio. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| viper
 | | Član od: 07 Pro 2005 | | Poruke: 1670 | | Mjesto: Sarajevo |
|
Upisano: Sri Pro 03, 2014 5:46 pm Naslov poruke: |
|
|
obično negledam oklope , ali sam tvoj pogledao zbog naslova i odličan je , lijepo izgleda...
posebno mi se sviđa kako si napravio ove tragove od blata, pa me interesuje na kako si to uradio? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragan_mig31
|
Upisano: Sri Pro 03, 2014 5:53 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala vam.
@viper tragove blata su uradjene miksanjem pigmente i MM/testors uljani mat lak i onda u sve to natopis cetkicu.Mesavina treba da bude kao neka pasta i da ne bude tecno.I preko cetkice duvas sa AB-om na suho tako se dobijaju ova prskanja i slicne efekti. _________________ https://www.facebook.com/maketarskiklubskopje/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5421 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Pro 03, 2014 6:55 pm Naslov poruke: |
|
|
Čovječe ,ostavi se ti aviona i pređi ti na oklop ,ovo ti ide bolje ,šala ,al zbilja ti je ispao odlično! _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Perando II
 | | Član od: 20 Pro 2006 | | Poruke: 373 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Čet Pro 04, 2014 12:37 am Naslov poruke: |
|
|
Lijep je.
Jedini detalj koji si po meni mogao bolje odraditi su kotači. Velike fleke blata mi izgledaju možda mrvicu neuvjerljivo, a čini mi se da gume nisi izmatirao. Ako je podloga akrilna a koristio si AK efekte taj bi detalj mogao i popraviti. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragan_mig31
|
Upisano: Čet Pro 04, 2014 2:15 am Naslov poruke: |
|
|
Fleke blata sam definitivno preterao a kad su gume u pitanju nenzam kako da fiksiram pigmente.Osnova je akril a pigmenti su ak interactive.Svaki put kad predjem pigmentom i zaprasim gume onda matiram pigment se izgubi.Imao sam ovaj problem i ranije kad sam radio oklop.Jednosatvno nenzam kako da to izvedem a da bude realisticno.Hteo bi da cujem predlog pa cu da popravim ako budem shvatio kako da to uradim
pozz _________________ https://www.facebook.com/maketarskiklubskopje/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Čet Pro 04, 2014 9:04 am Naslov poruke: |
|
|
| dragan_mig31 Napisao/la: | Fleke blata sam definitivno preterao a kad su gume u pitanju nenzam kako da fiksiram pigmente.Osnova je akril a pigmenti su ak interactive.Svaki put kad predjem pigmentom i zaprasim gume onda matiram pigment se izgubi.Imao sam ovaj problem i ranije kad sam radio oklop.Jednosatvno nenzam kako da to izvedem a da bude realisticno.Hteo bi da cujem predlog pa cu da popravim ako budem shvatio kako da to uradim
pozz |
Ja to radim ovako: gumu obojam osnovnom bojom, nekakvom sivom, ovisno koliko želim da mi guma bude svjetlija ili tamnija (gume u stvarnosti nikada nisu crne, čak ni na polici u dućanu a kamoli na vozilu ). Kad se boja (u mom slučaju enamel) osuši, prelakiram ih nekim akrilnim sjajnim lakom, u mom slučaju Emsal Glanzerom. Kada se lak osuši, uzmem boju koja bi trebala predstavljati prašinu ili zemlju, razrijedim je da bude kao za prskanje AB-om i umočim kompletan kotač u nju. Izvadim vani, ocijedim i stavim sa strane 5 minuta da se malo osuši. Zatim uzmem čistu krpicu ili papirnati ubrus i prebrišem kotač. Ono što ostane u utorima u brazdama je sasvim dovoljno za efekt. Pustim da se dobro osuši i po potrebi ponovim postupak s nekom drugom zemljanom/prašnjavom nijansom. Postupak se može ponoviti nekoliko puta, sve dok se ne dobije željeni efekt. U zadnje vrijeme isti postupak radim i sa gusjenicama. Naravno, za ovakav proces kotači i gusjenice ne smiju biti montirani na maketi, sve se radi dok još nisu stavljeni. Isto se može radit i sa razrijeđenom akrilnom bojom, ali onda treba staviti i kap deterđenta za suđe da se boja bolje raspoređuje a i sjajni lak mora biti na uljnoj bazi. Uopće ne koristim pigmente i praškove, sve efekte radim isključivo bojama.
BTW, sjajno ti je ispao ovaj komadić ruskog čelika.  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| KuKŁiNsKi
| | Član od: 03 Kol 2014 | | Poruke: 160 | | Mjesto: Dežela |
|
Upisano: Čet Pro 11, 2014 2:01 am Naslov poruke: |
|
|
| ili napravi wash od tempere.. naravno u boji blata ne crni |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|