Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

1:35 Zvezda BTR-80A Ruska vojska,Krim 2014 godina

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
dragan_mig31

Član od: 16 Sij 2006
Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA
PorukaUpisano: Sri Pro 03, 2014 2:32 pm    Naslov poruke: 1:35 Zvezda BTR-80A Ruska vojska,Krim 2014 godina Citiraj ovaj komentar

Maketu mi je poklonio kolega Stefan Smile.Bila je zavrsena i polomljena na nekoliko mesta otcupani tockovi i slicno.Uspeo sam da je sredim.Doradio sam top od medicinske igle.Farbe su tamiya i gunze odokativni miksovi.Prljanje ak mig pigmenti i efekti + slikarske uljane boje.Nije takmicarski rad ali posto uglavnom ne radim oklop ja sam zadovoljan.

dragan_mig31: poruka promijenjena dana: Sri Pro 03, 2014 5:54 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
barakuda

Član od: 22 Sij 2007
Mjesto: ST
PorukaUpisano: Sri Pro 03, 2014 4:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Predobro! Ne bi nikad očekivao da Zvezda u konačnici može tako dobro izgledat ali... Od tebe i nije za manje niti očekivat. Very Happy
Odlično si ga napravio.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
viper

Član od: 07 Pro 2005
Mjesto: Sarajevo
PorukaUpisano: Sri Pro 03, 2014 5:46 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

obično negledam oklope , ali sam tvoj pogledao zbog naslova i odličan je , lijepo izgleda...

posebno mi se sviđa kako si napravio ove tragove od blata, pa me interesuje na kako si to uradio?
Natrag na vrh
dragan_mig31

PorukaUpisano: Sri Pro 03, 2014 5:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala vam.

@viper tragove blata su uradjene miksanjem pigmente i MM/testors uljani mat lak i onda u sve to natopis cetkicu.Mesavina treba da bude kao neka pasta i da ne bude tecno.I preko cetkice duvas sa AB-om na suho Smile tako se dobijaju ova prskanja i slicne efekti.
Poky

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Pro 03, 2014 6:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Čovječe ,ostavi se ti aviona i pređi ti na oklop ,ovo ti ide bolje Twisted Evil Very Happy Very Happy Very Happy ,šala ,al zbilja ti je ispao odlično!
Perando II

Član od: 20 Pro 2006
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Čet Pro 04, 2014 12:37 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Lijep je.
Jedini detalj koji si po meni mogao bolje odraditi su kotači. Velike fleke blata mi izgledaju možda mrvicu neuvjerljivo, a čini mi se da gume nisi izmatirao. Ako je podloga akrilna a koristio si AK efekte taj bi detalj mogao i popraviti.
Natrag na vrh
dragan_mig31

PorukaUpisano: Čet Pro 04, 2014 2:15 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Fleke blata sam definitivno preterao Very Happy a kad su gume u pitanju nenzam kako da fiksiram pigmente.Osnova je akril a pigmenti su ak interactive.Svaki put kad predjem pigmentom i zaprasim gume onda matiram pigment se izgubi.Imao sam ovaj problem i ranije kad sam radio oklop.Jednosatvno nenzam kako da to izvedem a da bude realisticno.Hteo bi da cujem predlog pa cu da popravim ako budem shvatio kako da to uradim Very Happy

pozz
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Čet Pro 04, 2014 9:04 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

dragan_mig31 Napisao/la:
Fleke blata sam definitivno preterao Very Happy a kad su gume u pitanju nenzam kako da fiksiram pigmente.Osnova je akril a pigmenti su ak interactive.Svaki put kad predjem pigmentom i zaprasim gume onda matiram pigment se izgubi.Imao sam ovaj problem i ranije kad sam radio oklop.Jednosatvno nenzam kako da to izvedem a da bude realisticno.Hteo bi da cujem predlog pa cu da popravim ako budem shvatio kako da to uradim Very Happy

pozz

Ja to radim ovako: gumu obojam osnovnom bojom, nekakvom sivom, ovisno koliko želim da mi guma bude svjetlija ili tamnija (gume u stvarnosti nikada nisu crne, čak ni na polici u dućanu a kamoli na vozilu Wink ). Kad se boja (u mom slučaju enamel) osuši, prelakiram ih nekim akrilnim sjajnim lakom, u mom slučaju Emsal Glanzerom. Kada se lak osuši, uzmem boju koja bi trebala predstavljati prašinu ili zemlju, razrijedim je da bude kao za prskanje AB-om i umočim kompletan kotač u nju. Izvadim vani, ocijedim i stavim sa strane 5 minuta da se malo osuši. Zatim uzmem čistu krpicu ili papirnati ubrus i prebrišem kotač. Ono što ostane u utorima u brazdama je sasvim dovoljno za efekt. Pustim da se dobro osuši i po potrebi ponovim postupak s nekom drugom zemljanom/prašnjavom nijansom. Postupak se može ponoviti nekoliko puta, sve dok se ne dobije željeni efekt. U zadnje vrijeme isti postupak radim i sa gusjenicama. Naravno, za ovakav proces kotači i gusjenice ne smiju biti montirani na maketi, sve se radi dok još nisu stavljeni. Isto se može radit i sa razrijeđenom akrilnom bojom, ali onda treba staviti i kap deterđenta za suđe da se boja bolje raspoređuje a i sjajni lak mora biti na uljnoj bazi. Uopće ne koristim pigmente i praškove, sve efekte radim isključivo bojama.

BTW, sjajno ti je ispao ovaj komadić ruskog čelika. Dva prsta gore
KuKŁiNsKi

Član od: 03 Kol 2014
Mjesto: Dežela
PorukaUpisano: Čet Pro 11, 2014 2:01 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ili napravi wash od tempere.. naravno u boji blata ne crni
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma