Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Emir
 | | Član od: 20 Sij 2006 | | Poruke: 250 | | Mjesto: Sarajevo |
|
Upisano: Ned Stu 02, 2014 11:49 am Naslov poruke: Problem lakiranja... |
|
|
Znali neko zasto mi se nakon lakiranja (koristim zero lak) pojavljuju ove "rupice"? Pokusao sam ih skinuti micromeshom ali jako tesko ide.
Lp |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grega X
 | | Član od: 09 Stu 2005 | | Poruke: 1058 | |
|
Upisano: Ned Stu 02, 2014 1:19 pm Naslov poruke: |
|
|
Mislim, da ti je lak pregust i prevelike debeline. Tako se ti je zrak uhvatio pod lak.
Pokušaj sa veoma rjetkim lakom u više slojeva.
Termin za ovaj efekt se zove "Pinholing"
Pinholing - Formation of small holes through the entire thickness of a coating. The appearance of fine, pimply defects in a cured film, due to air trapped under the surface of the film or other causes, resulting in small holes in the film. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Emir
|
Upisano: Ned Stu 02, 2014 2:44 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ne znam jeli mi rijesenje da opet preko ovoga jos jednom prespricam lakom? Mozda ako bude rijedak popuni ove rupe? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
 | | Član od: 16 Ožu 2006 | | Poruke: 5159 | |
|
Upisano: Ned Stu 02, 2014 6:34 pm Naslov poruke: |
|
|
meni se je slicno dogodilo kad nisam dobro zatvorio plastiku sa primerom pa mi je lak probio tanki sloj boje i primera i reagiro sa plastikom. tamiyin lak je bio u pitanju tad. mislim da ces morat ovo smirglat sve dolje i pocet ispocetka, nece ti lak popunit ove rupe  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| anki
| | Član od: 08 Ožu 2009 | | Poruke: 169 | | Mjesto: Beograd |
|
Upisano: Ned Stu 02, 2014 8:19 pm Naslov poruke: |
|
|
| I ja mislim da ovo mora da se skida. Debeo sloj laka nemozes resiti dodavanjem jos debljeg koji ce da poravna sve. Samo ces jos vise pokvariti maketu. Dakle skidanje boje pa ponovo. Ono sto je najvaznije plastika ispod se ipak cini OK. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Emir
|
Upisano: Ned Stu 02, 2014 10:16 pm Naslov poruke: |
|
|
| Uvijek isto radim...znaci primer (Mr Hoby), pa boja (Tamiya) koja je odlicno legla. Nakon par dana sam prelakirao maketu I onda su se pojavile kao ove "rupice". Duboke su koliko je debel lak nisu nagrizle boju. Pokusao sam micromesom izravnat lak I to ide ali je riskantno jer smirglam do same boje. Ovo je problem laka ne boje. Lak je Zero 2K... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| viper
 | | Član od: 07 Pro 2005 | | Poruke: 1670 | | Mjesto: Sarajevo |
|
Upisano: Ned Stu 02, 2014 10:20 pm Naslov poruke: |
|
|
| Da nije slučajno bilo vlažno ili hladno vrijeme kada si lakirao? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Emir
|
Upisano: Ned Stu 02, 2014 10:29 pm Naslov poruke: |
|
|
| Pa neznam sta da ti kazem, mozda I jest... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shinobi
 | | Član od: 05 Pro 2007 | | Poruke: 1981 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Ned Stu 02, 2014 11:59 pm Naslov poruke: |
|
|
| viper Napisao/la: | | Da nije slučajno bilo vlažno ili hladno vrijeme kada si lakirao? |
Ovo je i meni odmah palo na pamet, znalo mi se slicno dogoditi kad bih nesto spricao sprejevima po vlaznom i hladnom vremenu. _________________ Life's journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting "HOLLY SHIT...WHAT A RIDE!!" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|