Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

P: Stalak za boje, maske (razni oblici i mjerila)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3, ... 11, 12, 13  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Mali oglasi
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Tomo

Član od: 06 Stu 2005
Mjesto: Varaždin
PorukaUpisano: Čet Lis 23, 2014 1:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

vrsa Napisao/la:

Da a onda bi tvoja žena mogla zamijenit tebe i vjerovatno bi našla nešzo praktičnije i ljepše.

Takav ne postoji. Cool
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
veliko_pile

Član od: 26 Svi 2008
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Čet Lis 23, 2014 1:19 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Boris G. Napisao/la:
veliko_pile Napisao/la:

Da i? Kolika je firma Tamiya, koliko oni prodaju komada na mjesec a koliko bi mi?

Mislim da to uopće nije bitno. Moje osobno mišljenje je da ako želite raditi, tj. da vam ne ostane sve samo na ideji onda stvari trebate staviti u nekakve realne okvire. A nekoliko ispiljenih i zaljepljenih dašćica naplatit 150 kuna mi se ne čini baš previše realno. Znam da si napisao da cijena nije konačna, ali za konačnu cijenu bi morali spustit više od 50% da bi to bilo koliko-toliko realno.
Eventualna zarada će vam doći od količine a ne cijene.
Materijal uložen u ovaj stalak ne košta više od 15-20 kuna, a čak i da ga pilim lukom i pilicom, potrošit ću najviše dva sata na crtanje, rezanje i sklapanje. Dakle, u čemu je štos sa tih 150 kuna?

Pa zato ti to neces kupit nego ces si sam doma pilicom to napravit i ispast ce ti jos bolje nego nama jelda...cudi me da vec nemas to napravljeno. Sto se tice cijene, neznam ako si svjesan da tu ne dolazi u obzir samo materijal, a ko ce placat najam prostorije, laser od 5k eura, crtanje, testiranje, marketing itd itd, razmisli malo bolje Rolling Eyes

Normalno da jedna Tamiya moze stavit nizu cijenu jer ima vec iza sebe veliku firmu, poznati su i znaju da ce prodat po tisuce komada, sto bi mi morali to stavit po 40kn komad i nadat se da ce vas 500 kupit -.-
Leo - zd

Član od: 16 Pro 2008
Mjesto: Zadar
PorukaUpisano: Čet Lis 23, 2014 2:21 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mislim da vam je diskusija krenula u krivom smjeru.
Sumnjam da bi se itko od nas upustio u izradu analize cijena nekom velikom proizvođaću.
Cijena je ta.. proizvođać ju je formirao na osnovu svojih kalkulacija i dalje je nebitno analizirati da li i koliko njega košta materijal, rad, pamet, ideja, izrada....tu analizu će on sam raditi kad i ako se pojavi drugi proizvođać sa istim proizvodom po nižoj cijeni.
Ali na relaciji proizvođać kupac može biti samo razgovor samo o svrsishodnosti takvog proizvoda i povezano cijeni ali ne analiza.
Na kraju krajeva zašto bi proizvođać trebao odavati nešto što je i njegova nazovimo poslovna tajna odnosnu analizu, da bi ja to pročitao i rekao ahaa.. onda bi se to i meni isplatilo, idem i ja u proizvodnju.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Doodeck

Član od: 05 Pro 2009
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Lis 23, 2014 3:17 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Svaka čast na ideji i volji. Samo furajte svoju viziju i planove i želim vam svu sreću. Da imam love (a na žalost nemam) rađe bih platio vašu pa da je i 50% skuplja i neuglednija od đapanezera, tek toliko da pomognem domaćim dečkima koji nekog boga bar pokušavaju zaradit.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Slider

Član od: 09 Velj 2012
PorukaUpisano: Čet Lis 23, 2014 4:38 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Tomo Napisao/la:
vrsa Napisao/la:

Da a onda bi tvoja žena mogla zamijenit tebe i vjerovatno bi našla nešzo praktičnije i ljepše.

Takav ne postoji. Cool

postoji, ja ga poznam Smile
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Lis 23, 2014 4:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ljudi, ovo je rubrika malih oglasa, pustite ljude da startaju sa poslom. Wink

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Čet Lis 23, 2014 5:32 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Grunf Napisao/la:
Ljudi, ovo je rubrika malih oglasa, pustite ljude da startaju sa poslom. Wink

Pa ja im želim uspjeh, upravo zato i pišem sve ovo.
Napisali su da su sugestije poželjne, pošto mi je marketing između ostalog i neka vrsta zanimanja, ja im dajem sugestije koje im mogu pomoći da biznis krene a ne da umre odmah na početku. Very Happy Wink

veliko_pile Napisao/la:

Sto se tice cijene, neznam ako si svjesan da tu ne dolazi u obzir samo materijal, a ko ce placat najam prostorije, laser od 5k eura, crtanje, testiranje, marketing itd itd, razmisli malo bolje Rolling Eyes

Stvar je u tome da svi ti razlozi potencijalnog kupca ne interesiraju.
On vidi proizvod i cijenu. Jedino što mora je odlučit je da li je proizvod skup ili nije. Wink
Taurus

Član od: 15 Stu 2009
Mjesto: Kutina
PorukaUpisano: Čet Lis 23, 2014 7:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nebih o cijeni jer cijena je uz kvalitetu proizvoda ono što pridonosi prodaji proizvoda.Naravno mora biti i zanimljiv i upotrebljiv budučim korisnicima.
Jedna sugestija,ove poluokrugle bi bilo proizvodit tako da se mogu spojit da budu okrugli i da postoji mogučnost okretanja na nekoj osovini.
Slider

Član od: 09 Velj 2012
PorukaUpisano: Čet Lis 23, 2014 8:12 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

sam da pitam - 150 kn s pdv-om ili bez?
Roland

Član od: 11 Kol 2013
Mjesto: Opatija
PorukaUpisano: Čet Lis 23, 2014 8:21 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bravo Grunf samo da je filozofirat mi smo potrošili već preko 50 sati na razvoj novijih lijepših modela a nismo zaradili ni kune i dalje radimo i radimo iskreno ni ne očekujemo da će netko tu kod nas kupiti naš stalak ali cilj nam je prodaja preko neta gdje ljudi ne rade probleme oko 10 ili 30 dolara za proizvode male serije a kada ne budemo više mogli proizvodit će ih Kinezi za pola dolara ali će se najvjerojatnije kod svakog pomaka raspadat od kvalitete
dog

Član od: 17 Stu 2006
Mjesto: rijeka
PorukaUpisano: Čet Lis 23, 2014 11:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Čestitke dečki...na pravom ste putu...

Proizvod mi izgleda odlično a i cijena je OK.
Čisto radi uspredbe link sa ebaya:

http://www.ebay.com/itm/Universal-Model-Paint-Rack-45-Storage-for-17-Vallejo-Citadel-Model-Color-/111410296227?pt=UK_Toys_Wargames_RL&hash=item19f09235a3

"Ko voli , nek izvoli"
Natrag na vrh
Roland

Član od: 11 Kol 2013
Mjesto: Opatija
PorukaUpisano: Čet Lis 23, 2014 11:19 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovo su prvi mačići i uskoro izlaze novi manekeni bit će lijepši i cijenovno prihvatljiviji treba nam vremena i ako nas svi Vi skupa podržite radit ćemo sve više alata koji će i Vama zatrebat! Svi jako dobro znamo da nema novaca i da je svaku kunu teško izdvojiti za hoby jer to je ustvari luksuz ali ako ne piješ! Ne pušiš! Ne kupuješ skupu odjeću! Pa valjda si možeš jednom mjesečno kupit nešto za ono čime se mi svi ovdje bavimo
Lisec

Član od: 30 Lis 2008
Mjesto: Zaprešić
PorukaUpisano: Pet Lis 24, 2014 12:48 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Roland Napisao/la:
gdje ljudi ne rade probleme oko 10 ili 30

tko to "radi probleme" ? Posao je posao,ali nije ok nabit cijenu i reci da se ne racuna na lokalnu populaciju? Netko je rekao da ce platiti i vise ako podrzava "nase" ljude,ali ja ne pušim više tu spiku. Osobno,meni je ta cijena previsoka ovako kako vidim,i da se kaze da ce se kasnije korigirati a ja kupio danas za 150 kuna da bi prekosutra to bilo 100...malo bi se glupavo osjecao

cisto da se ne shvati krivo,ja vam zelim srecu( i trebat ce vam)ali pazite sa marketingom

http://mkgrunf.com/
Natrag na vrh
veliko_pile

Član od: 26 Svi 2008
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Pet Lis 24, 2014 2:01 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Lisec Napisao/la:
Roland Napisao/la:
gdje ljudi ne rade probleme oko 10 ili 30

tko to "radi probleme" ? Posao je posao,ali nije ok nabit cijenu i reci da se ne racuna na lokalnu populaciju? Netko je rekao da ce platiti i vise ako podrzava "nase" ljude,ali ja ne pušim više tu spiku. Osobno,meni je ta cijena previsoka ovako kako vidim,i da se kaze da ce se kasnije korigirati a ja kupio danas za 150 kuna da bi prekosutra to bilo 100...malo bi se glupavo osjecao

cisto da se ne shvati krivo,ja vam zelim srecu( i trebat ce vam)ali pazite sa marketingom

Naravno da nebi nekome prodali za 150 danas a sutra spustili na 100, mislimo na sve. Do sada niko nije poslao upit tako da niko nece bit uskracen.
frka

Član od: 16 Lis 2005
PorukaUpisano: Pet Lis 24, 2014 9:35 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Čestitam Rolande i Sandro na malom, ali hrabrom iskoraku u ovoj našoj sumornoj hrvatskoj sadašnjici. Samo rad, nove ideje i vlastita pamet i proizvodi mogu biti neki dugoročni izlaz za gospodarstvo ove zemlju. Ali šalu na stranu, ostavimo se politike jer nas ionako nitko ne sluša, ha ha.
U svakom slučaju pozdravljam inicijativu i iskreno se nadam da će vaša ideja zaživjeti u obliku komercijalnih proizvoda koji će biti nuđeni putem weba, što znači da bi mogli biti dostupni po cijelom svijetu. Cijena bitno ovisi o odnosu ponude i potražnje pa je ne namjeravam komentirati, jer kako se zna - svaki proizvod ima svojeg kupca, ako ne kod nas onda možda u inozemstvu. Sigurno se od toga nećete obogatiti ali ako to bude imalo pozitivan predznak u ukupnom financijskom rezultatu, onda mislim da je to super.

Želim samo podijeliti sa vama moje viđenje proizvoda koje su Roland i Sandro naumili razvijati. Prvo maske: to je kako znamo postao prilično popularan proizvod i ako biste imali dobru komercijalnu pripremu, to bi moglo imati svoje kupce. Pod komercijalnom pripremom mislim na primjer kako to radi mala njemačka firma Uschi Van den Rosten. Ona je tipa "One Man Band" i radi na način da vlasnik kroz makete koje izrađuje i opisuje detaljno fotografijama sve korake, zapravo promovira svoje proizvode - naljepnice sa teksturama drva, alate, specijalne premaze i boje i drugo. Primjerice, ako radite maske za oznake, sugeriram da slikate cijeli postupak prilikom izrade neke vrhunske makete i onda to stavljate na web, zatim pozivate i druge da objavljuju fotke izrade maketa sa vašim proizvodima itd.itd.

Novi alati su uvijek dobro primljeni kod maketara pa imajući u vidu vaše maketarsko iskustvo vjerujem da ćete nam ponuditi nešto korisno.

Stalak za boje? Mene zanima stalak za puno boja. Zašto ne samo za 15? Zato jer imam masu boja i problem mi je što su spremljene u kutijama koje nisu pregledne i dostupne tj. pri ruci. Dakle koje boje da stavim u taj mali stalak? Da li da izvadim i stavim na stalak one koje trenutno koristim za neku maketu, ili da kupim puno tih malih stalaka? Vjerujem da je držanje boja na dohvat ruke, i njihova preglednost problem većine maketara. Dakle puno mi se više sviđa onaj polukružni stalak od ovog malog drvenog, jer je pregledan i na njemu mogu imati i kistove te neke alate. Po meni trebate razvijati takve i slične stalke većeg kapaciteta koji, ako su atraktivni, mogu i samostalno stajati u radnoj sobi blizu maketarskog stola.

Još jedan "hint" vezano za proizvode koji na tržištu nedostaju - mislim da je kronični nedostatak postolja i zaštitnih prozirnih pokrova za vrhunske makete. Meni ih trenutno treba barem desetak. Kupio sam jedan takav tipski pokrov od Trumpetera i u njemu sam držao razne makete ali sada u njemu držim jedino Rolanda D.VI kao najbolju maketu. Ali imam naravno i drugih odličnih maketa koje držim u kartonskim kutijama jer naprosto nemam gdje ih izložiti. Staklena vitrina, ako nije hermetički zabrtvljena, poslije godine dana je puna prašine i to mi je velik problem. Dakle, takav proizvod, ako bi imao razumnu cijenu, možda također ima kupce, i to prvenstveno kod nas. A Roland dokazano radi sjajna postolja i vitrine za svoje makete tako da očekujem da će i tu biti neki novi proizvod. Rolande?
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Mali oglasi Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3, ... 11, 12, 13  Naprijed
Stranica 2/13

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma