Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| veliko_pile
 | | Član od: 26 Svi 2008 | | Poruke: 3087 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Sri Lis 22, 2014 9:07 am Naslov poruke: P: Stalak za boje, maske (razni oblici i mjerila) |
|
|
Pozz, eto mozda ce nekoga zanimat ovo tu jer je tesko nabavljivo u HR ili skoro pa ni nema za kupit.
Stalak za boje, mjesto za 15 bocica (Tamiya/Gunze i sve ostalo slicne velicine)
Za sada ova verzija (bit ce lagane preinake tako da uzima sta manje mjesta na stolu a da i dalje bude funkcionalno i atraktivno), slijede i kutne verzije, 21 utora, Razne dimenzije rupa za Vallejo, Alclad i jos puno toga.
150kn kom
130kn 2 kom
110kn 3 kom....
Maske za spricanje raznik oblika ili maskiranje prozora i sl. stvari.
Za sada su tu samo osnovni oblici koji bi trebali pomoc dosta.
Dimenzije se krecu od 2mm sve do 5mm (2-2.5-3-3.5-4-4.5-5) po 10 komada od svake dimenzije i oblika, sveukupno 140 komada (280 upotrebljivih!)
35kn/ kom
Jos jedna primjena na brodu 1/200, ovo sto se vidi je sve radeno maskama, znaci nudimo i mogucnost rezanja maska po mjeri, kako kome treba, natpis, tocne velicine itd itd.
Sve ostalo na PM _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mskukan
 | | Član od: 08 Svi 2007 | | Poruke: 1680 | |
|
Upisano: Sri Lis 22, 2014 11:47 am Naslov poruke: |
|
|
Problem s ovim stalkom, ovako na prvu, je broj bocica. ovako eventualno pokrije jednu narudzbu, a di je tek zaliha  _________________ Skuki
Teška vremena prijatelju moj, đavo ih odnio |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
|
Upisano: Sri Lis 22, 2014 7:07 pm Naslov poruke: |
|
|
| mskukan Napisao/la: | Problem s ovim stalkom, ovako na prvu, je broj bocica. ovako eventualno pokrije jednu narudzbu, a di je tek zaliha  |
A dobro to je zamisljeno kao bazni model, vjerojatno ce cijena ic dole kad rasporedimo sve modele. Niti jedan stalak nece pokrit nase zalihe, imam i ja preko 100 gunze bocica, ali nije fora imat svih na staklu, vec imat one koje su ti trenutno potrebne za trenutni projekt ili najosnovnije.
Tebi treba ovako nesto? Jos malo preinaka i bit ce dostupan
 _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Roland
 | | Član od: 11 Kol 2013 | | Poruke: 404 | | Mjesto: Opatija |
|
Upisano: Sri Lis 22, 2014 7:18 pm Naslov poruke: |
|
|
Znači ovako najprije da se predstavimo RS finemodels znači Roland & Sandro zajedno ideja je da započnemo vlastitu prpizvodnju alata i svih mogućih pomagala za maketarstvo bit ćemo dostupni na netu svim forumima a plan je da imamo prodaju i na takmičenjima ovu su počeci i naravno da svaki proizvod treba usavršit zato nam trebaju Vaša mišljenja kritike sugestije i ideje sa kojima ćemo prelazit van granica RH i napravit čim više proizvoda da bi sebi i Vama olakšali i poboljšali radno okruženje _________________ pozdrav ROLAND |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mskukan
 | | Član od: 08 Svi 2007 | | Poruke: 1680 | |
|
Upisano: Sri Lis 22, 2014 7:55 pm Naslov poruke: Re: P: Stalak za boje, maske (razni oblici i mjerila) |
|
|
| veliko_pile Napisao/la: |
150kn kom
130kn 2 kom
110kn 3 kom....
|
samo pojasnite - jedan komad košta 150 kuna, a 3 komada 110 kuna? pretpostavljam da ste mislili ako se uzimaju tri komada, da bi svaki koštao 110 kuna, dakle, 330 kuna, jel?
inače sretno s poslovanjem, što Vam je još u planu raditi? _________________ Skuki
Teška vremena prijatelju moj, đavo ih odnio |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Davor
 | | Član od: 09 Lis 2011 | | Poruke: 2563 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Lis 22, 2014 8:12 pm Naslov poruke: |
|
|
...jesi pravi fiškal...
 _________________ UPUTSTVA OBIČNO ČITAMO TEK KAD SMO U... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Jazzo
 | | Član od: 13 Sij 2006 | | Poruke: 326 | | Mjesto: Karlovac |
|
Upisano: Sri Lis 22, 2014 10:20 pm Naslov poruke: |
|
|
| jesu li folije rezane sa drag cutterom i kojim ako nije tajna |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Sri Lis 22, 2014 11:34 pm Naslov poruke: |
|
|
| Roland Napisao/la: | | Znači ovako najprije da se predstavimo RS finemodels znači Roland & Sandro zajedno ideja je da započnemo vlastitu prpizvodnju alata i svih mogućih pomagala za maketarstvo bit ćemo dostupni na netu svim forumima a plan je da imamo prodaju i na takmičenjima ovu su počeci i naravno da svaki proizvod treba usavršit zato nam trebaju Vaša mišljenja kritike sugestije i ideje sa kojima ćemo prelazit van granica RH i napravit čim više proizvoda da bi sebi i Vama olakšali i poboljšali radno okruženje |
Pa, evo jedne sugestije.
Ako možete napravit ovakvo nešto a da bude jeftinije od originala:
 _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
|
Upisano: Čet Lis 23, 2014 12:03 am Naslov poruke: |
|
|
| mskukan Napisao/la: | | veliko_pile Napisao/la: |
150kn kom
130kn 2 kom
110kn 3 kom....
|
samo pojasnite - jedan komad košta 150 kuna, a 3 komada 110 kuna? pretpostavljam da ste mislili ako se uzimaju tri komada, da bi svaki koštao 110 kuna, dakle, 330 kuna, jel?
inače sretno s poslovanjem, što Vam je još u planu raditi? |
Po komadu, to znaci da cijena pada ako kolicina raste, sto je jasno. Mislim da nije to zavrsna cijena.
| Jazzo Napisao/la: | | jesu li folije rezane sa drag cutterom i kojim ako nije tajna |
Cutterom da.
| Boris G. Napisao/la: | | Roland Napisao/la: | | Znači ovako najprije da se predstavimo RS finemodels znači Roland & Sandro zajedno ideja je da započnemo vlastitu prpizvodnju alata i svih mogućih pomagala za maketarstvo bit ćemo dostupni na netu svim forumima a plan je da imamo prodaju i na takmičenjima ovu su počeci i naravno da svaki proizvod treba usavršit zato nam trebaju Vaša mišljenja kritike sugestije i ideje sa kojima ćemo prelazit van granica RH i napravit čim više proizvoda da bi sebi i Vama olakšali i poboljšali radno okruženje |
Pa, evo jedne sugestije.
Ako možete napravit ovakvo nešto a da bude jeftinije od originala:
 |
A to kosta koliko kosta jer nije jednostavno za napravit, treba ljevat plastiku, lezaj itd itd.
Moguca bi bila neka jednostavnija vrsta naravno. _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
|
Upisano: Čet Lis 23, 2014 12:19 am Naslov poruke: Re: P: Stalak za boje, maske (razni oblici i mjerila) |
|
|
| mskukan Napisao/la: |
inače sretno s poslovanjem, što Vam je još u planu raditi? |
Hvala, sta god treba!
Htjeli bi ponudit usluge rezanja maske po mjeri, pocet radit nekakve generalne brojeve za brodove, oznake za avione, brojevi, vece oznake za tenkove itd itd i jos dosta ideja ali otom potom _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Čet Lis 23, 2014 9:23 am Naslov poruke: |
|
|
A to kosta koliko kosta jer nije jednostavno za napravit, treba ljevat plastiku, lezaj itd itd.
Moguca bi bila neka jednostavnija vrsta naravno. |
To košta otprilike (kuna gore-dolje) koliko i vaš stalak za 15 boja.  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
|
Upisano: Čet Lis 23, 2014 11:14 am Naslov poruke: |
|
|
| Boris G. Napisao/la: | | veliko_pile Napisao/la: |
Moguca bi bila neka jednostavnija vrsta naravno. |
To košta otprilike (kuna gore-dolje) koliko i vaš stalak za 15 boja.  |
Da i? Kolika je firma Tamiya, koliko oni prodaju komada na mjesec a koliko bi mi? Kao sto sam i reko cijena stalka nije zavrsna, a ni broj boja vidjet ces popodne _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Čet Lis 23, 2014 11:36 am Naslov poruke: |
|
|
Da i? Kolika je firma Tamiya, koliko oni prodaju komada na mjesec a koliko bi mi? |
Mislim da to uopće nije bitno. Moje osobno mišljenje je da ako želite raditi, tj. da vam ne ostane sve samo na ideji onda stvari trebate staviti u nekakve realne okvire. A nekoliko ispiljenih i zaljepljenih dašćica naplatit 150 kuna mi se ne čini baš previše realno. Znam da si napisao da cijena nije konačna, ali za konačnu cijenu bi morali spustit više od 50% da bi to bilo koliko-toliko realno.
Eventualna zarada će vam doći od količine a ne cijene.
Materijal uložen u ovaj stalak ne košta više od 15-20 kuna, a čak i da ga pilim lukom i pilicom, potrošit ću najviše dva sata na crtanje, rezanje i sklapanje. Dakle, u čemu je štos sa tih 150 kuna? _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomo
 | | Član od: 06 Stu 2005 | | Poruke: 1723 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Čet Lis 23, 2014 12:34 pm Naslov poruke: |
|
|
|
Ovo mi se sviđa. Mogao bi zamjeniti vazu na stolu u dbevnoj sobi. Lijepše i praktičnije!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vrsa
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2226 | | Mjesto: all over the place |
|
Upisano: Čet Lis 23, 2014 12:58 pm Naslov poruke: |
|
|
| Tomo Napisao/la: | | veliko_pile Napisao/la: |
|
Ovo mi se sviđa. Mogao bi zamjeniti vazu na stolu u dbevnoj sobi. Lijepše i praktičnije!  |
Da a onda bi tvoja žena mogla zamijenit tebe i vjerovatno bi našla nešzo praktičnije i ljepše. Šala mala bez ljutnje. _________________ Tko vrijedi taj maketari.
Tko maketari taj vrijedi.
Tko ne vrijedi taj ne maketari.
MAK REOPLAN - Split |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|